NSKU

Nordstrand sjakklubbs ungdom

Candy  NSK starter kurs for ungdom/voksne i januar

Er sønnen/datteren plutselig uslåelig i sjakk? For de fleste av oss kan dette være et problem etter ganske kort tid. Og vi som foreldre (ihvertfall jeg) synes at det burde være en viss sjanse for å vinne et parti i ny og ne. Men hvordan få det til?

Eller kanskje du er en ungdom som ønsker å lære litt sjakk for å delta på turneringer? Eller lære litt mer for å bli bedre?

Svaret er enkelt, gå på sjakkurs i regi av Nordstrand sjakklubb!

NSK arrangerer sjakkurs tirsdager på Lambertseter gård.

  • 18-19 ABC i sjakk for nybegynnere
  • 19-20 Kurs for viderekommende

Kurset starter tirsdag 20. januar.

Sjekk her for full informasjon om kurset.

Skrevet av J.A. 26. desember 2014

Candy  God Jul og Godt Nytt Sjakkår

NSKU ønsker med dette alle sine medlemmer en riktig God Jul og et Godt nytt år.

Skrevet av J.A. 23. desember 2014

Candy  Siste Dragulf og NTG turneringer i 2014

Lørdag 13. desember ble årets siste turneringer på NTG arrangert. Det var som vanlig parallell med Dragulf BGP og NTG Hurtg GP. Dessverre var det også mye rot med utlegging av resultater på Turneringsservice - Både under og etter turneringene. Her er det et klart forbedringspotensiale...

Andreas R gjorde det best av våre i Dragulfs Mikroputtklasse. Han tok en fin 2. plass med kun ett tap mot vinneren. Eivind G K fulgte opp med 4 poeng på 10. plass. Amelia fikk 50 % score etter å ha vunnet alle sine hvite partier, og tapt alle de svarte. Livia, Alexander, Elisa, Anton og Maria var de siste fra NSKU.

Daniel var eneste deltager fra NSKU i den kombinerte Mini/Lilleputt klassen. Han fikk 2 poeng og endte rundt midten av resultatlisten.

Det var deltagere fra NSKU i alle de tre klassene i NTG Hurtig GP. Denne siste utgaven samlet 93 deltagere.

Andreas G T og Daniel prøvde lykken i den sterke A gruppen. Cornelius, Sigurd, Isak, Thyra og Ola kjempet i den jevne B gruppen, mens Linnea, Andreas T og Arne tok seg av C gruppen.

Daniel åpnet best med 2 seire, deretter ble det 2 remis og ett tap før han avsluttet etter runde 5 med 3 poeng. Andreas hadde en svak midtdel på turneringen og endte på 3 poeng han også.

Cornelius var nesten ustoppelig i Gruppe B, og avga bare et halvt poeng på de første 6 rundene (Remis mot Thyra!). I siste runden ble det imidlertid tap, men han vant gruppe B på kvalitet allikevel. Nervepirrende....

Isak og Sigurd lå lenge jevnt og hadde begge 3.5 poeng før siste runde. Isak møtte der Jussi fra NSK, og tok med seg hele poenget fra den matchen. Dermed ble det 4.5 poeng og 6. plass på Isak denne gangen. Sigurd vant også i siste runde, og tok med sine 4.5 poeng 7. plassen, 0.5 kvalitetspoeng bak Isak.

Ola startet svakt med 3 strake tap, før det tok seg opp med seier i de neste 3 rundene.

Thyra startet sterkt med seier og remis før det ble en svakere periode. Til slutt endt hun med 2.5 poeng i sin første turnering i en B gruppe.

Linnea spilte jevnt og godt i gruppe C, og avga bare 1.5 poeng før siste runde. Der møtte hun Ingrid fra Vålerenga. Det endte med remis og en 5. plass på Linnea.

Andreas T gjorde det også meget bra. Etter å ha beseiret en sterk polakk i siste runde endte han på 4.5 poeng og 9. plass. Andreas er en person med stor fremgang for tiden!

Arne startet litt svakt med 0.5 poeng på de første tre rundene, men etter det sanket han jevnt og trutt poeng. Han endte på 3.5 poeng denne gangen.

Hele resultatlisten Hurtig GP finnes her

Hele resultatlisten Dragulf finnes her

Skrevet av J.A. 13. desember 2014

Candy  Andreas på 2. plass i Hurtigsjakk

Nordstrand arrangerte sitt årlige klubbmesterskap i hurtigsjakk over to torsdagskvelder; 2. og 11. desember.

Andreas gjorde en sterk innsats og kom på 2. plass med 5.5 poeng av 7 mulige.

Ola ble beste klasse 4 spiller mens Linnea (som bare spilte de 4 siste rundene) ble beste klasse 5 spiller med 4 av 4 mulige poeng!

Flere andre NSKU spillere deltok men havnet lenger ned på listene siden de ikke spilte alle rundene.

Hele resultatlisten finnes her.

Skrevet av J.A. 12. desember 2014

Candy  Sterk innsats i OSS hurtig GP

OSS arrangerte hurtig GP over 6 runder tirsdag 2. og 9. desember. NSKU var sterkt representert med 7 av de totalt 29 som spilte.

Cornelius fikk 4.5 poeng og en prestasjon på over 2000, hvilket holdt til en 4. plass totalt. Dermed vant han klasse B.  Daniel tok 2. plassen med 4 poeng, mens Sigurd kom på 4. plass. Thyra og Linnea fikk 2 poeng hver seg i klasse B.  

I klasse A var Andreas best av våre med 4.5 poeng. Det holdt til en 4. plass i klasse A. Johannes kom litt lenger ned med sine 3.5 poeng.

Resultatlisten finnes her.

Skrevet av J.A. 09. desember 2014

Candy  Siste lørdagssjakk på Lambertseter Bibliotek

NSKU vil i samarbeid med Lambertseter bibliotek arrangere Lørdagssjakk på Biblioteket.

Vi avslutter 2014 lørdag 6. desember kl 12.00 - 1400.

Det vil også denne gangen være en kort innledning med et sjakktema, og deretter en uhøytidelig minisjakkturnering.

Se forøvrig bibliotekets facebook- og hjemmeside.

Skrevet av J.A. 04. desember 2014

Candy  NSKU dominerte Nordstrands Høstliga

Voksenklubben har i høst arrangert en Høstliga, hvor de 2 beste resultatene fra 4 turneringer ble lagt sammen for å kåre vinnerene. Det var 20 poeng for seier, 18 for 2. plass osv. Spillerene måtte ha deltatt i minst 2 turneringer for å få en sammenlagt plassering.

NSKU dominerte i begge klasser:

I klassen Rating over 1500 vant Cornelius med full pott 40 poeng, mens Andreas G T tok andreplassen med 36 poeng. Dobbeltseier til NSKU med andre ord. Daniel og Sigurd fikk hhv 26 og 25.5 poeng.

I klassen Rating under 1500 kopierte Thyra og Isak bedriften og tok 1. og 2. plass med hhv 39 og 37 poeng. Pradheeban kom på 4. plass, mens Linnea kapret 7. plassen.

Vi gratulerer!

Nyhet nos NSK her.

Skrevet av J.A. 04. desember 2014

Candy  NSKUere til topps i NSKs Tematurnering

Nordstrand arrangerte en tematurnering torsdag 27. november. I en tematurnering er de første trekkene gitt, og partiet starter fra et gitt trekk. Temaet denne gangen var Siciliansk Kan med 5 trekk gitt.

Cornelius viste seg å være sterkest i denne turneringen, og endte med 5.5 poeng av 6 mulige. Han vant dermed klasse Rating over 1500.

Thyra, Isak og Andreas G T fikk alle 4 poeng. Thyra og Isak delte dermed seieren i klassen for Rating under 1500.

Sigurd og Andreas T fikk 3.5 poeng og Linnea 3 poeng. Syver, Marius og Halvor var også med å kjempet om poengene.

Nyhet hos NSK her.

Skrevet av J.A. 04. desember 2014

Candy  NSKU med på Kongen av Sjakk

NRK hadde søndag 30. november slått på stortrommen med direktesendt sjakkshow fra Store Studio i Oslo.

NSKU hadde med flere deltagere i Juniormesterne. Om det bare skyldtes våre medlemmer er ikke kjent, men laget endte opp med å ha gjort best motstand av alle tilslutt. Lagleder på Juniormesterne var Thyra, ellers deltok Isak, Daniel, Andreas og Linnea.

Etter sendingen spilte Magnus ferdig partiene i studio som Lynsjakk med klokke. For Juniormestrene var det Andreas som stod for spillingen. Objektivt(?) sett var stillingen remis når Juniormesterne tapte på tid. En meget god prestasjon.

Ellers vil nok sendingen også bli husket for det flotte intervjuet med Andreas og Linnea, og deres fantastiske svar... Vi sier ikke mer.

Se showet selv her.

Skrevet av J.A. 03. desember 2014

Candy  NSKU på topp i KIWI Konnerud NGP

KIWI Konnerud NGP ble avviklet på Konnerud Kino og bydelshus 29. og 30. november.

I Gruppe A gjorde NSKU en god og bred innsats. Johan vant gruppen med 4,5 av 5 mulige poeng.  På hhv 4. og 5. plass kom Andreas og Johannes med hhv 3.5 og 3 poeng. Daniel kom lengre ned på listen etter to innledende remis samtidig som han ikke spilte siste runde.

I Gruppe B kopierte Cornelius bedriften i Gruppe A og vant med 4.5 av 5 mulige poeng. Med seier i de fire første rundene sikret han seieren med en rask remis i siste runde. Sigurd fulgte opp på 3. plass med 4 poeng, med litt dårligere kvalitet enn 2. plassen.

I Gruppe C deltok Linnea, Andreas T. og Arne. Innsatsen denne gangen holdt ikke til noen topplassering, men erfaring og trening er alltid av det gode.

Se hele resultatlisten her.

Skrevet av J.A. 03. desember 2014

Candy  Hell GP

Johannes og Daniel var NSKUs eneste deltagere i Hell GP som ble spilt 21. - 23. november.

Johannes gjorde det best, med 3 seire og 2 remis på de fem rundene som ble spilt. Det holdt til en 5. plass. 

Daniel kom litt lenger ned på listen denne gangen med 3 poeng.

Se hele resultatlisten her.

Skrevet av J.A. 03. desember 2014

Candy  Interessert i å prøve sjakk?

Nå som Magnus kjemper om VM-tittelen i Sochi på NRK - Hvorfor ikke la TV og data få en hvilekveld, og selv spille hovedrollen?

NSKU arrangerer "Kom og prøv en kveld" for dere som kan tenke dere å selv flytte noen brikker, og oppdage hvor gøy og utfordrende det kan være.

Det er ingen krav til forkunnskaper, dette er en kveld for dere som er nysgjerrige på hva sjakk er, hvordan det spilles og til en viss grad hvorfor så mange blir så fascinert av dette gamle spillet.

NSKU holder kurs for barn og unge jevnlig, og dette er en uforpliktende prøvetime slik at dere har mer bakgrunn for å eventuelt melde dere på et ordinært kurs på nyåret.

Møt opp og prøv selv på

  • Østensjø skole mandag 01.12 kl 18-20. Lille Fritids
  • Kastellet skole mandag 01.12 kl. 16.45-19.15. Bygning D, Rom D1
  • Nordseter ungdomskole (kurs for barn) onsdag 03.12 kl. 18-20. Rom 107

Pris: Gratis

Velkommen!

Skrevet av J.A. 27. november 2014

Candy  Magnus møtes av fans på Gardermoen

Magnus landet i kveld på Gardermoen og ble møtt av en tilhengerskare. Noen av dere som kjenner igjen noen???

Se hele reportasjen fra hjemkomsten her..

Skrevet av J.A. 26. november 2014

Candy  Siste lørdagssjakk på Lambertseter Bibliotek

NSKU vil i samarbeid med Lambertseter bibliotek arrangere Lørdagssjakk på Biblioteket.

Vi avslutter 2014 lørdag 6. desember kl 12.00 - 1400.

Det vil også denne gangen være en kort innledning med et sjakktema, og deretter en uhøytidelig minisjakkturnering.

Se forøvrig bibliotekets facebook- og hjemmeside.

Skrevet av J.A. 25. november 2014

Candy  Gratulerer Verdensmester Magnus!!!!

Magnus forsvarte sin VM-tittel og vant kampen 6.5 - 4.5.

Vi gratulerer!

Skrevet av J.A. 23. november 2014

Candy  NSKU med 3 Norgesmestere

Da er NM for Ungdom på Scandic Forus i Stavanger ferdigspilt. Med unntak av middagen fredag forløp arrangementet prikkfritt, all honnør til arrangørene. 

Gruppe B: Cornelius vant også i siste runde, og endte dermed med 5 poeng på 2. plass i gruppen. Aschmirthan fikk totalt 3 poeng denne gangen og kom litt lenger ned.

Gruppe C: Norgesmester Eivind avsluttet også med seier og vant dermed den jevne klassen på kvalitet med 6.5 av 7 mulige poeng. Johannes endte på 5 poeng etter remis i siste runde. Det holdt til en 6. plass totalt. Sigurd endte på 4 poeng, etter en sterk åpning med 3 strake seire ble det vanskeligere. Pradheeban fikk også 4 poeng denne gangen.

Gruppe D: Norgesmester Andreas G.T. gikk gjennom turneringen med bare en remis mot Daniel, som fikk like mange poeng. Litt dårligere kvalitet gjorde at det ble det 2. plass på Daniel denne gangen. Varanann fikk 3 poeng i sitt første NM.

Gruppe E: Norgesmester Isak fullførte turneringen med 6.5 poeng, og hadde dermed kun en remis og resten seire. Thyra fikk 4 poeng denne gangen og havnet lenger ned på listen etter å ha møtt svært sterk motstand i siste del av turneringen. Arne endte på 3 poeng denne gangen etter litt ujevne resultater..

Gruppe F: Linnea endte på 4.5 poeng hvilket ikke holdt til en topplassering denne gangen.

Gruppe G: Andreas T. gjorde en fabelaktig innsats og endte på 6 poeng av 7 mulige. Det gav ham en 4. plass i gruppen. Syver fikk til slutt 5.5 poeng hvilket holdt til en 5. plass. Marius endte på 4.5 poeng. Litt lengre ned på listen kommer Halvor med 4 poeng, Timur og Andreas R.B. med 3.5. Amelia fikk 3 poeng i sitt første NM, men hun har 2 år igjen i samme gruppe, så dette lover godt.

Nordstrand fikk dermed 3 Norgesmestre og 2 sølv, og ble dermed beste klubb. I tillegg kvalifiserte Eivind, Andreas G.T., Daniel og Cornelius seg til Nordisk mesterskap som spilles neste år.

På bildet er to av våre tre Norgesmestre, den siste var et eller annet sted vi ikke fant ham når bildet ble tatt...

Til våre egne spillere: Tusen takk for en kjempeinnsats!!! Noen er veldig fornøyd, andre er kanskje ikke så fornøyde med egen innsats. Det er viktig å huske at det er egen innsats som bestemmer resultatet i sjakk. Men husk det aller, aller viktigste som Magnus Carlsen sa det i november 2013: "Jeg vil fortsette å ha det gøy med sjakken."

Arrangørene har sitt eget billedgalleri med mange, flotte bilder, sjekk andre bilder fra NM her.

Alle resultatene finnes her.

Skrevet av J.A. 17. november 2014

Candy  NM for Ungdom - Dag 3

De to siste rundene i NM for Ungdom går av stabelen søndag.

Gruppe B: Cornelius trakk Eskil fra OSS i 6. runde, riktignok med hvit. Imidlertid spilte han brikkene veldig bra, og når Cornelius i det 50. trekk gikk inn med en bonde og fikk ny dronning var hele poenget vunnet. Aschmirthan spilte lengst av alle, men det endte desverre med tap allikevel.

Gruppe C: Eivind vant i runde 6, og ligger på 1. plass med litt bedre kvalitet. Johannes tapte sitt parti og står på 4.5 poeng. Sigurd fikk remis og Pradheeban vant, dermed har begge nå 4 poeng før siste runde.

Gruppe D: Andreas G.T., Daniel og Varanann vant alle sine partier i 6. runde, Andreas G.T. og Daniel ligger fremdeles i tet.

Gruppe E: Isak vant veldig lett etter (nok en) merkelig trekning av Turneringsservice. Thyra spilte remis i sitt parti og falt litt nedover listen. Arne vant sitt første parti for dagen.

Gruppe F: Linnea tapte sitt 6. parti og står på 3.5 poeng. I siste runde gikk det bedre og hun tok hele poenget.

Gruppe G: Andreas T. gikk på sitt første tap og ligger dermed etter 6. runde litt under pallen. Syver spilte remis og ligger 0.5 poeng bak Andreas T. etter 6. runde. Marius vant nok et parti og er dermed likt med Syver. Halvor vant også og har nå 3.5 poeng. Amelia vant på nytt, mens Timur og Andreas R.B. begge tapte 6. runde. Andreas T., Syver og Timur vant sine partier i siste runde. Halvor, Andreas R.B. og Amelia tapte.

Alle resultatene finnes her.

Skrevet av J.A. 16. november 2014

Candy  NM for Ungdom - Dag 2

NM for Ungdom fortsatte lørdag med hhv 2 runder for de eldste og 3 runder for de yngre klassene.

Gruppe B: I 3. runde møttes Cornelius og Aschmirthan. Slike oppgjør mellom våre egne spillere som kjenner hverandre ut og inn tar som regel lang tid. Denne gangen trakk Cornelius det lengste strået og vant partiet. Dermed var det duket for toppoppgjør i gruppen mot den eneste andre spilleren med full pott. Aschmirthan ønsker nok å fokusere på søndagens runder etter at det ble tap også i det andre partiet lørdag. Cornelius hadde et langt parti mot en spiller 700 poeng høyere ratet, og forskjellen viste seg å bestemme resultatet. Etter 2,5 timer endte det med tap for Cornelius. Han har dermed 3 av 4 mulige poeng, mens Aschmirthan har 2 poeng.

