NSKU

Nordstrand sjakklubbs ungdom

Candy  God Jul!

20091114pic

NSKU vil med dette ønske alle sine medlemmer en riktig god jul og et godt nytt år!

Velkommen tilbake til nye spennende utfordringer i 2010.

Skrevet 23. desember 2009

Candy  Korsvollsjakken

20091114pic

Sjakklubben 1911U arrangerte Korsvollsjakken søndag 13. desember på nettopp Korsvoll skole. Totalt var det 91 deltagere på denne årets siste BGP/UGP turnering. NSKU hadde deltagere i Miniputt, Mikroputt og den yngste Begynnerklassen.

I Miniputt deltok Didrik, Cornelius, Andreas, Steffen og Aschmirthan. Etter den siste runden endte Cornelius på 4. plass, Didrik på 6. plass og Aschmirthan på 9. plass. Alt i alt kom alle NSKUs deltagere i denne klassen blant de 13 beste.

I Begynnerklassen var Linnea og Thyra våre deltagere. De fikk med seg noen tap, noen remis og noen seire denne gangen også.

I Mikroputt deltok Pradheeban og Vetle.

Vetle var ikke tilgjengelig da bildet ble tatt.

Hele resultatlisten finnes her.

Skrevet 15. desember 2009

Candy  5. runde Eidsiva Cup

20091114pic

5. runde i Eidsiva Cup ble arrangert lørdag 5. desember av Ridabu ssl, i Aktivitetsskolens lokaler på Ridabu skole. Med sludd og våt snø ute, var det mye spennende sjakk å bli varm av inne. Til tross for en alarm som pep hele turneringen igjennom, var det et meget vellykket arrangement.

Dette var den siste runden i Eidsiva Cup for 2009, og det var utdeling til de beste spillerene fra Hedmark etter premieutdelingen for selve BGP turneringen.

Fra NSKU deltok Axel S., Cornelius, Didrik, Lars Erik, Steffen og Thomas i Miniputt, Thyra deltok i Nybegynner. Nok en gang god bredde og en meget sterk innsats.

Resultatene ble som følger: Didrik - 1. plass, Cornelius - 2. plass, Lars Erik - 3. plass, Steffen - 4. plass, Axel - 5. plass og Thomas - 7. plass!!!

En kjempeflott innsats!

Hele resultatlisten finnes her.

Bilder fra turneringen finnes her.

Skrevet 06. desember 2009

Candy  Barnas Sjakkdag

Sjakkhuset arrangerte Barnas Sjakkdag lørdag 5. desember. Andreas og Linnea var de eneste deltagerene fra NSKU. I gruppe Springer ble det 2. plass på Andreas selv med full poengpott, på grunn av dårligere kvalitet enn vinneren.

I gruppe Løper ble det en 4. plass på Andreas.

Skrevet 06. desember 2009

Candy  Valgets kval....

Årets siste BGP/UGP turneringer er nå lagt i Huskelisten til venstre. Lørdag 5. desember er det ikke mindre enn 3 samtidige turneringer/opplegg. Sjakkhuset har sitt opplegg med flere "småturneringer", Kjørbekkhøgda har sin BGP turnering, og Ridabu skolesjakk avholder 5. og siste runde i Eidsiva Energi Cup på Ridabu Aktivitetsskole.

Ingen grunn til å sitte hjemme denne dagen!

I tillegg har vi nettopp fått innbydelsen til Korsvoll BGP/UGP som blir avholdt søndag 13. desember på Korsvoll skole.

Dette er nok aller siste mulighet for BGP spill i 2009....

Skrevet 26. november 2009

Candy  NSK Hurtigsjakkturnering i desember

Fra NSK har vi fått følgende informasjon:

Torsdag 3/12 og 10/12 arrangerer voksenklubben NSK klubbmesterskap i hurtigsjakk.

Spilletid vil være ca 20 min.

Dette er en turnering som passer ypperlig for dem som vil prøve seg mot voksne og NSKUs ungdommer. Påmelding ved oppmøte før kl. 18.30 torsdag 3. desember.

Det er fullt mulig å gå ca. kl. 21 (= stå over kveldnes siste runde). NB! Gi beskjed dersom man går da. Pris vil trolig være kr. 50.

Skrevet 24. november 2009

Candy  NM i Trondheim

20091123pic

Så var NM for Ungdom 2009 ferdigspilt. 23 spillere fra NSKU deltok på et godt gjennomført arrangement i et Trondheim hvor det regnet så å si hele tiden. Det var til tider veldig trangt både i spillelokalene og i cafe'en. Men med litt smidighet gikk det bra. Som deltagerbevis var det sjakkbrett og brikker.