Gruppe C: Pradheeban revansjerte seg og vant raskt i 3. runde. Eivind, Johannes og Sigurd vant også sine partier. Før 4. runde leder Sigurd gruppen foran Eivind, begge har full pott så langt. Johannes vant ganske raskt i 4. runde, Pradheeban fulgte også opp med seier, og har nå vunnet 3 partier på rad. Eivind gikk seirende ut av sin kamp og leder dermed gruppen før dagens siste runde. Sigurd tapte sitt parti og er nå litt lenger ned på listen. I dagens siste runde vant Johannes mens Sigurd fikk remis. Pradheeban tapte denne runden. Eivind avsluttet dagen med remis og leder gruppen på kvalitet før den siste dagen.

Gruppe D: Andreas G.T. og  Daniel vant begge i 3. runde, mens Varanann tapte. Andreas G.T. og Daniel fortsatte å vinne i 4. runde, og har begge full pott etter 4 runder. Dermed møtes de to i 5. runde. Varanann vant sitt fjerde parti, og dermed har alle våre spillere tatt poeng. Andreas G.T. og Daniel spilte remis i 5. runde mens Varanann tapte. Andreas G.T. og Daniel har dermed begge 4.5 poeng foran de siste to rundene søndag.

Gruppe E: Arne var den første av våre som ble ferdig i denne gruppen, desverre tapte han i 3. runde. Isak vandret rundt med kongen på brettet, men når begge spillerene kom i tidsnød greide han å finne et tårnangrep som vant partiet for ham. Thyra gjorde en sterk innsats i 3. runde, og spilte remis med svart mot en av de langt høyere ratete Mossegutta.Thyra fulgte opp med seier i 4. runde  Arne var tilbake i slag og vant sitt 4. parti. Han har dermed 50% score så langt i turneringen. Isak greide å snu sitt parti etter å ha ligget under og vant. Han er dermed eneste NSKUer i gruppen med full pott, fulgt av Thyra med 3.5 poeng. I 5. runde vant Isak etter at motstanderen gav bort dronningen. Thyra hadde et sliteparti hvor hun tilslutt gikk på en taktisk finte og havnet så langt under at det ble tap. Arne tapte i siste runden og har nå 2 poeng.

Gruppe F: Linnea vant sitt 3. parti og har dermed 2 poeng etter 3 runder. I 4. runde ble det remis mot en på papiret like sterk motstander. Før dagens siste runde har hun 2.5 poeng. I den siste runden vant Linnea og har dermed 3.5 poeng totalt.

Gruppe G: Syver og Andreas T. fortsatte hver sin seiersrekke i runde 3, og begge er ubeseiret så langt. Timur gikk på sitt første tap, mens Andreas R.B og Marius var tilbake med seier.  Halvor og Amelia endte 3. runde med tap. I 4. runde fortsatte Andreas T. med nok en seier, og er nå den eneste NSKUer i Gruppe G med full pott. Syver gikk på sitt første tap i denne runden, men kommer sikkert tilbake i dagens siste runde. Andreas R.B., Marius og Halvor vant også sine partier. Timur og Amelia gikk på nye tap i denne runden. I dagens siste runde vant Halvor rimelig raskt sitt parti, mens Andreas R.B. fikk en like rask remis. Andreas T. fortsetter i god stil, og er etter seieren i 5. runde alene med full pott i gruppen. Syver vant sitt parti, mens Marius og Timur begge fikk remis. Amelia tok sin andre seier så langt i turneringen.

Alle resultatene finnes her.

Vi tar gjerne i mot bilder av de spillerene våre som vi ikke har dekket, og noen få linjer om hver enkelts parti.

Skrevet av J.A. 15. november 2014

Candy  NM for Ungdom - Dag 1

NM for Ungdom startet fredag ettermiddag på Scandia Forus utenfor Stavanger. I første runde var det 61 minutters betenkningstid på hele partiet. De resterende rundene vil ha 1 time på 40 trekk, og 30 min på resten av partiet. Klasse A & B kjører imidlertid et eget opplegg etter FIDE standard, og vil spille med 90 min +30 sek tillegg pr trekk for hele partiet.

Dermed er det totalt 6 runder for klasse A & B, mens alle de andre klassene spiller 7 runder.

Gruppe B: Cornelius og Aschmirthan vant sine kamper i første runde. De fikk begge lavere ratet motstandere i 2. runde, og var begge blant de første som var ferdige - med hver sin seier. Etter 2 runder har begge full pott.

Gruppe C: Eivind, Johannes og Sigurd står alle med seier etter første runde mens Pradheeban måtte se seg slått. Han tok imidlertid igjen i 2. runde og har 1 poeng etter første dag. Eivind fortsatte å sanke poeng, og har 2 av 2 mulige etter 1. dag. Det samme har Sigurd, mens Johannes måtte nøye seg med remis i 2. runde.

Gruppe D: Andreas G.T. og Daniel vant hver sin kamp i første runde. Varanann tapte åpningskampen i sitt første NM. Det samme gjentok seg i runde 2. Andreas G.T. og Daniel har begge full pott, mens Varanann får en ny sjanse i morgen.

Gruppe E: Arne, Thyra og Isak vant alle sine kamper i første runde mot lavere/uratet motstandere. Arne briljerte med å trylle frem en ekstra dronning før han vant partiet. Isak vant også 2. runde og har full pott etter 2 runder. Isak og Thyra vant også i 2. runde, mens Arne møtte sterk motstand og tapte.

Gruppe F: Linnea vant sin første kamp, men i jenteoppgjøret i 2. runde endte det med tap etter et meget langt parti.

Gruppe G: Andreas R.B., Andreas T., Timur og Syver tok alle helpoenget i første runde, mens Marius, Halvor og Amelia måtte prøve igjen i neste runde. Amelias motstander i 2. runde fant ut at det å bytte dronningen sin mot en bonde ikke var det lureste... Andreas T., Timur og Syver fortsatte sterkt i 2. runde og har full pott også de. Marius og Halvor vant begge sin andre kamp og har nå 1 poeng. Andreas R.B. har også 1 poeng etter at han tapte i 2. runde.

Rundens heldigste spiller var kanskje tidligere NSKUer Ulrikke, som med under 30 sek igjen på klokken var på vei mot et tap på tid. Imidlertid gjorde motstanderen et ulovlig trekk, og Ulrikke styrte partiet trygt til seier med de 2 min hun fikk i tillegg pga motstanderens feil. Gratulerer!!!

Største nedtur i NM så langt var det som ble servert som "middag" av Scandic. Ikke altfor god pasta med valg mellom ketchup eller en annen ubestemmelig saus, samt noen få grønnsaker var ikke i den standard som kan forventes til en slik døgnpris. Det gikk rykter om at det skulle ha vært både mais og nan brød også - uten at det ville ha hjulpet stort...

Alle resultatene finnes her.

Skrevet av J.A. 14. november 2014

Candy  NM for Ungdom starter i Stavanger

NM for Ungdom starter i morgen fredag. Spillestedet er Scandic Forus, et kort stykke fra Stavanger.

NSKU har med 20 deltagere totalt, fordelt på klassene B, C, D, E F og G.

Vi ser med spenning frem til turneringen.

Vi har planlagt å komme med daglige rapporter fra turneringen, de av foreldrene som er på NM oppfordres til å ta kontakt slik at de kan ta i et tak...

Resultater vil komme her.

Skrevet av J.A. 13. november 2014

Candy  NSKU i pressen

Utdanningsnytt.no publiserte i dag en artikkel fra Klubbmesterskapet vårt på søndag. Det er intervjuer med noen av spillerene og noen fine bilder.

Se hele artikkelen her.

Skrevet av J.A. 11. november 2014

Candy  Klubbmesterskapeet 2014

NSKU arrangerte sitt klubbmesterskap på Lambertseter Gård søndag 9. november (samme dag som Magnus vant 2. runde i VM!)

Med 51 deltagere var det en fin økning i antall deltagere, passende når klubben feiret jubileum.

Mikroputtklassen (under 9 år) var den største med 24 deltaker. Klubbmester ble Eivind Grunt Kreken som vant alle sine partier. Dette var han alene om uansett klasse! Sølvvinner ble Sebastian Mølstad Amundsen og på bronseplass kom Adam Wasa-Schrader. På de nærmeste plassene kom Theodore, Jonas, Kai og beste jente Livia.

I miniputtklassen spilte barn som var fra 9-11 år. Her deltok 18 spillere, og Klubbmester ble Marius Gøbel. På sølvplassen kom Arne Huse, mens Thyra Kvendseth sikret seg tredjeplassen. Tett bak fulgte Halvor og Syver. 

Klubbmester i lilleputtklassen ble Sigurd Huse, fulgt av Pradheeban Sivaranjan og Augustin Bing. Lileputtene spilte sammen med Kadettene, og dette ga veldig god matching (Les: ekstremt tøff).

Det var i år 2 Kadetter som spilte sammen med Lilleputtene. Klubbmester ble Cornelius Kvendseth med litt bedre kvalitet enn Eivind X Djurhuus. Begge vant alle sine kamper bortsett fra det innbyrdes møtet som endte med remis.

Munkerud ble igjen den skolen med flest deltakere, hele 10 stk kom derfra i år også. Bekkelaget og Ljan skole deltok med 6 spillere, mens Kastellet skole stilte med 5 spillere.

NSKU takker alle barn for flott innsats og god stemning. Vi takker også alle foreldrene som tålmodig ventet på de små håpefulle. Sist, men ikke minst retter vi en stor takk til foresatte og spillere som bidro med hjelp før, under og etter arrangementet! 

Hele resultatlisten finnes her.

Skrevet av J.A. 10. november 2014

Candy  Sterk innsats i NTG hurtig GP

Samtidig med Dragulfs november turnering gikk den tilsvarende hurtig GP av stabelen på NTG.

Her ble det denne gangen spilt i 2 grupper, siden A og B gruppen var slått sammen.

Johan ble vår beste spiller i klasse A med en 2. plass, bare kvalitet bak 1. plassen.

Sigurd gjorde det meste riktig, og tok seieren i klasse B, (og totalt en 6. plass i den kombinerte klassen!) Vi vil spesielt trekke frem 3. og og 4. runde hvor det ble hhv seier over en 1980 ratet spiller og remis mot en 2250 ratet spiller som høydepunktene. Stå på videre Sigurd!!!

Isak fulgte opp med 3.5 poeng i det sterke selskapet.

I klasse C scoret Andreas T 4 poeng på de 5 første rundene, men deretter gikk det tregere, og han endte på 4 poeng til slutt. Arne kom litt lenger ned på listen med sine 3 poeng.

Hele reaultatlisten finnes her.

Skrevet av J.A. 09. november 2014

Candy  Linnea H. til topps i Dragulf

Linnea gikk til topps i Lilleputtklassen i Dragulfs novemberturnering ble arrangert på NTG 8. november. Vi gratulerer med hennes første BGP seier!

I klasse Mikroputt var det kun et halvt kvalitetspoeng som skilte Ashwin og Andreas R.B. på hhv 2. og 3. plass. Begge hadde 5 av 6 mulige poeng. Timur og Haakon kom lenger ned denne gangen.

Hele resultatlisten finnes her.

Skrevet av J.A. 09. november 2014

Candy  NSKU BGP

NSKU arrangerte årets BGP på Skøyenåsen lørdag 1. november. Med 89 deltagere hvorav 44 var fra vår egen klubb, var det duket for god matching i alle grupper.

Nybegynnerklassen hadde 15 deltagere, og helt til topps gikk NSKUs Varanann med 17 av 18 mulige poeng, tett fulgt av Edvard som kun hadde tapt for Varanann. Håkon, Martin, Ludwig og Gabriel plasserte seg også blant de 10 beste.

Linnea vant Mikroputtklassen på kvalitet også hun med 17 poeng. Marius kapret 3. plassen med 16 poeng. Halvor, Andreas og Syver gjorde også en sterk innsats og kom innenfor topp 10.

Alle NSKUs tre deltagere i Miniputt plasserte seg innen topp 10. Best gikk det for Isak som gikk helt til topps ned 16 poeng. Thyra fulgte opp på 3. plass med 14 poeng, mens Arne endte på 10 poeng.

I den kombinerte Lilleputt/Kadett var Sigurd utilnærmelig, og tok full pott. Pradheeban fulgte opp på 3. plass, mens Augustin, Richard og Linnea H. kom litt lenger ned denne gangen.

Hele resultatlisten finnes her.

Skrevet av J.A. 04. november 2014

Candy  Isak og Cornelius ble Oslomestere

Hele 43 spillere fra NSKU stilte opp i Oslomesterskapet som ble arrangert på Korsvoll skole, 25.-26 oktober.  Totalt deltok 168 barn og ungdom, dette er en gledelig økning fra i fjor (126). 

De tre eldste klassene spilte i en gruppe grunnet lav deltakelse i klasse A og B. Her ble det spilt hele 9 runder.

Klasse B : Cornelius ble  Oslomester i klasse B, med 23/27 poeng. Han måtte bare gi tapt mot vinneren av A-gruppen, spilte 2 remiser og vant de øvrige kampene. Gratulerer! Aschmirthan kom på 2. plass i denne gruppen, med 19/27 poeng.

Klasse C:   Sigurd kom på bronseplass med 19/27 poeng, mens Pradheeban fikk 17/27. Augustin og David gjorde også en god figur i denne klassen.

Klasse D:  Her ble vi representert av nykommerne Anatoly og Richard.  Anatoly fikk 15 poeng, mens Richard (som ikke spilte de tre første rundene) fikk 11 poeng. 

Klasse E:  Isak gikk ubeseiret ut av turnering og ble Oslomester med hele 25/27 poeng! Gratulerer! Det er ikke alltid lett å innfri når man stiller med favorittstempel, så da smakte nok seieren ekstra godt :) Arne fikk 15 poeng i denne klassen.

Klasse F: Debutanten Hasan tok en sterkt 4. plass med 16/21 poeng. Han ble tett fulgt av Caspar som fikk 15. poeng. Flott innsats også av de ferske spillerne,  Liam og Ayaan.

Klasse G: Her hadde vi ikke mindre enn 11 deltakere fra NSKU, 3 av disse jenter. Linnea, Syver og Marius fikk alle 17/21 poeng. Andreas R. B. Andreas T. og nykommer Erik fulgte rett bak med 16 og 15 poeng. Halvor, Ksenia, Sarah, Nikolai og Sivert var også supre representanter fra NSKU i denne klasse. 

Klasse H: Denne klassen var rekordstor i år, og det må vel også være første gang vi har stilt med 18 deltakere fra NSKU i en og samme klasse!? Ashwin er et ubeskrevet blad i sjakksammenheng, men det hindret ikke at han stakk av med 3. plassen (19/21). Gratulerer!  Timur og Adam kom hakk i hæl på 5. og 7. plass, med 18 poeng. Amelia  som var den ene av to jenter i klassen lå lenge an til pallplass, hun snublet i siste runde, men endte allikevel opp med 17 sterke poeng. Samme poengsum fikk debutantene Sander og Jonas. Paul og Michael fikk begge 16 poeng. Rett bak kom Sebastian, Livia, Kai, Ludwig, Theodore og Anton. Mye bra spill også fra denn flotte gjengen: Gabriel, Benjamin, Ludvig og Lukas. 

NSKU takker alle for innsatsen! Vi håper at alle hadde det gøy og at vi ser dere igjen på kommende turneringer. Kanskje vi sees allerede på klubbmesterskapet 9. november?:)

Hele resultatlisten finner du her.

Skrevet av K.T. 03. november 2014

Candy  OSS Superlyn

OSS arrangerte en Superlyn tirsdag 28. oktober.

Fra NSKU deltok Cornelius og Sigurd. Begge gjorde en bra innsats i det fornemme selskapet, som bla bestod av 3 GM, 1 IM og 3 FM...

Cornelius fikk 5.5 poeng av 11 mulige, mens Sigurd fulgt rett bak med 5.0 poeng.

Hele resultatlisten finnes her.

Skrevet av J.A. 29. oktober 2014

Candy  EM for Ungdom - Sluttrapport

Så var EM for Ungdom i Batumi Georgia ferdigspilt, og de norske deltagerene er på vei hjem.

Arrangementet som var en prøve før et større mesterskap hadde noen problemer som nok burde vært tatt hånd om av arrangørene underveis. Det var nesten umulig å få gjennomslag på noteringsskjemaene, og duk på bordene hjalp ikke. Men det største problemet var mangelen på sitteplasser til foreldre og andre tilknyttet spillerene. Lobbyen på hotellet hvor det ble spilt var stor, men det var kanskje 1/5 av de sitteplassene som trengtes. Når hotellets ansatte i tillegg nektet folk å sette seg på gulvet ble det hele litt håpløst. At avslutningssermonien ble 30 min forsinket og de samtidig nektet publikum å komme inn i salen talte heller ikke til deres fordel. Mange svette og grinete personer utenfor etterhvert...

Johannes var før siste runde Norges beste spiller med 5 poeng. Han tapte imidlertid mot en lavere ratet israeler.

Eivind møtte den sterke Matthew J Wadsworth (2135) fra England i siste runde. Matthew spilte slavisk. Eivind kom fordelaktig ut, og allerede etter 14 trekk fikk han en nevneverdig fordel ved at svart knapt fikk noe fordel ved offret bonde. I ekte Jose-Raul Capablanca-stil foredlet Eivind bonden till gull. Seieren var et faktum etter 51 trekk. Eivind ble beste norske poengplukker sammen med Edit Machlik på 5.5 poeng!!!

Andreas møtte Sahakyan Karen Art fra Armenia (1838) med sorte brikker. Det viste seg at armeneren spilte seg inn en variant av siciliansk som Andreas har god kjennskap til. Svart utlignet greit, og fikk inn en vakkert tårnoffer. Et helt tårn er mye i sånne stillinger, men det viste seg at Andreas hadde betydelig kompensasjon.. Etter at Andreas offret selveste dronningen, i reneste kamikaze-stil, fikk Shaakyan nok, ettersom tvungen matt ikke var mulig å hindre. Andreas var ikke helt fornøyd med turneringen, selv om dette vakre partiet var et fint plaster på såret. Andreas endte dermed med 5 poeng.

Daniel møtte georgieren med det skumle fornavnet  Mate Todashvili (1557). Daniel fikk inn en stilling hvor svart egentlig skal stå veldig godt. Stillingen er likevel en dans på kniv-eggen, hvor man for hvert trekk må finne det eneste riktige svaret. Det klarte ikke Daniel og misset med det passive Ld8 framfor å spille på en mer aktiv plan. Daniel endte dermed på 4 poeng.

Thyra møtte den ganske så  gode sveitseren Sarah Brandis i siste runde. Thyra som under  hele turneringen bare har spilt bedre og bedre, fikk opp en meget god stilling. Men etter et par passive løpertrekk hadde Thyra forvandlet drømmeløperen til en simpel 'storbonde'. Sarah ble tydelig forvirret over alle mulighetene til å sette ballen i mål. Hun slo inn feil, og Thyra kom kvalitet over. Etter ytterligere noen  trekk til bukket motstanderen igjen, og Thyra førte partiet inn med stø hånd. Dermed avsluttet Thyra med stil og 3.5 poeng totalt, etter å ha tatt 3 poeng på de 4 siste kampene (ingen tap!).

Endelige resultater for alle de norske deltakerne.

Skrevet av J.A./K.T./P.N./mfl 28. oktober 2014

Candy  EM for Ungdom - Dag 10

Nest siste runde i EM ble spilt mandag.

Johannes møtte en lavere ratet litauer og vant.

Eivind møtte den sterke tyskeren Martin Kololli på 2192. Eivind hadde forberedt seg på å møte alapin-siciliansk, og det ble det! Med sorte brikker presset han på, og til slutt fikk han en bonde i overvekt. Ulempen var likevel en håpløs bondestruktur med dobbeltbonde på e-linjen. Tilslutt raknet det med at bonden ble vunnet tilbake mot at Eivind fikk mer initiativ tilbake. Remis var et faktum etter 40 trekk.

Andreas traff med 'preppen', motstanderen spilte skandinavisk, hvor Andreas fikk en klar fordel fra start. Ut i midtspillet, truet Andreas med å fange sorts løper, og motstanderen,Michael Gitzman(1772 fra Israel), måtte ofre en bonde. Men skjønte fort at stillingen ikke var til å redde. Deilig med en seier etter en lang rokade (0 - 0 - 0 )...

Daniel møtte en noe sterkere sveitser med hvite brikker. Etter eget utsagn vet han ikke hva som gikk galt da han tapte...

Thyra hadde preppet på det som var realistisk mot sin ukrainske motstander, men traff bare delvis da det ble en annen variant av Caro Kahn enn den som var forberedt. Dermed ebbet partiet ut i remis etter drøyt 40 trekk selv om Thyra nok stod litt bedre. Det var imidlertid veldig små sjanser for å kunne innkassere hele poenget.

Et av de store spenningsmomentene i Thyras gruppe var trekningen foran siste runde. Alle de tre jentene hadde like mange poeng, og veldig liten lyst til å møte hverandre. Trekningen gikk bra sånn sett, det ble ingen norske møter i siste runde.

Resultater for alle de norske deltakerne.

Skrevet av J.A./K.T./P.N./mfl 27. oktober 2014

Candy  EM for Ungdom - Dag 9

Så var de igang igjen. Etter 6 runder hadde Johannes, Eivind, Andreas og Daniel alle 3 poeng, mens Thyra hadde 1.5 poeng.

I 7. runde ventet en blanding av nasjoner på våre spillere.

Johannes møtte en armenier som var lavere ratet (uten at det trenger å bety noe), og vant kampen.

Eivind var heldigvis bedre etter en dags hvile og spilte mot en georgier. Han kom bra ut av åpningen mot dragen, men fikk et uklart sluttspill som ved riktig spill var remis. Imidlertid fikk han til litt press og etter noen småfeil hos motstanderen var det ingen nåde. Eivind innkasserte hele poenget.

Andreas spilte svart mot en israeler. Motstanderen fortalte etter kampen at han hadde fått inn preppen. Retis åpning... Motstanderen ofret seg inn i stillingen og dessverre viste offeret seg å være nok til Andreas tapte.

Daniel på sin side var svart mot det som virket som en russer som nå spilte for Tyskland. Preppen traff brukbart og Daniels motspiller fikk en veldig vanskelig stilling imot seg som var avgjørende for at han til slutt tapte på tid. Med den seieren er Daniel opp i 4/7 poeng.

Etter denne runden er  Daniel, Eivind og Johannes tre av de totalt 4 toppscorerne i Team Norway så langt.

Thyra var svart mot en helt ubeskrevet georgisk jente som det kun fantes noen partier fra EM å studere. Slike spillere er vanskelige, for det er umulig å vite noe om hva det er som venter og dermed forberede seg på. Og det ble ingenting av det hun hadde forberedt seg på... Men hun var derfor hoppende glad etter å ha kjempet i havn en remis etter både en og to tapssituasjoner.

Resultater for alle de norske deltakerne.

Skrevet av J.A./K.T./P.N./mfl 26. oktober 2014

Candy  EM for Ungdom - Dag 8

Fridag.....

Dagen ble brukt til litt forskjellig for de enkelte. Det var fotball, bading, tur med gondolbane (med utsikt over Batumi), dårlig-mage-dag  mm. Ser dere nøye på bildet er det høye bygget til venstre spillestedet...

Det hele ble avsluttet med fellesmiddag for hele troppen med følge på en restaurant i Batumi.

Her prøvde noen lokale retter mens andre holdt seg til den kjente (og kjære) pizzaen.

I morgen er det i gang igjen med en ny runde.

Vi ønsker alle lykke til.

PS! Mens dere i Norge avslutter sommertiden natt til søndag, endres ikke klokken her i Georgia (De er sammen med Island det eneste europeiske land som ikke har sommertid). Dermed er tidsforskjellen fom søndag 3 timer.

Skrevet av J.A./K.T./P.N. 25. oktober 2014

Candy  EM for Ungdom - Dag 7

Fredag og 6. runde - og i morgen er det fridag!!! Så er det tre runder igjen etter hvilen. Men i morgen er det rett ned på....  (kanskje ikke helt, det er spådd regn og det er kun noen joggere på stranden om dagen...)

Johannes motstander var denne gangen fra Azerbajan, dessverre gikk det ikke Johannes sin vei.

Eivind hadde vært småsyk før runden. Han hadde et av de lengste partiene, men til slutt måtte han gi tapt.

Daniel hadde forbredt seg veldig godt mot sin 2150 motstander etter to strake seire.  Imidlertid overasket motstanderen og de var aldrig i nærheten av preppen. Partiet ble etterhvert remisaktig men etter 4,5 time måtte Daniel luske ut av lokalet med et litt surt tap. 

Andreas spilte ganske godt fra start. Han hadde fått en betydelig fordel og hadde flere muligheter til å avgjøre. I motstanderens tidsnød tenkte Andreas at han skulle komplisere. Han "ofret springer" og fikk en del småfarlige fribønder. Men nå snudde partiet, motstanderen spilte kirugisk nøyaktig. Andreas kunne dra i nødbremsen med tvunget remis, men trodde stillingen forsatt var vunnet. I stedet plukket motstander bonde for bonde og det endte med et surt tap.

Thyra sikret seg sitt første helpoeng etter under 2 timers spill etter mye forberedelser før dagens runde (Gjelder å overvinne motstanderens forberedelser basert på partier lagt ut på nett).

Til sammen ble det 3 seire (alle vunnet av jenter) og 2 remis (fra gutta) på hele den norske troppen i dag.

Generelt er læringen så langt i EM at om en spiller er urated har det liten betydning for spillestyrken til motstanderen og at spillere fra tidligere Sovietstater er sterkt underrated! De spiller nesten ikke FIDE tureringer og har sjakk som en del av fagene på skolen. Har de kvalifisert seg til EM så er de gode - uavhengig av om de har rating eller ikke :-)

Det skal bli godt med fridag...

Resultater for alle de norske deltakerne.

Skrevet av J.A./K.T./P.N. 24. oktober 2014

Candy  EM for Ungdom - Dag 6

I dag var det offisiell fotografering av troppen, bildet til venstre er ikke det offisielle men fra et mobilkamera ...

Johannes møtte en israelsk motstander og vant dagens parti. Han har nå 3 poeng totalt.

Eivind spilte hvit mot en lavere ratet armensk spiller, men endte likevel opp med å tape i dag.

Andreas møtte en engelsk spiller som var noe lavere ratet. Han var imidlertid veldig effektiv og sørget for Andreas sitt første tap i denne turneringen.

Daniel møtte også en armensk spiller som også hadde to poeng, og det har han fremdeles etter at Daniel tok hjem seieren.

Thyra spilte med svarte brikker mot en georgisk jente og stod likt langt ut i sluttspillet, Dessverre kom det en unøyaktighet som gjorde at det ble tap til slutt.

Resultater for alle de norske deltakerne.

Skrevet av J.A./K.T. 24. oktober 2014

Candy  EM for Ungdom - Dag 5

I 4. runde var det lavere ratet motstand for alle våre spillere, uten at det trengte å bety så mye...

Johannes møtte en sveitser som viste seg å stikke av med hele poenget.

Eivinds motstander fra Latvia var ikke like heldig. Eivind har dermed vunnet de tre siste rundene.

Andreas spilte denne gangen mot en armener. Kampen endte med remis, og Andreas har nå 3 poeng.

Daniel spilte mot en aserbajansk motstander og tok med seg hele poenget. Han har da 2 poeng.

Thyra hadde, som tidligere nevnt, et norsk oppgjør. Desverre for Thyra traff motstanderen blink med forberedelsene, og Thyra endte med tap.

Resultater for alle de norske deltakerne.

Skrevet av J.A./K.T. 23. oktober 2014

Candy  EM for Ungdom - Dag 4

Tirsdag ble 3. runde i EM spilt mens det var strålende vær ute :-(

Eivind og Johannes tok begge sin andre strake seier, og har begge 2 poeng så langt.

Daniel hadde en på papiret overkommelig oppgave mot en lavere ratet engelsk spiller, og han stod lenge til vinst. Imidlertid gikk det dårlig på slutten, og han endte med tap i dag. Daniel har 1 poeng etter at en tredjedel av EM er ferdigspilt.

Andreas fortsetter å sanke poeng. Dagens parti mot en motstander fra Tyskland endte også med seier, og Andreas har bare avgitt 0,5 poeng så langt. Hans 2.5 poeng holder til en 18. plass så langt.

Thyra spilte en lang kamp mot en armensk jente. Dessverre havnet hun kvalitet under i midtspillet, og det skulle vise seg å bli avgjørende for utfallet. Thyra har 0,5 poeng så langt. I morgen blir det helnorskt oppgjør mot Embla fra OSS.

Bildet viser inngangspartiet til vårt hotell.

Resultater for alle de norske deltakerne.

Skrevet av J.A./K.T. 22. oktober 2014

Candy  EM for Ungdom - Dag 3

2.runde ble en opptur for NSKUs deltagere.

Eivind og Johannes vant sine kamper oppskriftsmessig mot lavere ratet motstandere og har begge 1 poeng.

Daniel fikk en tøff oppgave mot en 2100 ratet Armensk motstander som tok med seg hele poenget. Andreas spilte seg til remis i sin kamp og er vår beste poengsanker så langt med 1.5 poeng.

Thyra møtte en helt ukjent jente fra Israel som heller ikke var ratet. Partiet gikk stødig mot remis uten at noen av dem fikk til noe.

Bildet viser spillestedet...

Resultater for alle de norske deltakerne.

Skrevet av J.A./K.T. 21. oktober 2014

Candy  EM for Ungdom - Dag 1 og 2

Alle NSKUs deltagere var på plass i Batumi i løpet av lørdagen. Dermed rakk de både å gjøre seg kjent med hotellet der de bor, og den offisielle åpningssermonien i byens teater/opera. Det ble mye klassisk ballett og Georgisk dans men også noen mer vestlige pop/rock nummer. Dette fyllte ut mellom de forskjellige som alle unntatt en holdt taler på Georgisk (riktignok tolket til engelsk). Kveldens morsomste innslag var nok de ganske så unge danserene som er avbildet til venstre.

Første runde ble spilt søndag på Sheraton Batumi, et hotell som ligger 5 minutters gange unna. Selve spillelokalet var veldig trangt, men det var ihvertfall sitteplass til alle. Det var det ikke til alle foreldre/trenere/andre interesserte som kjempet om et lite antall stoler i vestibylen...

Ikke var det lov å sitte på gulvet heller.

I første runde møtte Johannes og Eivind lavere ratet motstand fra hhv Latvia og Litauen. Motstanderene var imidlertid såpass gode at de begge slo våre gutter i U14 Open.

Det gikk bedre for Andreas og Daniel i U12 Open. Andreas vant over en spiller fra Cypros, mens Daniel tok med seg hele poenget mot en uratet lokal spiller fra Georgia.

På bildet er den norske kontigenten på vei til spillelokalet.

Thyra (og de andre jentene) i U12 Girls fikk alle erfare at Anastasia'er er farlige motstandere... Alle tre spilte mot hver sin Anastasia. Thyra endte opp med en russisk WFM som viste at nesten 400 ratingpoeng i hennes favør skulle gi og ga seier. 

Etter analysen av partiene ble kvelden avsluttet med middag og bading for noen.

Det blir en runde hver dag frem til lørdag som er hviledag.

Resultater for alle de norske deltakerne.

Skrevet av J.A./K.T. 19. oktober 2014

Candy  EM for Ungdom

EM for ungdom arrangeres 18-29. oktober i Batumi. Fra NSKU stiller Johannes og Eivind i klasse U14 Open. Daniel og Andreas spiller i klasse U12 Open, mens Thyra konkurrerer i klasse U12 Girls. Første runde spilles søndag kl 13 norsk tid.

NSKU ønsker alle fem lykke til!

Turneringens hjemmeside.

Alle de norske deltakerne.

Skrevet av J.A./K.T. 18. oktober 2014

Candy  Assistanse søkes Nr 2!

Vi trenger kaker  til BGP turneringen på Skøyenåsen skole  1. november, i tillegg til at vi også trenger frivillige i kantinen.

Send en mail til turnering@nsku.no så raskt som mulig om hvilke vakter dere vil ta,  og om dere kan bake kaker. Vi deler opp som skrevet under. Hvor kan dere bidra?

* Bakverk

* Tidlig økt i kantinen  (ca 10.30- 13.30)

* Sen økt i kantinen    (ca 13.30-16.30)

På forhånd takk!

Skrevet av J.A. 13. oktober 2014

Candy  Assistanse søkes Nr 1!

Vi trenger kaker  til Klubbmesterskapet på Lambertseter gård 9. november, i tillegg til at vi også trenger frivillige i kantinen.

Send en mail til turnering@nsku.no så raskt som mulig om hvilke vakter dere vil ta,  og om dere kan bake kaker. Vi deler opp som skrevet under. Hvor kan dere bidra?

* Bakverk

* Tidlig økt i kantinen  (ca 10.30- 13.30)

* Sen økt i kantinen    (ca 13.30-16.30)

På forhånd takk!

Skrevet av J.A. 13. oktober 2014

Candy  Hønefoss GP

Hønefoss GP ble arrangert helgen 10.-12. oktober, hvor det ble spilt 5 runder langsjakk. Alle de 66 deltakerne spilte i samme gruppe. 

Andreas G.T. endte til slutt opp med 3.5 poeng, Johannes og Daniel fikk 3/5. Sigurd hadde 50 prosent score, mens  Andreas T., Isak og Linnea alle fikk 2 poeng. Arne fulgte halvpoenget bak. 

Resultatlisten ser du her.

Skrevet av K.T. 13. oktober 2014

Candy  Nye Kveldskurs på Kastellet, Nordseter og Østensjø

NSKU starter en runde kveldskurs på Kastellet skole mandag 13. oktober.

Det er to kurs på Kastellet, ett for barneskole- og et for ungdomsskoleelever.

I tillegg starter nye kurs på Nordseter 22. oktober og Østensjø 27. oktober.

Se full informasjon under Kurs eller i terminlisten til høyre.

Skrevet av J.A. 05. oktober 2014

Candy  Oslo Chess International 2014

Hele åtte spillere fra NSKU har valgt å bruke høstferien til å spille sjakk. Turneringen går over ni runder, og arrangeres på Thon Hotel Ullevål Stadion.

 

Siste runde:

Eivind vant siste runde (wo) og endte opp med sterke 5 poeng. Dette holdt til en imponerende 18. plass, og gir en økning i rating på nærmere 50 poeng! Johannes fikk med seg 4 poeng etter å ha vunnet siste runde, på det tidspunktet hadde samtlige andre spillere avsluttet sine partier.

Andreas gikk seierende ut av sin kamp og fikk 7 poeng, noe som holdt til en fjerdeplass. NSKU-oppgjøret mellom Daniel og Sigurd endte med remis, og disse to fikk følge av Aschmirthan på plassene 23, 24 og 25. Isak kom hakk i hæl på 28. plass, bare halvpoenget bak. Pradheeban vant det siste oppgjøret og fikk 3.5 poeng. Alle guttene gjorde solide ratingforbedringer, Aschmirthan steg aller mest (over 100 poeng)!

Hele resultatlisten finnes her:

 

Etter åttende runde:

Eivind har hatt en sterk prestasjoner de tre siste runde og står med 4 poeng og en ratingøkning på hele 48 poeng. Johannes har 2.5 poeng.

Andreas har seks poeng i ELO-gruppen. Sigurd og Daniel har 4.5 poeng og møtes i siste runde. Isak har kommet sterkt de siste rundene og har også 4.5 poeng. Begge gjør solide ratinghopp. Aschmirthan har en ratingprestasjon på godt over forventet og øker ratingen med nærmere 80 poeng. Pradheeban har 2.5 poeng. 

 

 

 

 

Femte runde:

Johannes gikk på tap mot FM Hjelmås, mens Eivind fikk sin første seier og står med 2 poeng. Begge guttene har en ratingprestasjon omtrent som forventet

I ELO-gruppen vant Andreas runden og får en tøff kamp på førstebordet i sjette runde. Daniel og Sigurd tapte, og står med 3,5 og 2,5 poeng. Aschmirthan vant og er kommet opp på 3 poeng. Isak spilte veldig bra i dag og vant mot unge Amalie. Han har dermed 2 poeng, mens Pradheeban ligger halvpoenget bak. Flere av spillerne har gode ratingprestasjoner så langt. Aller størst økning ligger Daniel, Aschmirthan og Sigurd an til å få. 

Runderapporter fra arrangør.

 

 

Fjerde runde:

I fjerde runde spilte Eivind remis mot WFW Goossens fra Belgia, og står med 1 poeng. Johannes spilte remis mot  S. Mihajlov og har 1. 5 poeng.

Daniel vant raskt og effektivt sin kamp i ELO-gruppen og står med 3.5 poeng. Samme poengsum har Andreas etter seier mot Sigurd i et langt og jevnt parti. Sigurd står dermed med 2.5 poeng. Aschmirthan vant og har også 2.5 poeng. Lillebror Pradheeban tok også med seg poenget i dag og har 1.5, mens Isak står med 1 poeng etter tap i dagens parti.

 

 

 

 

Etter tredje runde:

Johannes og Eivind spiller i  GM-gruppen, og etter tre runder har Johannes ett poeng og Eivind et halvt poeng.  

Seks spillere deltar i ELO-gruppen. Daniel, Andreas og Sigurd står alle med 2,5 poeng etter tredje runde. Aschmirtan har ett og et halvt poeng, Isak ett poeng og Pradheeban et halvt poeng så langt i turneringen.

Fjerde runde spilles tirsdag kveld.

 

Skrevet av AAK/KT 30. september 2014

Candy  VM for ungdom - Sluttstatus

Så er VM over for denne gangen. Et fint opphold i Durban er for de fleste over, siste runde er ihvertfall ferdig.

Johan vant siste runde og endte på 16. plass med 7 poeng. Dette var så likt forhåndsrangeringen som mulig. Det ble en liten ratingnedgang for Johan i dette mesterskapet, men det tar han snart inn igjen. Johan ble dermed beste norske i sin klasse.

Thyra møtte i siste runde sin første uratede motstander, og etter å ha kommet under i åpningen utlignet hun og tok hele poenget med seg. Dermed endte hun med 5 poeng i sitt første VM, og ble på litt dårligere kvalitet nest beste norske i sin klasse. Thyra har spilt veldig stabilt og godt i sin første internasjonale turnering, hvilket lover godt før EM senere i høst. 

Resultater finnes her.

Skrevet av J.A./K.T. 29. september 2014

Candy  VM for ungdom - dag 9

Dag 9 og nest siste runde i VM.

For NSKU er det Italiensk aften, både Johan og Thyra møter sterk italiensk motstand.

Johan møter en omtrent likt ratet FM, mens Thyra møter en 1750 ratet jente som startet VM godt, men som har hatt en lengre serie med tap etterpå. La oss håpe at den serien fortsetter....

Resultat: Johan styrte inn til seier og totalt 6 poeng, mensThyra gjorde noen små unøyaktigheter som samlet ga tap. Hun står dermed fremdeles med 4 poeng.

Resultater finnes her.

Skrevet av J.A./K.T. 28. september 2014

Candy  VM for ungdom - dag 8

Dag 8 av VM turneringen ga en opptur og en nedtur.

Johan møtte sin 4. norske motstander i Torgeir Kjøita, og klarte å ta hele poenget med seg.

Thyra møtte en indisk jente som allerede hadde hatt sin nedtur, og som kjørte over Thyra...

Resultater finnes her.

Skrevet av J.A./K.T. 27. september 2014

Candy  VM for ungdom - dag 7

Fredagen var dagen da det var offisiell fotografering av den norske troppen - som dere ser til venstre.

I runde 8 var det en svenske som var Johans motstander. Etter en lengre match delte de poenget. Johan har nå 4 poeng.

Thyra møtte en sterk slovensk jente, som etter 3 timer kunne innkassere hele poenget for Slovenia. 

Resultater finnes her.

Skrevet av J.A./K.T. 26. september 2014

Candy  VM for ungdom - dag 6

Så var turneringen i gang igjen etter fridagen. Det var tydelig at alle de norske spillerene hadde hatt godt av hvilen, alle spilte mer enn 2 timer denne gangen.

Johan møtte en tyrker med hvit, det endte dessverre med tap.

Thyra møtte en kjendis fra Tromsø OL, den 11 årige jenten fra Angola med 1500 i rating som slo en WIM med 2100 i rating på 8 trekk - med svart!

Denne gangen var det imidlertid Thyra som hadde de svarte brikkene, og etter litt lirking fikk hun motstanderen til å spille slik hun ville. Dermed satt forberedelsene som et skudd, og Thyra styrte partiet trygt inn til seier.

Resultater finnes her.

Skrevet av J.A./K.T. 25. september 2014

Candy  VM for ungdom - dag 5 - Hviledag!

Onsdagen var det hviledag og offisiell helligdag i Sør-Afrika - "Celebrating heritage" - hvilket startet med konsert utenfor hotellet kl 0800... Desverre blåste det etterhvert ganske kraftig, så det ble til at man dro tilbake til hotellet.

Dagsafari og shopping stod på ønskelisten til flere. Mange valgte også å bruke dagen i Ushaka Seaworld, verdens 5. største akvarium mm. Her var det delfinshow, skilpadder, pingviner, seler og endel aktiviteter som innebar nærkontakt med haier (grøss). Det var også et stort badeland med sklier og bassenger. Hele komplekset lå nedover stranden i gangavstand fra hotellet - ok, litt lang gangavstand...

Onsdag ble det også arrangert offisiell lynsjakkturnering. Hvordan det gikk med Johan der må bli rapportert senere.

Oppdatering! Lynsjakken ble kanselert etter 2 runder og store forsinkelser pga det arrangøren  valgte å kalle "tekniske problemer"...

Skrevet av J.A./K.T. 24. september 2014

Candy  VM for ungdom - dag 4

Så var det på tide med dobbeltrunde igjen, siste gang i denne turneringen...

I første runde beseiret Johan en tjekker med hvite brikker. I sjette runde spillte han mot en sterk IM fra Chile, denne gangen med sorte brikker. Chileneren viste seg å bli for sterk, og Johan tapte. Johan har dermed 3.5 poeng før hviledagen.

Thyra hadde venninneoppgjør med Ulrikke fra Trondheim. Partiet endte med remis, hvilket begge egentlig var fornøyd med. Analyse viste at Thyra kunne hatt vinstmuligheter, men det hadde krevd mer kunnskap enn det som er tilgjengelig pr idag å styre til seier.

I sjette runde møtte Thyra en WCM fra Sør-Afrika. Thyra spilte med hvite brikker og presset motstanderen i kne med bla en meget sterk løper. Etter 6 runder har Thyra da 3 poeng etter en bra dag.

Resultater finnes her.

Skrevet av J.A./K.T. 23. september 2014

Candy  VM for ungdom - dag 3

Mandag var det 4 runde i VM.

Johan møtte nok en norsk motstander i dag, denne gangen Peter Flermoen. Etter rapporter om både det ene og det andre endte det med remis.

Thyra fortsatte sin turnering mot en Taiwansk jente i dag. Det endte også i remis. Thyra har 1.5 poeng så langt i turneringen.

I morgen er det nok en dag med dobbeltrunde, før det er fridag på onsdag.

Resultater finnes her.

Skrevet av J.A./K.T. 22. september 2014

Candy  VM for ungdom etter dag 2

Lørdag ble det spilt en runde i VM. Johan møtte norsk motstander i Sigve, og vant den kampen. Thyra møtte en langt høyere rated tysk jente, og tapte den kampen.

Søndag var den første av to dager med dobbelt runde, noe som er rimelig slitsomt både for spillere og følgespersoner.

I søndagens første runde gikk Johan på et tap med svart for en spiller fra Sør-Afrika. Thyra hadde et helnorskt oppgjør med Maria fra Vålerenga, og kom etter en lengre kamp ut med seieren i lomma.

I søndagens 2. runde var det sterk motstand fra Vietnam for Thyra, som tapte. Johan hadde nok en norsk motstander i Henning Kjøita, et oppgjør han gikk seirende ut av.

Bildet er utsikten fra 4. etasje på spillerhotellet...

Resultater finnes her.

Skrevet av J.A./K.T. 21. september 2014

Candy  NSKUere imponerer

Det har vært arrangert tre BGP turneringer hvor NSKUere virkelig har tatt for seg av pokalene.

I Moss September BGP 13. september tok våre spillere 4 av de fem øverste plassene i mikroputtklassen. Andreas T. vant med 16 poeng, deretter fulgte Andreas R. B. og Halvor på de to neste plassene med 14 poeng. Marius fikk samme poengsum og kom på 5. plass pga litt dårligere kvalitet. Eivind gjorde det også bra og fikk 11 poeng i denne klassen.  Fantastisk innsats, vi gratulerer!

Hele resultatlisten finnes her.

Neste dag hadde noen av gutta reist til Holmestrand. Denne gangen vant Marius med Andreas T. på andreplass, begge med 13.poeng. Eivind og lillebror Haakon fikk henholdsvis 11 og 10 poeng. Gratulerer til alle deltakerne !

Hele resultatlista finnes her.

Lørdag 20. september deltok en hel gjeng på Dragulf BGP. Her var Andreas T. uslåelig og vant igjen. Andreas R.B. kom på 3. plass med 5/6. Syver og Halvor kom på 6. og 7. plass, begge med 4 poeng. Timur fikk 3 poeng og det samme fikk, eneste jente blant NSKUerne, Amelia. Gratulerer nok en gang! smiley

Hele resultatlista finnes her.

Skrevet av K.T. 21. september 2014

Candy  VM for ungdom

Lørdag 20. september går startskuddet for VM for ungdom i Durban. Norge har reist med en stor kontigent, og NSKU har med 2 spillere; Johan og Thyra. Spillerhotellet ligger rett ved stranden - vi gleder oss...

Det skal bli spennende å se hvordan det går med dem :-)

Vi satser på jevnlige rapporter fra turneringen, følg med...

Resultater finnes etterhvert her.

Skrevet av J.A./K.T. 19. september 2014

Candy  Oslomesterskap for jenter 2014

32 jenter og damer hadde tatt turen til OSS i syvende etasje i Bogstadveien sist søndag for å delta i årets Oslomesterskap for jenter. Det ble konkurrert i tilsammen seks klasser hvorav de syv NSKUerne som deltok var representert i tre av dem. Det holdt til to pokaler av gjeveste sort.

Begynnerklassen

Amelia ble Oslomester med 15/21 poeng i begynnerklassen som for anledningen spilte sammen med Mikroputtene. Det hadde holdt til en 5 plass i den kombinerte Mikroputt/begynnerklassen. På samme poengsum kom Livia med 15/21 poeng på en flott andreplass. Rett bak de to kom Sara med 14 poeng. Helena kommer nok sterkere tilbake ved neste anledning men sanket 8 poeng i sitt første mesterskap.

Mikroputt

Linnea ble Oslomester i suveren stil med 21/21 poeng. Ksenia sikret seg 13. poeng og en fin 9ende plass i klassen.

Miniputt

Thyra knivet lenge helt likt med vinneren av klassen men måtte til slutt se seg slått med ett poeng (15 av 21 mulige poeng) som holdt til 2.plassen. Disse jentene spilte sammen med lilleputter og kadetter så klassen var veldig tøff. 

NSKU stilte ikke med spillere i de tre øverste klassene (inkludert voksen klassen) men det er nok bare et spørsmål om tid før også disse klassene domineres av alle de flotte NSKU jentene!

Hele resultatlisten kan studeres nærmere her.

Skrevet av P.N. 15. september 2014

Candy  Lørdagssjakk på Lambertseter Bibliotek

NSKU vil fortsette samarbeidet med Lambertseter bibliotek og arrangere Lørdagssjakk på Biblioteket høsten 2014

Vi starter lørdag 27. september kl 12.00 - 1400.

Det vil også denne gangen være en kort innledning med et sjakktema, og deretter en uhøytidelig minisjakkturnering.

Se forøvrig bibliotekets facebook- og hjemmeside.

Skrevet av J.A. 15. september 2014

Candy  Isak til topps i Kragerø GP

Hele 12 spillere fra NSKU deltok på Jubileumsturneringen til Kragerø sjakklubb, helgen 5.-7. september. Dette er 10. året turneringen arrangeres og flere av våre tilhører gjengangerne. Med 97 deltakere var det også rekordoppslutning på jubileumet.

Det meste av tiden ble naturlig nok tilbragt over sjakkbrikkene, men det var muligheter for å leie båt/kajakk, dette tilbudet var det noen som noen benyttet seg av. Lørdagskvelden var alle deltakerne, samt reisefølge, samlet til en hyggelig pizzafest : )

Resultatmessig gikk det svært så bra for våre unge spillere. Aller gladest var nok Isak som feide all motstand til side og vant B-gruppen med overlegne 5/5, et helt poeng foran toeren i gruppen. NSKU gratulerer!

Pradheeban og Arne endte opp med  3 og 2,5 poeng, noe begge  kan si seg godt fornøyd. Linnea fikk det ikke helt til denne helgen.

NSKU prydet også øvre del av resultatlista i A-gruppa. Johan, Andreas, Eivind og Daniel fikk alle 3.5 poeng, og kom alle inn blant de 10 beste. Daniel vant sågar ratinggruppe 2. Gratulerer!

Knut fikk 3 poeng, Aschmirthan 2.5, mens Johannes og Sigurd fikk  2 poeng. NSKU takker for laget og gratulerer alle med innsatsen!

Hele resultatlista finnes her.

Fide-rating av A-gruppa finnes her.

Skrevet av K.T. 10. september 2014

Candy  Nytt kveldskurs på Østensjø skole

NSKU starter nytt kveldskurs på Østensjø skole mandag 15. september.

Full informasjon finnes her.

Skrevet av J.A. 08. september 2014

Candy  Kurs for ungdom

NSKU arrangerer kurs for ungdom (8. - 10. klasse) på Kastellet skole mandager. Kurset starter 15:30 og varer til 16:40.

Se full invitasjon her.

Skrevet av J.A. 03. september 2014

Candy  Sjakkturneringer i Sandvika

I helgen har det vært sjakkturneringer i Sandvika. Andreas T vant lørdag klassen for 3 og 4 klassinger. Alle spilte mot hverandre, så hvis han hadde stilt i 5-7 klasse, ville han vunnet denne også. Arne spilte i klassen 5-7. klasse og kom på 3. plass.

Hele resultatlisten finnes her.

Søndag stilte Andreas i C klassen for voksne. Bet godt i fra seg, og ble nr 4 av 36 deltagere.  Arne fikk 3 av 7 mulige poeng. I A klassen kom Johan på en 4. plass. Sigurd spilte i B klassen og fikk 3 poeng.

Hele resultatlisten finnes her.

Skrevet av E.T. 31. august 2014

Candy  Hvordan slå barna i sjakk?

For de av oss som har barn som spiller sjakk kan dette være et problem etter ganske kort tid. Og vi som foreldre (ihvertfall jeg) synes at det burde være en viss sjanse for å vinne et parti i ny og ne. Men hvordan få det til?

Svaret er enkelt, gå på sjakkurs i regi av Nordstrand sjakklubb!

NSK arrangerer sjakkurs for voksne (og ungdom) tirsdager kl 18-20 på Lambertseter gård.

Kurset starter tirsdag 9. september og varer til 4. november.

Sjekk her for full informasjon om kurset.

Skrevet av J.A. 24. august 2014

Candy  Kragerø GP 2014 Jubileumsturnering 10 år

Vi håper å få med oss en gjeng til Kragerø, 5.-7. september

Spilleplan:

1. runde - fredag kl. 19.30 

2. runde - lørdag kl. 10.00 

3. runde - lørdag tidligst kl. 14.15 (oppslag i lokalet) 

4. runde - søndag kl. 09.00 

5. runde - søndag tidligst kl. 13.05 (oppslag i lokalet)

Påmeldingsavgift til turneringen er kr 250 for junior. Påmelding gjøres her.

Mer om Kragerø Sportell her.

Informasjon om turneringen er her.

NSKU dekker deler av  overnattingen + påmeldingsavgift

Vi legger opp til en felles bespisning på lørdag, så får vi se hva det ellers blir tid til. Det skal jo spilles sjakk også smiley.  Vi håper i alle fall på en flott og spennende helg for de som vil være med!

NB! Hver enkelt må selv melde seg på til selve turneringen, og ordne med transport og overnatting. Støtte fra klubben vil bli utbetalt i etterkant av turneringen.

Har du lyst å være med, ta kontakt på styret@nsku.no , dette blir en flott helg!

Skrevet av Aa.K.H./K.T. 04. august 2014

Candy  Hvor mange NSKUere kan dere finne?

Dette er åpningsvideoen for Sjakk OL i Tromsø. Det er endel NSKUere som deltok, se om dere kan få øye på dem :-)

Skrevet av J.A. 02. august 2014

Candy  Nordstrand sin terminliste er klar

Nordstrand sjakklubb sin terminliste for høsten 2014 er publisert.

Det arrangeres bla nybegynnerkurs (for foreldre) og noen Lyn/hurtigsjakk-turneringer.

Sjekk her for terminlisten.

Skrevet av J.A. 01. august 2014

Candy  Simultantsjakk med Simen Agdestein

Marius, Halvor og Andreas møtte opp på Oslo City for å spille simultantsjakk mot Simen Agdestein i dag ifbm lansering av nybegynnerbok i sjakk. De bet godt fra seg alle sammen og Simen vant rett før klokka hadde tikket ned til null. 
 

Skrevet av E.T. 29. juli 2014

Candy  XIème Open International d'été de Nice

Sommeren kan brukes til så mangt men en god dose med sjakk i form av ni runder i den akkurat fullførte Fide klasikeren i Nice i Frankrike må sies å være vel anvendt tid. Det er begrenset hvor mange deltagere som kan stille i lokalene til den lokale sjakklubben men de som hadde fått plass ga rikelig med motstand for Daniel. Som vanlig ble det laaaange partier med gode trekk som ga en uttelling på 4,5 poeng av 9 mulige. Dessverre glapp det siste poenget i en vunnet stilling. Uansett var det en veldig lærerik turnering med i all hovedsak franske deltager iblandet noen internasjonale sjakkturister. Noen av de yngre spillerne er det ikke utenkelig at han også kommer til å møte i kommende internasjonale mesterskap. Turneringen ga 38 plusspoeng hos Fide og var en fin oppladning til Oslo Chess International.

Skrevet av P.N. 27. juli 2014

Candy  Politiken Barnecup

I forbindelse med Politiken Cup, ble det arrangert en egen barneturnering for spillere opp til 14 år. 17 barn fra Danmark, Sverige og Norge deltok, og det ble spilt 6 runder hurtigsjakk.  

Arne tok en flott 3. plass i klassen U12. 

Resultatene vil komme her.  

Skrevet av Aa.K.H. 27. juli 2014

Candy  Linnea vant kvinnenes Bragdpremie i sjakk 2013

Norsk sjakks bragdpremier utdeles før starten av siste runde ​ av Landsturneringen​. 19. juli ble Linnea Garberg Tryggestad (9 år!) tildelt kvinnenes Bragdpremie for 2013 for seieren i yngste klasse i NM for ungdom, som ble spilt i november.

Linnea fikk hele 40 prosent av stemmene. Dette er første gang en fra NSKU mottar norsk sjakks bragdpremie. En meget stor ære!! (Herrenes bragdpremie ble, som vanlig, vunnet av Magnus Carlsen. Som kjent ble han i 2013 verdensmester.)

Skrevet av J.A. 27. juli 2014

Candy  Politiken cup 2014

Etter siste runde

Politiken er nå avsluttet og de fleste norske deltakerne har reist hjem. Arrangementet var like vellykket i år, som de tidligere årene. Spillelokalene var i varmeste laget grunnet manglende ventilasjonsanlegg, ellers har det vært lite å sette fingeren på.

Johannes ble best av spillerne fra NSKU med  sine 6.5 poeng. Han var rangert som nr 103, men klatret opp til 42. plass. Johannes hadde en ratingprestasjon på over 2300 og tjente 31 ratingpoeng! Gratulerer!

Johan endte opp med 6 poeng, noe som holdt til en 63. plass. 

Andreas fikk 5.5 poeng, han var forhåndsrangert som nr 200, men endte opp på 120. plass og økte ratingen med 38 poeng!

Eivind fikk 5 poeng og presterte omtrent som forhåndsprognosen, han får bare en minimal nedgang i ratingen. 

Sigurd var rangert som nr 275, men klatret opp til en 240 plass med sine 4.poeng. Han forbedrer ratingen med 18 poeng!

Linnea og Arne endte opp med henholdsvis 2 og 1.5 poeng, de kommer nok sterkere tilbake neste sommer! :)

Neste års turnering arrangeres fra lørdag 25. juli til søndag 2. august 2015.

Etter 8. runde

Johannes vant mot FM Muschik (2353) og står nå med hele 6 poeng! Johan tapte siste runde mot GM Smerdon og har fortsatt 5 poeng. Eivind spilte remis i 8. runde og har 4 poeng. Andreas har 3.5 poeng, mens Sigurd har 3 poeng. Linnea vant dagens kamp og har nå 2 poeng mens Arne har 1. poeng. 

9 runde spilles mandag 28. juli.

Etter 7. runde

Johan og Johannes har begge 5 poeng, og Eivind har 3,5 poeng. Andreas og Sigurd har  3 poeng. Linnea har fortsatt 1 poeng, og Arne venter på sitt første poeng i denne turneringen. 

Etter 6. runde

Johan har nå 4 poeng, - han tapte siste runde mot GM Cornette fra Frankrike. Johannes har også 4 poeng etter dagens remis mot IM Roser, også han fra Frankrike. 

Eivind vant dagens parti og står nå med 3.5 poeng. I morgen møter Eivind Mattthias Bach, FM fra Tyskland. 

Andreas og Sigurd står fortsatt med 2 poeng. Linnea og Arne henter forhåpentligvis poeng de kommende dagene. 

Fredag kveld spilles par-lyn, der deltar både Johan, Sigurd og Andreas.

Etter 4. runde

Johan, Eivind, Johannes, Sigurd, Arne, Andreas og Linnea deltar på Politiken cup, som er et av sommerens store høydepunkter for mange sjakkspillere. Været har vært strålende så langt, slik at turneringen lett har latt seg kombinere med badeferie. Turneringen spilles over ti runder, hvorav bare en dag med dobbeltrunde. Det arrangeres også flere sideturneringer, blant annet laglyn, lyn og simultansjakk.

Johan har tatt 3/4 poeng  og møter torsdag sølvvinneren fra mesterklassen i Landsturneringen, Pål Røyset. Eivind  og Johannes har begge 2,5 poeng, mens  Sigurd og  Andreas har 2 poeng. Linnea  fikk sitt første poeng onsdag, og vi krysser fingrene for Arne  på torsdag!

Livepartier kan følges her.

Resultatlisten finnes her.

Skrevet av K.T./Aa.K.H. 23. juli 2014

Candy  Sjakk som en del av Norges Idrettsforbund?

Ledelsen i Norges Sjakkforbund og Ungdommens sjakkforbund ønsker at sjakk skal bli en del av Norges Idrettsforbund.

For tiden benytter de spalteplass i landets aviser for å fremstille sin side av saken. Forslaget deres og måten dette er håndtert på så langt fikk hard medfart på kongressen som nylig er avholdt, men saken ruller videre på tross av alvorlig innvendinger mot saksgang og underlaget som er presentert.

Bergen sjakklubbs ungdom har tatt en nærmere gjennomgang av argumentene og konsekvensene av et slikt medlemskap.

Les gjennomgangen her.

Det som er viktig er at vi som direkte blir berørt av dette ikke sitter på gjerdet og avventer, men aktivt går inn for å se om dette er en løsning som gavner barne og ungdomssjakken. Start med å lese hele gjennomgangen som BSKU har gjort. 

Følg med....

Skrevet av J.A. 21. juli 2014

Candy  Cornelius Norgesmester i Lynsjakk Klasse 2

NM i Lynsjakk ble arrangert søndag 20. juli som en forlengelse av Landsturneringen.

I Klasse 2 gikk Cornelius helt til topps og vant tittelen. Dermed tok han steget opp fra fjoråret da han ble nr 2, og til topps denne gangen.

I Lilleputt måtte Andreas desverre dra for å rekke flyet før turneringen var ferdig. Uansett holdt innsatsen til en 3. plass.

I Miniputt var Thyra den eneste av våre som kom til finalen. Det endte med en 5. plass.

Resultatlisten for finaleomgangene finnes her.

Skrevet av J.A. 20. juli 2014

Candy  Eivind og Andreas Norgesmestre!

Norgesmester Klasse Junior A: Eivind spilte remis i siste runde, hvilket akkurat holdt da den eneste andre spilleren med like mange poeng tapte dagens runde. Dermed endte han på 6.5 poeng av 9 mulige.

Norgesmester Lilleputt: Andreas tapte dagens parti men hadde allerede vunnet tittelen. Det ble 7.5 poeng på Andreas i årets turnering. Sigurd endte med 5.5 poeng og en 9. plass.

I Klasse 2 spilte Knut seg opp etter en litt svak start og kapret 3. plassen med 7 poeng. Cornelius nådde 50% score denne gangen og havnet med det et stykke lenger ned på listen.

I Miniputt var det stor spenning helt til det siste hvordan det skulle ende. Parhestene Isak og Thyra kopierte begge fjorårets score (6.5 poeng), denne gangen holdt det til 4. og 5. plass, kun skilt av kvalitet. Thyra ble dermed igjen beste jente i Miniputt, tett fulgt av Ulrikke (som spilte for NSKU et år). Linnea fikk 5 poeng og Arne 4 poeng denne gangen. Verdt å merke seg er at 3 av de 10 beste i Miniputt er jenter!!!

I Kadett A endte Daniel tilslutt på en 8. plass med 5 poeng. Aschmirthan kommer nok sterkere tilbake senere.

I Eliteklassen endte Johan opp med 4.5 poeng etter to strake seire på slutten.

Johannes endte med 4 poeng i klasse Mester.

Hele resultatlisten finnes her.

Skrevet av J.A. 19. juli 2014

Candy  Landsturneringen i Trondheim - Dag 7

Dag 7 av Landsturneringen og nest siste runde er ferdig.

Johan vant sitt part i Eliteklassen og har nå  3.5 poeng.

Johannes Tapte sitt parti i klasse Mester og har også 3.5 poeng.

Cornelius spilte remis i dag. Knut snuser på topp tre og ligger på 4. plass etter nok en seier.

Eivind vant  i Junior A og ligger nå likt med lederen på poeng. De skal ikke møtes i morgen, så dette kan bli veldig spennende.

Daniel og Aschmirthan møttes i dag, og Daniel vant i Kadett A.

Andreas tok rundens raskeste remis, og har allerede vunnet Lilleputt. Sigurd gikk på tap i dagens runde.

Thyra hadde jenteoppgjør med Ingrid, og de ble enige om remis. Isak fikk også remis i sitt parti. Isak og Thyra ligger dermed på hhv 7. og 8. plass. Linnea vant sitt parti, mens Arne tapte i dag.

Dermed er det bare en runde igjen av årets turnering, før Lynsjakk NM på søndag.

Resultatene kan følges fortløpende her.

Skrevet av J.A. 18. juli 2014

Candy  Landsturneringen i Trondheim - Dag 6

Dag 6 av Landsturneringen og slutten nærmer seg.

Johan tapte sitt part i Eliteklassen og har 2.5 poeng.

Johannes spilte remis i dagens parti i klasse Mester.

Cornelius får det ikke helt til å stemme og snudde en god stilling til tap. Knut  har fått opp farten og tok sin andre strake seier. Han har nå 5 poeng..

Eivind vant  i Junior A og ligger et halvt poeng bak lederen som han skal møte i morgen. Spennende... Daniel og Aschmirthan tapte sine partier i Kadett A.

Andreas vant  også dagens runde, og har fremdeles ikke avgitt poeng. Sigurd ga opp etter 15 trekk, da angrepet han forsøkte på ikke fungerte. Det ble en lang dag i sofaen for ham...

Thyra gjorde dagens redningsoperasjon og snudde en tapt stilling til remis. Isak havnet en bonde under og tapte til slutt sitt parti. Isak og Thyra ligger med 0.5 forskjell i kvalitetspoeng på hhv 4. og 5. plass. Linnea tapte sitt parti i dag, mens Arne vant sitt parti meget raskt, og har nå 3 poeng.

Resultatene kan følges fortløpende her.

Skrevet av J.A. 17. juli 2014

Candy  Landsturneringen i Trondheim - Dag 5

Dag 5 av Landsturneringen ga litt varierende resultater for våre.

Johan tapte sitt part i Eliteklassen.

Johannes vant dagens parti i klasse Mester.

I klasse 2 fikk Cornelius remis, mens Knut vant sitt parti.

Eivind tok en sterk seier i Junior A og har nå 4 poeng. Daniel vant sitt parti i Kadett A. Aschmirthan fikk remis og har nå 2 poeng.

Andreas vant også dagens runde, og har fremdeles ikke avgitt poeng. Sigurd vant også sin kamp og har nå totalt 4.5 poeng i Lilleputt. Det holder til 3. plass for Sigurd så langt.

Thyra måtte ta sitt første tap i turneringen mot ratingfavoritt Tobias og falt ned til 4. plass. Isak vant sitt parti og ligger på 2. plass 3 runder før slutt. Linnea og Arne fikk begge remis i sine kamper.

Resultatene kan følges fortløpende her.

Skrevet av J.A. 16. juli 2014

Candy  Landsturneringen i Trondheim - Dag 4

Været snudde helt dag 4 av Landsturneringen i Trondheim. Vind, regn og 15 grader kaldere ga en ganske stor overgang. Det var ingenting i veien med temperaturen inne, her ble det kjempet som aldri før.

Johan spilte remis i Eliteklassen, og har nå 2.5 poeng totalt.

Johannes tapte dagens parti i klasse Mester.

I klasse 2 fikk Cornelius et nytt tap. Knut spilte remis i sitt parti og har nå 3 poeng han også.

Eivind spilte remis i Junior A og har nå 3 poeng. Daniel tapte sitt parti i Kadett A og blir stående på 2 poeng til neste runde. Aschmirthan vant sitt parti og har nå 1.5 poeng.

Andreas vant denne kampen også, og har ennå ikke avgitt poeng. Sigurd vant sin kamp og har nå totalt 3.5 poeng i Lilleputt.

Toppoppgjøret i Miniputt mellom Thyra og Isak endte med remis. Dermed er det Thyra og Tobias (som vant mot klubbkamerat William) som leder klassen 0.5 poeng foran de nærmeste konkurrentene. Linnea og Arne vant begge sine kamper og har nå hhv. 2.5 og 1.5 poeng.

Bildet er tatt før oppgjøret i Miniputt.

Resultatene kan følges fortløpende her.

Skrevet av J.A. 15. juli 2014

Candy  Landsturneringen i Trondheim - Dag 3

Dag 3 av Landsturneringen i Trondheim blir det spilt 2 runder, den uten tvil mest slitsomme dagen under turneringen.

Etter 3. runde:

I klasse Elite har Johan nå 1,5 poeng etter en remis i 3. runde.

I klasse Mester gikk Johannes på et tap, og har fremdeles 1.5 poeng..

I klasse 2 fikk Cornelius en smell og tapte, mens Knut fikk en remis og har 1.5 poeng.

Eivind vant sin kamp i Junior A, mens Daniel gikk på et tap i Kadett A. Aschmirthan spilte remis.

Andreas vant og har full pott, mens Sigurd nå har 2 poeng i Lilleputt.

Thyra har full pott i Miniputt, mens Isak spilte remis mot Tobias. Linnea tapte mot William. Arne spilte remis og sprakk med det nullen. Det er verdt å merke seg at 2 av de tre i teten med full pott i Miniputt er jenter, se bildet!!!

Etter runde 4.

I klasse Elite har Johan nå 2 poeng etter remis i 3. og 4. runde.

Det samme har Johannes i klasse Mester etter en remis i 4. runde.

I klasse 2 var Cornelius igjen i gang med å plukke poeng og har nå 3 poeng totalt. Knut vant i dagens siste runde og har nå 2.5 poeng.

Eivind fikk remis denne gangen og har nå 2,5 poeng i Junior A. Daniel vant fjerde runde i Kadett A. Aschmirthan tapte dagens siste runde.

Andreas vant også 4. runde og har full pott, mens Sigurds spilte sin tredje remis. 

Thyra vant igjen, og er dermed den eneste med full pott i Miniputt, mens Isak vant oppgjøret mot Ulrikke fra Trondheim og ligger 0.5 poeng bak. Dermed er det NSKU toppkamp på 1. bord i morgen mellom Thyra og Isak. Linnea tapte 4. runde og har 1.5 poeng. Arne ble stående med sitt halve poeng. 

Resultatene kan følges fortløpende her.

Skrevet av J.A. 14. juli 2014

Candy  Landsturneringen i Trondheim - Dag 2

Dag 2 av Landsturneringen i Ekstremheten i Trondheim er nå over, og våre NSKUere har dermed fullført 2 runder.

I klasse Elite har Johan 1 poeng etter en seier og ett tap, en god start på turneringen.

I klasse Mester har Johannes gjort det skarpt med 1.5 poeng.

I klasse 2 har Cornelius full pott med 2 poeng, mens Knut har 1 poeng.

Eivind har 1 poeng i Junior A, det samme som Daniel i Kadett A. For Aschmirthan har det vært en tøff start i Kadett A.

Andreas har full pott, mens Sigurd har 1.5 poeng i Lilleputt.

Isak og Thyra har full pott i Miniputt, mens Linnea ligger et halvt poeng bak. Det første poenget lar vente på seg for Arne. Det er verdt å merke seg at det er 4 jenter blant de 8 beste så langt i Miniputt!!!

Ingen av våre har så langt møtt hverandre, men med den sterke innsatsen i Lilleputt og Miniputt er det bare et tidsspørmål før det skjer...

Søndag kveld arrangeres det U-offisielle NM i Sjokk/Skjåkk med flere deltagere fra NSKU.

Mandag spilles det dobbeltrunde, dvs runde 3 om morgenen og runde 4 om kvelden.

Resultatene kan følges fortløpende her.

Skrevet av J.A. 13. juli 2014

Candy  Landsturneringen i Trondheim har startet!

Landsturneringen startet fredag kveld med en Lynsjakkturnering, en velkomstlyn.

NSKU hadde med Cornelius og Andreas, som etter 9 runder hadde scoret hhv 7 og 6 poeng. Dette holdt til 1. og 2. plass. Det var totalt 9 deltagere. Vi gratulerer, og venter spent på fortsettelsen - NM i Lynsjakk 20. juli...

Selve Landsturneringen starter med 1. runde lørdag kl 1600, det spilles totalt 9 runder.

Resultatene skal kunne følges fortløpende her.

Skrevet av J.A. 12. juli 2014

Candy  NTG GP juni

Sesongens siste GP-turnering gikk av stabelen på NTG lørdag 28 juni. Det var totalt 56 deltakere fordelt på 3 grupper. Betenkningstiden var på 15 minutter, dette er nok kanskje  i minste laget for de eldste barna.

I gruppe C kom Isak på en sterk 2 plass med 5.5/7 poeng, etter 3 remiser og resten vinst. Linnea havnet på fjerdeplass med  5 poeng, mens Arne fikk 3 poeng.

Sigurd ble best av våre i gruppe B med 3,5 poeng, mens Daniel havnet halvpoenget bak. Vi fikk et hyggelig gjensyn med den gamle NSKUer Didrik. Han spilte flere jevne partier, men endte tilslutt opp med 1,5 poeng.

Andreas var eneste deltaker i gruppe A, han var godt fornøyd med sine 3,5 poeng.

Hele resultatlisten finner du her.

Skrevet av K.T. 01. juli 2014

Candy  Dragulf BGP

Dragulf BGP juni, ble arrangert på NTG 27. juni. NSKU stilte med 7 spillere i klasse mikroputt. Totalt deltok 60 spillere  i denne klassen.

Linnea kom på 2. plass med 21 poeng. Halvor fikk 19 poeng, noe som holdt til en 9.plass. Rett bak med 18 poeng hadde vi Andreas og Eivind, mens Syver fikk 16 poeng.  De unge spillerne Theodore og Alexander ( begge er født i 2007),  fikk 15 og14 poeng. 

NSKU gratulerer med innsatsen!

Hele resultatlisten finnes her.

BGP-sammendraget finnes her.

Skrevet av K.T. 01. juli 2014

Candy  Sveins 7. Minneturnering

Mange NSKUere benyttet anledningen til å starte sommeren med 9 runder langsjakk i OSS lokalene i forbindelse med Sveins minneturnering. De var slettes ikke alene; Turneringen var overtegnet med 66 spillere hvorav totalt 15 med internasjonele Fide titler. Det ble en tøff turneringen hvor mange av våre presterte langt over forventet.

Johan fikk 5.5 poeng og var nære å ta IM-norm, men gikk dessverre på et tap i den siste avgjørende runden.
Med 5.5/9 poeng sikret Eivind seg en 13 plass og solide 2206 i rating prestasjon som ga 28 ekstra Fide poeng til Eivind. Johannes gjorde også en solid turnering. 5 poeng sikret 19 plassen selv om ratingprestasjonen var på voksne 2233! Daniel kan også være veldig fornøyd med sine 5 poeng og en 23 plass i dette selskapet. 11 åringen ble belønnet med 43 pluss poeng hos Fide etter en rating prestasjon på 2016 over ni runder. Andreas fikk 4 poeng etter mye stang ut denne gangen som holdt til 41 plass fulgt av Sigurd på 48 plass med 3,5 poeng. Sigurd var nok godt fornøyd med solide 1781 i ratingprestasjon og 19 pluss poeng hos Fide. 
 
Uansett en veldig bra oppladningen til Landturneringen i Trondheim om snaue to uker. 
 
Hele resultatlisten finnes her.
 
Utvalgte partier for gjennomspilling.

Skrevet av P.N. 25. juni 2014

Candy  Korsvollsjakken 2014

I flott sommersol hadde 91 barn og unge funnet veien til Korsvoll skole for å spille sjakk lørdag 14. juni. Skolen ligger i fine naturomgivelser, og det var fotball og lek i pausene.

Dagens gladeste NSKU spiller var kanskje Theodore som vant begynnerklassen og fikk stor pokal. Gratulerer!

I mikroputt stilte NSKU med fire spillere. Eivind og Fredrik fikk henholdsvis 7. og 13. plass, og Alexander og Amelia hadde nesten like mange poeng men kom litt lenger ned på resultatlista denne gang. Flott innsats av alle mikroputtene!

Sigurd var eldste spiller denne gang fra NSKU, og deltok i lilleputt. Med like mange poeng som vinneren, men med litt dårligere kvalitet, holdt det til en flott tredje plass. Lillebror Arne spilte i klasse miniputt, og endte på en fin 10 plass.

Hele resultatlisten finnes her.

Skrevet av A.K.H. 16. juni 2014

Candy  Sjakk på Operataket

Mens mange andre NSKUere spilte på Korsvoll hadde Daniel, Cornelius og Thyra valgt å spille i klubbkampen mellom OSS og Nordstrand på Operataket. Det var planlagt 4 runder, men tidsproblemer gjorde at det bare ble to runder.

Daniel fikk en seier og ett tap mot en sterk spiller, en innsats han kan være godt fornøyd med. Cornelius og Thyra vant begge sine kamper!!!

Nyhet hos NSK her.

Skrevet av J.A. 16. juni 2014

Candy  Knut Bøckmans Pinsecup 2014

10 NSKUere brukte pinsen til å kjempe i Knut Bøckmans Pinsecup hos OSS fredag 6. til mandag 9. juni. Mellom slagene ble det slappet av på takterrassen for de som ønsket å nyte sommerværet også.

Best gikk det for Cornelius i Gruppe B, med 6 strake seire og en remis i siste var seiren i gruppen sikret. Sigurd gjorde en sterk turnering og fikk 5 poeng. Det holdt til en 7. plass i gruppe B. Isak fulgte opp med 4 poeng (kun 1 tap!) på 14. plass. Thyra fikk en tøff start på turneringen fredag med familieoppgjør, men fikk tilslutt 3,5 poeng etter litt variable resultater. Linnea og Arne fulgte deretter.

I gruppe A ble Eivind best av NSKUerene med 4 poeng, fulgt av Johannes og Daniel med 3.5 poeng. Andreas fikk 3 poeng denne gangen.

Hele resultatlisten finnes her.

Skrevet av J.A. 11. juni 2014

Candy  Stavanger Open

Johan var eneste deltager fra NSKU i Stavanger Open som ble spilt 6. - 9. juni. Med 4 av 6 mulige poeng kom han på en meget god 7. plass i det sterke feltet med totalt 10 GM/IMer.

Hele resultatlisten finnes her.

Skrevet av J.A. 11. juni 2014

Candy  Søknad om støtte - Frist 1. juni

Vi minner med dette om fristen for søknad om støtte til undervisning og turneringer.

Nytt denne gang er at det skal søkes i en mal - Last ned malen her.

Skrevet av J.A. 30. mai 2014

Candy  Stjernespretten NGP

Til tross for strålende sommervær, var det fullt hus i Stjernens lokaler denne maidagen.Turneringen var faktisk fullbooket allerede dagen før spillestart, så sjakkinteressen er det ingenting å si på. Fra NSKU stilte Sigurd, Isak og Andreas til start.

Isak spilte i B-gruppen og endte opp med 4,5 poeng og en sterk 8. plass. B-gruppen er for spillere med helt opp til 1500 i rating, så det må han kunne si seg meget godt fornøyd med! Sigurd spilte også bra og havnet halvpoenget bak.

Andreas fikk 4 poeng i A-gruppen, noe som holdt til en solid 7.plass.

Resultatlisten finnes her.

Skrevet av K.T. 30. mai 2014

Candy  Lørdagssjakk på Lambertseter Bibliotek

NSKU vil i samarbeid med Lambertseter bibliotek arrangere Lørdagssjakk på Biblioteket.

Vi ha vårens siste runde førstkommende lørdag 31. mai kl 12.00 - 1400.

Det vil også denne gangen være en kort innledning med et sjakktema, og deretter en uhøytidelig minisjakkturnering.

Se forøvrig bibliotekets facebook- og hjemmeside.

Skrevet av J.A. 28. mai 2014

Candy  Torgsjakken NGP i Drammen

Daniel spilte i den tøffe A-klassen og var veldig fornøyd med 3/6 poeng og 7. plass med en ratingprestasjon på 1950.

Andreas spilte også meget bra og ble nr. 2 i B-klassen med 4,5/6.

Isak ble nr. 7 i C-klassen med 4/6 poeng og var ikke helt fornøyd med det.

Resultatlisten finnes her.

Skrevet av D.S. 26. mai 2014

Candy  Sarpsborg SK vårhurtigsjakk NGP 2014

Tre spillere fra NSKU deltok i årets vårhurtigsjakk som ble arrangert fredag 23. mai. Alle de 24 deltakerne spilte sammen i en gruppe. 

I klasse B fikk Andreas en sterk 2. plass (4. plass totalt). Han fikk 4/6 poeng. Ett av de to tapene var mot Jon Ludvig Hammer!

Isak vant C-klassen og fikk solid 10. plass totalt med 3,5/6 poeng.

Sigurd kom litt lengre bak denne gangen med 2 poeng. 

Resultatlisten finnes her.

Skrevet av D.S. 26. mai 2014

Candy  Verdens hyggeligste sjakkturnering!

Sjakkturnering for barn i aktivitetsskolen 1.-4.klasse ble spilt lørdag 10.mai på Bekkelaget skole. Det er 4.gang den turneringen arrangeres.

Sjakk interessen blant barn er stor. Turneringen legger vekt på at barna skal få en god opplevelse, samtidig som de konkurrerer mot hverandre. Premier til alle og pokaler til de tre øverste i hver klasse. Dessuten kantine med gratis saft og 10kroners priser på varene!

Spesielt hyggelig var det å få besøk av turneringens yngste deltaker, Haakon Grunt Kreken. Haakon går til daglig i barnehagen, men kan allerede mange sjakktricks!

1.klassingene spilte mot hverandre, mens 2.-4.klasse spilte i en klasse. Alle barna er medlemmer av Nordstrand sjakklubbs ungdom(NSKU) og går på kurs som NSKU organiserer og tilrettelegger for lokalmiljøet.

Resultatlisten finnes her.

Skrevet av B.AA.C. 14. mai 2014

Candy  Trippelseier i Dragulf BGP mai 2014

8 unge NSKUere deltok på Dragulf BGP mai, den 10 mai. Det var ingen ting å si på innsatsen denne gangen heller. 5 av de 10 første plassene ble besatt av våre spillere. Linnea gikk ubeseiret gjennom turneringen og havnet helt på toppen. Marius og Andreas T. fulgte på plassene bak med 5/6. Syver og Halvor fikk begge 4 poeng og kapret  8 og 10 plassen. 

Timur og Andreas R.B. fikk 50 prosent score, mens unge Amelia fikk to fine seire. 

Vi gratulerer!

Hele resultatlisten finnes her.

Skrevet av K.T. 14. mai 2014

Candy  NTG hurtig-GP mai

Noen av våre mer erfarne unge spillere foretrakk å delta i voksenturneringen, som gikk samtidig med Dragulf BGP. 

Johan tok en solid 2 plass i A-gruppen med 5/7 poeng. Daniel endte opp med 2 poeng. 

I A-gruppen gikk Andreas seirende ut med 6.5/7 poeng. Sigurd var den andre deltakeren fra NSKU i gruppen, og tok 3 poeng.

Vi var også representert i C-gruppen, hvor Isak tok 4.5 og Thyra 3.5 poeng.

Hele resultatlisten finnes her.

Skrevet av K.T. 14. mai 2014

Candy  Masfjorden BGP(!)

Andreas T. var på familiebesøk i Bergen sist helg, og stakk innom Masfjorden BGP/UGP samtidig.

Sitat fra BGP-siden:

"Mest overraskende var det nok at Andreas Tenold fra Nordstrand dukket opp og tok seierene i mikroputt,foran spillere som hadde reist helt fra Bergen for å delta"

Vi gratulerer!

Hele resultatlisten finnes her.

Skrevet av J.A. 09. mai 2014

Candy  Kveldskurs på Kastellet

NSKU har startet et kveldskurs på Kastellet skole.

Det er fremdeles mulig å bli med både 12. mai og 19. mai, så møt opp hvis dere lurer på om dette er noe for dere!

Invitasjonen finnes her.

Skrevet av J.A. 06. mai 2014

Candy  Møte Magnus på Moss BGP? Få plasser igjen...

Der er nå få ledige plasser igjen i Moss Magnus BGP som spilles søndag 11. mai (i Moss).

Blant de 100 deltagerene blir 20 trukket ut til å spille simultan mot Magnus Carlsen(!).

Turneringen har nå 100 deltagere, send evt mail til arrangør.

Skrevet av J.A. 06. mai 2014

Candy  Boklansering og simultan

Ellisiv Reppen hadde lansering av sin nye sjakkbok hos Cappelen Damm mandag 5. mai. Thyra stilte opp til simultan mot Ellisiv hvor premien til de som vant var et eksemplar av den nye boken.

Ellisiv er en av norges beste kvinnelige sjakkspillere, og ga deltagerene hard kamp. Til slutt var det bare Thyra og Embla fra OSSU som kunne dra hjem med hver sin signerte bok.

Sjekk boken her.

Skrevet av J.A. 06. mai 2014

Candy  Eidsvoll GP

Eidsvoll GP gikk av stabelen 2.-4.mai. Totalt 84 deltakere spilte langsjakk over 5 runder. Spillelokalene var romslige og holdt en god standard, selve arrangementet var det heller ingenting å utsette på.

Isak ble best av våre , han tok en fin 3. plass i C-gruppen med en ratingprestasjon på over 1300! Linnea kom på 9.plass i denne gruppen. 

Daniel fikk 1,5 poeng i A-grppen, mens Andreas og Sigurd tok henholdsvis 3 og 2,5 poeng i B-gruppen.

Hele resultatlisten finnes her.

Skrevet av K.T. 05. mai 2014

Candy  Fagernes Chess International

Johan endte til slutt opp med 4 poeng, noe som holdt til en 28.plass. Johannes havnet to plasser bak, blant annet etter remis mot Johan i nest siste runde. Han klarte å beseire  en GM, en CM og en IM, og hadde en ratingprestasjon på over 2300(!). Midtveis i turneringen lå han an til å få IM-napp, men falt litt av på slutten. 

Fagernes Chess International arrangeres i perioden 13-20 april, spillestedet er  Quality Hotell & Resort på Fagernes.  En liten bombe smalt i GM-gruppen i første runde, da Johannes (2077) beseiret GM Rune Djurhuus  (2455) med svarte brikker. Partiet kan gjennomspilles her. Eivind og Johan spiller også i gruppen, begge tapte mot svært sterke motstandere i første runde. 

Resultatene kan du følge her.

Skrevet av K.T. 14. april 2014

Candy  Isak til topps i NTG Hurtig-GP

Isak gikk helt til topps i C-gruppen av NTG Hurtig-GP, som ble arrangert parallelt med barneturneringen på lørdag. Isak fikk 5,5/7 poeng etter 4 seire og tre remiser. Gratulerer!

Andreas og Sigurd deltok i B-gruppen, dessverre hadde ingen av dem  toppformen inne denne gangen.

Johan klarte å grabbe til seg  3.5 poeng i den historisk sterke A-gruppen og tok en sterk 11. plass.

Hele resultatlista finner du her.

Skrevet av K.T. 14. april 2014

Candy  Dragulf BGP

Et fint knippe unge NSKUere innledet påskeferien med  sjakkturneringen som ble arrangert på NTG lørdag 12. april. I mikroputtklassen deltok 9 av våre spillere. Bare 5 av de 58 spillerne var jenter, vi oppfordrer jentene i klubben til å delta på BGP-turneringene, det er gøy!

Etter at de seks rundene var ferdisspilt var  tre av de fem første plassene besatt av våre spillere. Linnea vant alle kampene og havnet på toppen av listen denne gangen. Marius fulgte opp på 4. plass og Andreas T. med 5. plass, begge med 5/6. Alexander og Syver  endte opp rett bak med 4/6 (10 og 11 plass).  Timur og  Fredrik fikk 3/6, mens Andreas R. 2, 5 og Eivind 2 poeng.

Miniputten vår, Arne, tok en fin 10.plass i den kombinerte miniputt/lilleputt/kadettklassen

Vi gratulerer alle delltakerne med flott innsats!

Hele resultatlista finnes her.

Skrevet av K.T. 14. april 2014

Candy  Kurstilbud

Vi starter opp nytt kurs på Munkerud skole, onsdag 23. april. Invitasjonen ligger under "kurs". Det jobbes også med å få arrangert et kurs på mandagene, dette vil holdes enten på Kastellet eller Bekkelaget skole.

Skrevet av K.T. 10. april 2014

Candy  Nordstrand GP Langsjakk - Thore Østrems minneturnering

Det var rekorddeltakelse i årets utgave av Nordstrand GP Langsjakk.  I overkant av  130 deltakeren hadde meldt sin interesse.  NSKU stilte med 10 deltakere. Johannes, Johan, Eivind og Daniel spilte i A-gruppen. Johan havnet på en sterk 5. plass, med 3,5/5 poeng. Eivind gjorde det langt bedre enn forventet, og kom på 10. plass med 3.5 poeng. Han spilte blant annet remis mot IM Tari, og var også nære seieren mot IM Bae. Johannes fikk 2 poeng og Daniel 1 poeng i denne gruppen.

I B-gruppen endte 3 spillere opp med  4.5 poeng. Andreas hadde best kvalitet og vant gruppen. Knut fikk 3 poeng, mens Sigurd 2,5 poeng og tjente nærmere 20 ratingpoeng på denne prestasjonen.

Isak fikk en fin 5. plass i C-gruppen etter  å ha vunnet 4 av 5 kamper. Linnea fikk 2.5 og Arne 1 poeng. 

Bilder og mere info om turneringen finnes på moderklubbens hjemmeside.

Hele resultatlisten finnes her.

Skrevet av K.T. 08. april 2014

Candy  Gjøvik BGP

Nordstrand fikk de 2 øverste plassene i mikroputt klassen. Andreas på første, ubeseiret gjennom turneringen. Halvor på en god andreplass. God innsats av Fredrik og Eivind også.

Hele resultatlisten finnes her.

Skrevet av E.T. 06. april 2014

Candy  Endring i agenda til Årsmøtet torsdag 3. april

Det er blitt en endring i agendaen til årsmøtet i NSKU som blir avholdt torsdag 3. april på Lambertseter Gård.

Punkt 7 "Forslag til endring av styresammensetning" utgår siden dagens vedtekter er dekkende.

Ikke rettet invitasjon er her.

Skrevet av J.A. 02. april 2014

Candy  OM for skolelag 29.-30. mars

OM for skolelag ble arrangert på Korsvoll skole (som vanlig) i helgen. På hvert lag spiller fire samtidig, på hvert sitt brett, mot fire fra et annet lag. Fra NSKU stilte 10 lag. 

Ungdomsskoleklassen vant Brannfjell suverent.

I barneskoleklassen deltok totalt 31 lag. Fra NSKU var det seks rene skolelag (Nøklevann 1 og 2, Rosenholm, Munkerud, Bekkelaget og Lambertseter) og tre blandede lag. Bekkelaget og Nøklevann  1 og 2 deltok også ifjor, mens for de gamle sjakkbastionene Lambertseter og Munkerud er det lenge siden sist. Rosenholm var et hyggelig nytt bekjentskap. Fra Ljan, Prinsdal og Ekeberg og noen andre skoler var det ikke mange nok til skolelag, så de spilte på lag med flere skoler, og kunne ikke bli Oslomestre. 

Etter fire runder lørdag og fem runder søndag var det duket for premieutdeling. I den blandede klassen tok NSKU storeslem med 1., 2. og 3. plass.

I barneskoleklassen tok Lambertseter en fin 5. plass, og ble tatt ut til NM for barneskolelag som spilles i Haugesund 25.-27. april. 

Nøklevanns to lag, Bekkelaget og Munkerud hadde det også morsomt og gjorde det bra i den jevne konkurransen. Spillerne fra Rosenholm koste seg på sin første sjakkturnering. Regner med vi sees igjen!

Andreas og Linnea, begge fra Lambertseter tok flest poeng av alle deltagerne på hhv. 1. og 2. bord, og fikk premie for det. 

På slutten av premieutdelingen ble det loddet ut fire kort med autografen til Magnus Carlsen blant alle deltagerne. Marius fra Munkerud og Thyra fra Ekeberg var heldige vinnere! 

For de som vil spille sjakk på ettermiddagstid etter påske, har NSKU kurs for alle onsdager på Munkerud (kl. 18-19 og 19-20) og mandager (trolig på Bekkelaget fra kl. 17).

Hele resultatlisten finnes her.

Skrevet av A-B 01. april 2014

Candy  Uttak til EM og VM for Ungdom 2014

Uttaket til EM og VM for Ungdom i 2014 er nå offentliggjort. EM spilles i Georgia, og VM i Sør-Afrika.

Uttaket finnes her.

Skrevet av J.A. 31. mars 2014

Candy  Nittedal BGP

Nittedal BGP ble arrangert 29. mars. NSKU hadde bare med 3 deltagere denne gangen siden turneringen ble arrangert samtidig med Oslomesterskapet for skolelag.

I Mikroputt gjorde Andreas T. nok en meget sterk turnering, med 5 av 6 mulig poeng ble det 2. plass denne gangen. Han måtte kun gi tapt for vinneren av klassen.

Mats-Emil kapret 2,5 poeng i Miniputt etter å ha hatt en pause fra turneringer. En god innsats i en tøff gruppe.

I den kombinerte Kadett/Lilleputt klassen debuterte Andreas S. med 3 poeng. Det holdt til 4. plass i Kadett, og 5. plass totalt. Det lover godt!

Hele resultatlisten finnes her.

Skrevet av J.A. 29. mars 2014

Candy  NORGESMESTERE!!!

NM for Ungdomslag ble i helgen arrangert i Kristiansund. Totalt 125 spillere, av dem 10 fra NSKU, hadde tatt turen for å kjempe om titlene. I NM spilles det lagkamp med 4 bord/partier. Det laget som scorer 2,5 individuelle poeng eller mer vinner kampen og får 2 lagpoeng. Laget som taper får 0 lagpoeng. Ved uavgjort får lagene 1 lagpoeng hver. I turneringen teller først lagpong, deretter individuelle poeng. Dermed er det om å gjøre å ikke bare vinne, men å vinne på flest mulig bord.

Kristiansund viste seg fra sin mer lunefulle side denne gangen, med både regn, hagl og snø - kombinert med ganske så kraftig vind (ihvertfall for en utskremt østlending...) Spillelokalene var til tider litt varme og ikke alt for godt ventilerte, men det har vært verre andre steder.

Arrangementet forløp uten større problemer, nytt av året var informasjon om resultater og stillinger på en blogg.

Ungdomslaget med Andreas, Daniel, Cornelius, Aschmirthan og Sigurd ble Norgesmestere i klasse Ungdom. De startet på fredagen med kamp mot Alta, hvor Andreas og Daniel spilte remis, mens Cornelius og Aschmirthan vant. Utgangspunktet før de 3 rundene på lørdag var dermed godt. Lørdag startet med kamp mot 1911 som etterhvert skulle vise seg å bli den sterkeste konkurrenten om tittelen. Imidlertid spilte våre godt, og med remis for Andreas og Daniel og seier for Cornelius og Sigurd. Stavanger ventet i neste runde, og de er til tider vanskelige å spille mot. Denne gangen ble det en 3-1 seier. Lørdagen ble avsluttet med en kamp mot et Kristiansund lag som ganske raskt ble vunnet 3.5 - 0.5. Før søndagen ledet laget med 2 lagpoeng, men det var mulighet for sterk motstand fremdeles. Søndagens første runde ga en overraskende trekning mot sisteplasserte laget, og den kampen endte 4-0 til våre. Samtidig spilte Alta 1-3 mot 1911, og dermed hadde laget vårt en 2 lagpoeng og 4 individuelle poengs ledelse. Det var fremdeles en teoretisk mulighet for at 1911 kunne vinne, siden laget vårt skulle møte Bergen som har flere gode spillere. 1911 skulle møte Stavanger, og var forventet å vinne. Imidlertid gjorde Sigurd rimelig kort prosess med sin motstander og skaffet det poenget som var mer enn nok til at seieren var sikret. Deretter kom Cornelius og Daniel rett etter og hadde også vunnet. Andreas spilte mot Sondre på førstebord og måtte se seg slått uten at det spilte noen rolle. Laget hadde dermed vunnet alle rundene sine, og bare avgitt 4,5 individuelle poeng av 24 mulige. Det var det beste resultatet uansett klasse. Lagets toppscorer ble Cornelius med 5 av 6 poeng. Han ble også utropt til beste 3. bordsspiller i Ungdomsklassen.

Barnelaget med Thyra, Linnea, Arne, Marius og Halvor hadde noen (på papiret) veldig sterke motstandere. Og det ble ganske tøft...  3 uavgjorte, 2 seire og ett tap er et absolutt godkjent resultat. Med 7 lagpoeng endte de på 6. plass totalt, 1.5 individuelt poeng etter Trondheim som hadde like mange lagpoeng. Lagets toppscorer ble Arne med 4.5 av 5 mulig poeng. Han ble også utropt til beste 3. bordsspiller i barneklassen.

Hele resultatlisten for NM finnes her.

Oppdatert ratingliste finnes her hos Bergensjakk.no

Det ble også arrangert en innbytterturnering. Her vant Ungdomslaget sin klasse, mens Barnelaget kom på 2. plass.

Resultatlisten for innbytterturneringen finnes her

Arrangøren hadde også ordnet med en samleside i lokalavisen Tidens Krav.

Skrevet av J.A. 18. mars 2014

Candy  NTG Hurtig GP mars

Samtidig med Dragulf ble det som vanlig arrangert Hurtig GP.

Isak var eneste deltager fra NSKU i Gruppe B denne gang. Det ble en erfaring for Isak...

I Gruppe C gikk en gammel NSKUer helt til topps i sin første GP etter comebacket: Ola vant de første 6 rundene, og hadde allerede vunnet gruppen før siste runde. Der ble det slektstreff som endte med tap for Ola. Uansett en meget bra innsats fra Ola!!!

Hele resultatlisten finnes her.

Skrevet av J.A. 17. mars 2014

Candy  Dragulf BGP

Andreas Tenold, fersk medlem av NSKU, og deltager av onsdagskursene, deltok på Dragulf BGP mikroputt på lørdag.

Det gikk veldig bra. Vant 5 strake kamper, men ble tap i siste kamp. Endte på en fin andre plass. Veldig bra når det var 53 deltagere

Andreas begynte med sjakk senhøsten 2013.

Andreas R. Beitnes kom på 7. plass med 4/6 poeng. Samme poengsum fikk Alexander L. Slettum og Timur Gustarov. Flott innsats også av Fredrik G. Schønfeldt,  Eirik Lie-Olsen, Eivind G. Kreken, Elias Kjenne, Michael Kjenneby, Elisa Salomon, Amelia Nordquelle og Sander Oksvik. 

I den kombinerte miniputt/lilleputt/kadettklassen fikk Linnea Holmboe 4/6 poeng, og kom dermed på 3 plass i Lilleputtklassen. Lillebror Leonard fikk 2 poeng. 

NSKU gratulerer alle de unge lovende sjakktalentene!

Hele resultatlisten finnes her.

Skrevet av E.T./K.T. 17. mars 2014

Candy  Reykjavik Open

Sluttrapport

Eivind endte til på slutt på 5 poeng av 10 mulige i Reykjavik Open. Det ga en 124. plass blant 255 spillere i Islands mest tradisjonsrike sjakkturnering som i år ble arrangert for 29. gang. Ratingprestasjonen til Eivind var 2074 og han kunne putte 24 nye ratingpoeng i kofferten før reisen tilbake til Norge. Han var greit fornøyd med turneringen, men ergret seg nok ekstra mye over å ha gitt opp i remisstilling (!) mot IM Eirik Gullaksen fra Bergen i 9. runde. I sluttstillingen, der Eivind trodde at han hadde bukket en offiser, kan han slå tilbake med dronningen på d8, og dersom hvit slår Eivinds springer med dronningen sin, kan svart fiske opp hvits tårn med Tc1+ fulgt av Db8+. Bakovertrekk med dronningen, som kan følges opp av et sidelengs dronningtrekk forbi et felt som i utgangspunktet er okkupert av tårnet (før det sjakker på c1), er vanskelige å se for noen og enhver.

Reykjavik er en flott by og kulturhuset Harpa en arkitektonisk perle og et utmerket spillelokale. Det ble også tid til et besøk i
Laugardalslaug, Reykjaviks største utendørsbad som nettopp er blitt pusset opp, og der temperaturen lett holder 38+ grader ved at vannet blir varmet opp av de varme kildene som Island har så mange av. Island er jo en vulkanøy. Neste år håper jeg på enda flere deltagere fra Nordstrand :)

Daniel havnet litt foran forhåndsrangeringen sin med 4 poeng av 10 mulige etter mye godt spill, men en del forspilte sjanser. Han tjente også 24 ratingpoeng

Foto : Arrangør

Endelig resultatliste finner du her.

Skrevet av R.D. 13. mars 2014

Candy  Reykjavik Open

Status etter runde tre

To spillere fra NSKU er i aksjon på Island fra 4-12 mars. Eivind og Daniel har begge tatt turen til Sagaøya i vest som på denne tiden av året viser sine store kontraster som mest. Varme kilder og snø er en perfekt bakgrunn for sjakk spill i den episke bygningen "Harpa" som er Islands svar på Operabygget. 277 spillere med 33 GMer og en enda større samling av IM og FMere som alle spiller i samme klasse innebærer nok av utfordringer for våre to unge NSKUere.
 
Daniel har fått en bra start. Pga den forholdsvis lave ratingen på 1654 har motstanderen vært gode men heldigvis overkommelig. 1,5 poeng på to motstandere på 2200+ og en 1900 spiller gir en rating prestasjon på 2100 etter tre kamper. Imidlertid er det fortsatt 7 kamper igjen og det skal bli hardt å holde den statistikken helt frem til siste dagen. Eivind har også hatt heftig motstand; Motstanderne Eivind har måtte ta tap for har hatt henholdsvis 2430 og 2155 så  det er ingen grunn til skjemmes med et bokført poeng.  Begge våre spillere har hatt lange partier og mange brikker er flyttet allerede etter tre runder på denne klassiske sjakkturneringen.
 
Fra fjerde runde er det kun en runde per dag noe som gir tid og anledning til å oppleve andre ting enn sjakk hos våre naboer i vest. Den Blå Lagune og Geysir etc etc står nå for tur. 
 

Turneringens hjemmeside.

Skrevet av P.N. 06. mars 2014

Candy  Lørdagssjakk på Lambertseter Bibliotek

NSKU vil i samarbeid med Lambertseter bibliotek arrangere Lørdagssjakk på Biblioteket.

Vi fortsetter førstkommende lørdag 8. mars kl 12.00 - 1400.

Det vil også denne gangen være en kort innledning med et sjakktema, og deretter en uhøytidelig minisjakkturnering.

Se forøvrig bibliotekets facebook- og hjemmeside.

Og husk, de som deltar på flest turneringer får de fineste premiene til slutt! 

Skrevet av J.A. 06. mars 2014

Candy  Arendal Grand Prix 2014

55 ivrige sjakkspillere hadde funnet veien til Arendal Grand Prix 14. til 16. februar, og fra NSKU deltok Johannes, Sigurd og Arne. Turneringen er en del av sjakkstafetten 2014. Johannes tok en fin 4. plass i klasse A, og Sigurd og Arne kom litt lenger ned på lista i henholdsvis klasse B og C. En flott turnering som vil bli gjentatt til neste år.

Hele resultatlisten finner du her.

 

Skrevet av Aa.K.H. 06. mars 2014

Candy  Vintersjakkskolen BGP

Halvor, Marius, Andreas, Timur og Alexander deltok alle på BGP-turneringen som avsluttet vintersjakkskolen på NTG. Alle guttene stilte i mikroputtklassen, som er for barn født 2005 og senere. Halvor og Marius fikk 20/22 poeng, noe som holdt til 3. og 4. plass. Andreas havnet på plassen rett bak med 19 poeng, mens Timur fikk 17 poeng. Alle disse guttene er født i 2005.

Alexander som er 2 år yngre fikk også 17 poeng, han kan spille i denne klassen i ytterligere to år fremover.

NSKU gratulerer alle med flott innsats!

Hele resultatlista finner du her

Foto: www.dragulf.no

Skrevet av K.T. 26. februar 2014

Candy  Lillehammer Open NGP

Andreas stilte som eneste deltaker fra NSKU på GP-turneringen som ble arrangert i Lillehammer, 22.-23 febr. Det ble spilt 3 runder hurtigsjakk, etterfulgt av 3 runder langsjakk. Alle de 50 deltakerne spilte i samme gruppe.

Andreas gjorde en sterk turnering og havnet på 6 plass med 4,5 poeng. Han vant dermed GP-klasse 2.

Hele resultatlisten finner du her.

Skrevet av K.T. 26. februar 2014

Candy  Uttaket til landslagssamling vår 2014

Uttaket til landslagssamlingen 24. - 25. mai 2014 er nå klart.

De som er på listen kan selv melde seg på.

Her er uttaket.

Her er påmeldingen til samlingen.

Det skal komme epost til de uttatte også heter det.

Skrevet av J.A. 25. februar 2014

Candy  Nordisk mesterskap for ungdom

Siste dag.

Eivind, Andreas, Daniel og Isak dokumenterte under helgens Nordiske mesterskap i Billund at NSKU er i helt i teten av nordens sjakk-klubber.

Daniel kjempet lenge om gullet, men tok en fantastisk sølvplass til slutt i 12-årsklassen. Andreas kjempet også helt i teten og fikk samme poengsum som Daniel og endte på en flott fjerdeplass. Daniel og Andreas er bare 11 år og har derfor enda et år til i samme klasse, så det lover veldig godt for neste år.

Eivind luktet på pallplass helt til siste parti. Det endte i remis og fikk dermed en hederlig fjerdeplass. Eivind ble med dette også beste nordmann.

Isak kom i den beste halvparten med en sjetteplass, som også var beste norske. Dette var en solid debut i hans første utenlandsturnering.

Norge fikk en gullmedalje i 16-årsklassen ved Johan Sebastian fra Vålerenga.

Skrevet av D.S./P.N./T.G. 17. februar 2014

Candy  Nordisk mesterskap for ungdom 14.-16. februar

Status etter to dager av Nordisk mesterskap i Billund

Eivind i 14-årsklassen, Andreas og Daniel i 12-årsklassen, og Isak i 10-årsklassen har vært tapre og gjort en meget bra innsats så langt. Det var en tøff start ved å ankomme hotellet først kl. 04 om morgenen etter masse venting og busstur gjennom halve Danmark. Holdningen til SAS var ikke spesielt positiv. Og arrangørene var ikke villige til å utsette starten kl. 9.00 på første partiet selv om nesten hele det norske laget hadde reist mesteparten av natten. Men ordføreren skulle starte det første partiet, så da gikk det ikke med utsettelse… Men når vi nå har vært her i snart to dager har det snudd til et positiv opphold. Den norske gjengen med spillere fra mange klubber har det veldig hyggelig, både barn og foreldrene blir godt kjent og det er høyt sjakkfokus. Men vi gjør også noen ikke-sjakk-aktiviteter sammen. I dag har vi vært i en flott svømmehall og var i Legolands akvarium.

Eivind ligger som nr. 6 etter 4 kamper med 2 poeng. De tre i teten har 3 poeng, så mye er fortsatt åpent. Eivind lå veldig godt an mot en 2150-spiller og hadde store vinstsjanser, men dronningene ble byttet og da endte det med remis. I siste partiet på dag 2 overspilte han litt med springeren på randen på g3. Det var mer enn stillingen til Evind tålte og dermed kontret motstanderen via c-linja og det endte i tap.

Daniel er den i turneringen som har utført flest trekk og hatt de lengste partiene. Klubboppgjøret mot Andreas varte i 75 trekk og Daniel stod best nesten hele veien. Mot slutten byttet Daniel ned og stod med to bønder over i tårnsluttspill. Andreas spilte fantastisk mot slutten og klarte å få remis. Daniel har spilt overbevisende men misset dessverre et oppgjør mot en islending hvor han stod veldig godt. Han ligger nå på 4. plass, 1,5 poeng bak finnen som leder. Andreas overrasket med det korteste partiet i turneringen og tapte etter 10 trekk mot finnen som leder. Etter det har spillet tatt seg voldsomt opp og i det siste partiet i dag var en perle. Andreas ligger nå rett bak Daniel med samme poengsum.

Isak har 1,5 poeng etter fire kamper. Han hadde et ekstra poeng inne i tredje parti, men i det han vekslet inn en bonde i dronning, så ble det plutselig patt, noe som ikke er vanlig når kongen ikke er på randen. Isak var eneste fra NSKU som deltok i lynsjakkturneringen sent i fredag kveld. Tre poeng på 7 kamper var et hederlig resultat siden alle aldersklassene spilte sammen.

Foto: Andreas Ryssov

Live-partier  her og på Chessbomb.

Resultater  finner du her.

Turneringens hjemmeside.

 

Skrevet av DS/TG/PN 13. februar 2014

Candy  Invitasjon: Oslomesterskap for Skolelag

Invitasjonen til Oslomesterskapet for skolelag (og mix-lag) er nå kommet.

Turneringen spilles 29. og 30. mars på Korsvoll skole. Det spilles i 2 klasser, Barneskoler og Ungdomsskoler.

Et lag består av 4 spillere og inntil 2 reserver som kan byttes inn.

Påmelding til turnering@nsku.no innen 25. mars.

Se full invitajon her.

Skrevet av J.A. 12. februar 2014

Candy  Ny runde sjakk på biblioteket

Lørdag 8. februar var det nok en runde med sjakk på Biblioteket.

Etter en introduksjon i Italiensk, var det denne gangen tematurnering, hvor de første trekkene er gitt (Denne gangen Italiensk, selvfølgelig). Deretter er det opp til den enkelte å spille best mulig fra den stillingen som er gitt.

Med et stabilt antall deltagere rett under 20 er det plass til flere, det er bare å møte opp.

Datoen for neste runde er ikke helt klar ennå, men vil bli publisert så fort den er klar.

Skrevet av J.A. 08. februar 2014

Candy  Lørdagssjakk på Lambertseter Bibliotek

NSKU vil i samarbeid med Lambertseter bibliotek arrangere Lørdagssjakk på Biblioteket.

Vi fortsetter førstkommende lørdag 8. februar kl 12.00 - 1400.

Det vil også denne gangen være en kort innledning med et sjakktema, og deretter en uhøytidelig minisjakkturnering.

Se forøvrig bibliotekets facebook- og hjemmeside.

Og husk, de som deltar på flest turneringer får de fineste premiene til slutt! 

Skrevet av J.A. 07. februar 2014

Candy  Ny IM norm til Johan

Johans innsats i Gibraltar hvor han til slutt endte på 6 poeng holdt til hans 2. IM norm.

Vi gratulerer!

Skrevet av J.A. 06. februar 2014

Candy  Gibraltar Masters

Gibraltartur

Etter en lang reise med fly til Malaga og kjøretur med leiebil til Gibraltar med min venn Aryan og moren min,var vi endelig framme på Caleta hotel klokken 4:30 om natten. Jeg skulle spille Gibraltar for 6. gang, og gledet meg til å spille. Gibraltarturneringen er en av de turneringer som står høyt for meg, og det er alltid en fornøyelse å spille. I den siste tiden hadde jeg hatt stor fremgang, med blandt annet IM-napp i ungdoms VM. Forventningene fra andre og meg selv var store, men jeg følte meg i god sjakklig form og var ikke nervøs.

Den første dagen gikk vi opp på fjellet og så på apene, og slappet av. I første runde ble det en enkel seier for meg, og hardkjøret startet først dag 2. I de neste rundene spilte jeg remiser mot 2 GMer, som jeg spilte jevnt med. Turneringens første nedtur kom mot WGM Qi Guo da jeg spilte dårlig og tapte. I stedet for å gi  opp tenkte jeg fremover, og fortsatte turneringen med seier mot spillere med rating 2131 og 2481.

Videre spilte jeg to remiser til mot GMer, der jeg egentlig skulle vunnet mot Marie Sebag med hvit. Jeg utspilte henne gjennom hele partiet, men rotet meg bort til slutt og det ble bare remis. Med seier her ville jeg sikret meg IM-napp, men fikk en ny sjanse mot Das Debashis med svart. Jeg tapte dette partiet i sluttspillet, og mitt siste håp var seier mot IM Tania Sachdev i siste runde. Jeg vant denne kampen på overbevisende måte, og avsluttet med 1000 pund og IM-napp. Enda en god turnering for min del, og jeg kan reise fornøyd hjem.

 

I tredje runde møtte jeg Mihail Antipov med svart. Jeg kom likt ut av åpningen, men endte i et dårligere sluttspill. Jeg ble nødt til å ofre kvalitet for to bønder og hadde visse vinstsjanser, men partiet endte med remis.

Partiet mot Joseph Gallagher (2495) var langt vanskeligere. Ut av åpningen fikk jeg en liten fordel, men når han ofret kvalitet ble det vanskelig for meg ettterhvert. Jeg klarte til slutt å få remis ved å ofre tilbake kvaliteten.

I første runde møtte jeg John Beadle (0) fra England. Partiet var enkelt for min del og jeg hadde kontroll hele veien etter at jeg fikk løperparret og bedre brikker.

 

Turneringens hjemmeside finner du her.

 

foto: Sophie Triay

Skrevet av J.S. 06. februar 2014

Candy  NM for jenter dag 3.

Både Thyra og Linnea reiste hjem med sølv-pokal i kofferten. Thyra endte på 5/6 poeng, et halvt poeng bak vinneren, Ingrid. Det er tøft i toppen og et dårlig trekk var alt som skulle til for at Thyra tapte det avgjørende partiet mot nettopp Ingrid.

Linnea endte opp med 3/6, et halvt kvalitetspoeng bak vinneren, Eva. Linnea ble i år offer for sammenslåingen av Mikroputt og Miniputt. Å møte tre råsterke miniputter på rad ble i meste laget denne gangen.

Til neste år håper vi at flere jenter fra Nordstrand SKU stiller! Dette både for å kjempe om heder og ære, men like mye fordi det er sosialt og gøy smiley.

Som en ekstrabonus i år ble det arrangert hundesledetur med innlagt servering i gamme og Nordlys. En kjempeopplevelse etter hva deltagerene sa, spesielt det å kjøre hundespann!

Fullstendig resultatliste finner du her.

Foto: Jentebrigaden

Skrevet av K.T./J.A. 03. februar 2014

Candy  NM for jenter dag 2.

Etter at 5 runder er ferdigspilt ligger Thyra på en sterk andreplass med 3/4. Hun beseiret tidligere klubbvenninne Ulrikke, og var også sterkest i oppgjøret med Linnea. Den eneste hun hittil har måttet gi tapt for er Ingrid, som leder gruppen med full pott! I nest siste runde møter Thyra en annen kjenning, Embla fra OSS.

Linnea har 2 poeng og møter Ulrikke i neste runde. Hun leder mikroputtklassen, men det kan blir tøft på slutten, så hun er nok avhengig i litt flaks i trekningen for å kunne gå vinnende ut av gruppen i år.

Stå på jenter!

Skrevet av K.T. 01. februar 2014

Candy  NM for jenter dag 1.

Thyra og Linnea har denne helgen tatt turen til Alta, hvor jente-NM 2014 går av stabelen. Det spilles en runde fredag, 3 runder lørdag, før arrangementet avsluttes med de to siste rundene på søndag. Lørdag kveld skal jentene få være med på hundesledetur, etterfulgt av en matbit i lavvo. Er de riktig heldige får de også oppleve nordlys.

Totalt 37 jenter stiller til start, det er bare to færre enn da Bergens SKU var arrangør i fjor. Våre stiller i de kombinerte miniputt/mikroputtklassen. I første runde ble det seier på begge så de har alle et godt utgangspunkt for å gjøre en god turnering. I runde 2. møtes Thyra og tidligere klubbvenninne Ulrikke til et spennende  oppgjør.

Hele resultatlisten finner du her.

Turneringens hjemmeside.

Skrevet av K.T. 01. februar 2014

Candy  Vandrepokalen vunnet!

Jubileumsårets første lagturnering endte med grunn til feiring. Tidenes 13. Trygve Waage cup, oppkalt etter grunnleggeren av Oslo sjakkrets ungdom (OSU) og Ungdommens sjakkforbund (USF), og fra Lambertseter, Trygve Waage, ble avviklet i helgen. I år som i fjor ble det stor suksess for NSKUs lag. Lagmoralen var høy, spillet godt og vi gjentok fjorårets bragd og vant både hele turneringen og klassen for yngre lag!

Vårt eldste lag endte som suverene vinnere, men det var jevne partier underveis. Daniel og Dheeban klarte å vinne ALLE sine partier. Arne ble beste innbytter og Isak, Thyra og Sigurd fulgte fint opp.

Vårt yngste lag bestod av Linnea, Marius, Halvor, Syver og Andreas R. B. Alle er født i 2005, og det samme laget har dermed muligheten til å kopiere prestasjonen om ett år. Etter 4 runder hadde alle på laget tatt 1 poeng, mens det ble flere poeng mot slutten. I siste runde var det "finale" mot 1911Us beste yngrelag. Vi vant matchen 3-1 og det siste, avgjørende partiet halte Andreas i land etter imponerende spill i et først bonde- og så dronningsluttspill! 

Mer om resultatene her!

Skrevet av A-B 26. januar 2014

Candy  Dragulf BGP januar 2014

Så var undertegnede nok en gang tilskuer i en Microputt turnering. Gjensynsgleden var stor..... Det ble spilt over 28 bord med to ungdommer fra NTG som turneringsledere. De var 100% dedikert til PCen med deltagere og pairings noe som gjorde tilværelsen som nyutdannet FIDE dommer til en S T O R  prøvelse. På de nederste bordene der vår egen håpefulle kjempet om en bedre plassering, ble kongene flyttet inn og ut av sjakker med den største selvfølgelighet. Og konger ble ikke bare mattet men sågar tatt! Dette hørte heldigvis til unntaket men gjorde at papparollen forandret seg utover dagen. Det ble en travel dag for undertegnede på de nederste bordene….

NSK stilte i microputt klassen med Eivind K. som hadde en flott turnering på de øverste bordene. Eivind sikret seg 4 poeng på de 6 rundene og en 11 plass. Vår egen Amelia var strålende fornøyd med debuten som som sjakkspiller og dro med seg 1,5 poeng og en 48 plass! Det siste halvpoenget fikk hun med kun kongen på bordet mens motstanderen hadde alt for mange offiserer til å unngå patt. Det halve poenget ble bokført som en HEL seier; ”Det er virkelig ikke dårlig å få remi med kun en konge på brettet pappa”. Det er slike kommentarer som gjør barnesjakk til det fantastiske idretten det vitterlig er! :-)

I den kombinerte Miniputt, Lilleputt og Kadett klassen hadde de få fra NSKU som ikke var i sving i.f.m. Trygve waage Cup en fin dag.  Linnea H. sikret seg 4 av 6 poeng og en 11 plass. Miniputten Leonard H. tok en 17 plass i den kombinerte klassen. Begge kan derfor være veldig fornøyd med innsatsen.

Alt i alt kan vi antageligvis slå fast at alle NSKUerne hadde stor utbytte av turneringen og undertegnede gleder seg allerede til neste gang.

Hele resultatlisten finnes her.

Skrevet av P.N. 26. januar 2014

Candy  NTG Hurtig GP januar 2014.

Andreas og Sigurd spilte NTG Hurtig Grand Prix lørdag 25.januar. Begge guttene spilte i klasse B. Andreas fikk 3,5 poeng og Sigurd endte med 2,5. Ingen av poengsummene ga topplassering, men disse guttene kommer nok sterkere tilbake!

Hele resultatlisten finnes her.

Skrevet av A.K.H. 26. januar 2014

Candy  Gratulerer med dagen, NSKU!!!

Gratulerer med dagen NSKU!!!

I dag er det 20 år siden NSKU ble formelt stiftet. I løpet av disse 20 første årene har klubben vokst seg til å bli en av Norges største, med mange sterke innsatser både innenlands og utenlands.

Vi er spente på hva de neste 20 vil bringe.

Skrevet av J.A. 13. januar 2014

Candy  Tøff runde i Østlandsserien

Søndag 12. januar var det klart for 3 runde i Østlandsserien. NSKU følger 2 lag gjennom sesongen (Selv om vi har medlemmer som spiller på andre lag).

NSK5 med Eivind, Andreas, Cornelius og Aschmirthan dro til Tønsberg for sin runde. Med seier til Eivind og Andreas, og tap for Cornelius og Aschmirthan var allikevel sesongens første lagpoeng sikret etter uavgjort resultatet.

I 4. divisjon møtte NSK7 med våre medlemmer Thyra og Pradheeban et meget sterkt Lørenskoglag som var bedre enn våre på alle bord... Resultatet ble da også tap 4-0 for NSK7. 

Neste runde er 8. februar.

Resultatene kommer etterhvert her.

Skrevet av J.A. 13. januar 2014

Candy  Lørdagssjakk på Lambertseter Bibliotek

På lørdag arrangerte NSKU en uhøytidlig sjakkturnering på Lambertseter Bibliotek.

Etter en kort undervisning ble det spilt så mange runder sjakk som tiden tillot. Noen NSKUere deltok også, og dermed ble det variert motstand for alle. 

Neste runde blir arrangert lørdag 8. februar.

Skrevet av J.A. 13. januar 2014

Candy  Lørdagssjakk på Lambertseter Bibliotek

NSKU vil i samarbeid med Lambertseter bibliotek arrangere Lørdagssjakk på Biblioteket.

Vi fortsetter førstkommende lørdag 11. januar kl 12.00 - 1400.

Det vil også denne gangen være en kort innledning med et sjakktema, og deretter en uhøytidelig minisjakkturnering.

Se forøvrig bibliotekets facebook- og hjemmeside.

Og husk, de som deltar på flest turneringer får de fineste premiene til slutt! 

Skrevet av J.A. 09. januar 2014

Candy  NM i Hurtigsjakk 2014

Året 2014 startet med den tradisjonelle NM i Hurtigsjakk som ble arrangert i Fredrikstad. Med rekordmange påmeldte ble påmeldingen stengt før turneringen, siden det ikke var plass til flere spillere. Spørsmålet er om den ikke burde ha vært stengt tidligere når varme og luft i hovedlokalet tas med i betrakningen. Klimaanlegget greide ikke å holde verken temeperaturen nede, eller luften i nærheten av frisk. Et annet tips er å tilby mer lokaliteter til rekreasjon mellom rundene, det blir for trangt slik det var i år, og har vært noen år. (Dårlig takt på oppdateringer av resultatlistene på internett er et kjent problem fra mange turneringer, men de som prøver å følge med fra andre steder i landet kan ende opp uten hår til slutt...)

Lørdagen ble det spilt 6 runder, denne gangen med 25 minutter + 10 sek pr trekk i betenkningstid. Dette, sammen med en sen start, ga etterhvert en veldig forsinkelse på lørdagen, og siste runde startet ikke før nærmere 2 timer etter planen. Vi håper at arrangørene kan ta tak i disse mindre heldige omstendighetene.

NSKU hadde med Johan i gruppe A. Han spilte seg frem til å møte verdens 35. beste spiller ila turneringen og endte til slutt på 11 plass med 6 av 10 mulige poeng.

I Gruppe B var det flere NSKUere i aksjon. Best gikk det for Andreas som med7,5 poeng endte på 5. plass i sammendraget. Cornelius endte med 6,5 poeng på 14. plass etter en kollaps i de 3 siste rundene lørdag. Det var synd, siden han ellers kun avga 0,5 poeng. Daniel hadde en dårig dag lørdag, og startet søndagen med 2,5 poeng på bok. Imidlertid hadde han bestemt seg for å pynte på resultatet, og med 4 strake seire søndag endte også han med 6,5 poeng. Det holdt til 18. plass. Imponerende opphenting! Sigurd og Aschmirthan fikk hhv 4,5 og 4 poeng og havnet lenger ned på listen.

I klasse C gjorde Isak nok en gang en meget sterk innsats, og endte tilslutt på 8. plass med 6,5 poeng. Det gikk litt opp og ned for Thyra i år også, og hun endte med 4,5 poeng som i fjor. Linnea og Arne sanket 3,5 og 2 poeng.

Hele resultatlisten finnes her. 

Skrevet av J.A. 06. januar 2014

Candy  Sterk innsats av NSKU i NSKs Lynsjakk

Nordstrand arrangerte sitt årlige klubbmesterskap i Lynsjakk torsdag 2. januar. NSKU stilte med totalt 9 deltagere fordelt på klasse A og B.

I klasse B gikk Isak helt til topps med 11 av 13 mulige poeng. Thyra fulgte opp med 9.5 poeng på 2. plass. Ola gjorde et comeback og endte på en flott 5. plass. Sigurd fikk 7 poeng og endte på 7. plass. Linnea og Arne havnet litt lenger ned denne gangen.

I klasse A kom Cornelius på en sterk 3. plass med 10 av 14 mulige poeng etter å ha kun avgitt 0.5 poeng når han spilte mot 1. og 2. plassen. Andreas fulgte opp med 9.5 poeng og kom på 5. plass. Daniel var den siste NSKUer i klasse A og kom på 8. plass med 7 poeng.

Resultatlisten finnes her.

Skrevet av J.A. 02. januar 2014