Etter 7 runder over tre dager, og spenning til siste slutt, fikk NSKU igjen en Norgesmester, denne gang i gruppe G: Johannes Haug.

Andre resultater som nevnes er Johan Salomons 3. plass i gruppe D, Markus sin 8. plass i gruppe B, Pradheebans 8. plass og Andreas 9. plass i gruppe G samt Thomas sin 9. plass i gruppe F.

Resultatlistene finnes her.

Vi har satt sammen et galleri med bilder fra turneringen med hjelp av Byåsen Sjakklubb, Silje Bjerke og Trondheim Sjakkforening Ungdom/Storset Visuell Kommunikasjon.

Galleriet finnes her.

Gratulerer alle sammen med flott innsats!

Skrevet 23. november 2009

Candy  Klubbmesterskap NSKU 2009

20091115pic

NSKUs Klubbmesterskap 2009 ble arrangert søndag 15. november 2009 på Lambertseter Gård. Med totalt 56 deltagere var det en god økning i antallet deltagere, selv om noen måtte melde forfall pga sykdom samme dag. Spesielt hyggelig var det at så mange jenter stilte til start. Mesterskapets yngste deltager var 4 år gamle Linnea, som oppnådde 2 seiere og en remis i sin aller første turnering.

Skolene med flest deltagere i mesterskapet ble Ekeberg og Stenbråten Skole. Dette kan love godt for deltagelse med skolelag.

Siden det kun var 2 deltagere i Lilleputt ble det spilt i en kombinert Kadett/Lilleputt klasse. Denne ble vunnet av Johan med 6.5 av 7 mulige poeng.

I Miniputt viste det seg at NSKU har god bredde med spillere som er jevngode. De 4 første plassene fikk alle 18 av 21 mulige poeng, deretter fulgt 5. og 6. kun 1 poeng bak!

I Mikroputt oppnådde Daniel mesterskapets høyeste score med 21 av 21 mulige poeng.

Topp 3 resultater:

Kadett: Klubbmester Knut Ø., 2.plass Paul Oskar, 3.plass Eivind.

Lilleputt: Klubbmester Johan, 2.plass Manchuthan.

Miniputt: Klubbmester Didrik, 2.plass Thomas, 3. plass Cornelius.

Mikroputt: Klubbmester Daniel, 2.plass Pradheeban, 3. plass Mikael.

Hele resultatlisten finnes her.

De fleste bildene fra turneringen bærer dessverre preg av en ikke altfor erfaren fotograf med et totalt ukjent kamera mellom hendene :-/

Bilder fra turneringen finnes her.

Til slutt; Dette ble funnet etter mesterskapet: 1 blått skjerf, 1 rosa lue og en statuett (deltagerbevis). Hvis noen savner dette, så kan det hentes på Lambertseter Gård torsdag mellom 1815-2045. Eller ta kontakt med NSKU.

Skrevet 15. november 2009

Candy  4. runde Eidsiva Cup

20091114pic

4. runde i Eidsiva Cup ble arrangert lørdag 14. november av Nord-Odal SKU, i lokalene til Sør-Odal Ungdomsskole på Skarnes(!). En gjeng fra NSKU tok denne turneringen som oppvarming til klubbmesterskapet dagen etter. Etter en sen oppstart grunnet stengt E6 og deltagere fra Ridabu som satt fast i trafikken forløp hele turneringen raskt og smertefritt, med spenning til siste slutt.

Fra NSKU deltok Axel S., Cornelius, Didrik og Steffen, alle sammen i Miniputt, der de utgjorde ca halvparten av deltagerene. Dette førte til mange kamper NSKUere i mellom. Som tidligere nevnt var det spennende til siste runde, der Axels seier (som den siste av 4 NSKU seiere i siste runden) snudde om på resultatlisten.

Resultatene ble som følger: Didrik - 1. plass, Cornelius - 2. plass, Steffen - 3. plass og Axel - 4. plass!!!

En kjempeflott innsats!

Hele resultatlisten finnes her.

Bilder fra turneringen finnes her.

Skrevet 14. november 2009

Candy  Klubbmesterskapet 15. november nærmer seg

20091108pic

Da er det en uke igjen til Klubbmesterskapet på Lambertseter gård søndag 15. november. DU har vel husket å melde deg på?

Dette er et meget godt sted å starte enten man er proff, litt øvet eller bare lurer på om det er gøy å spille sjakkturneringer.

Det er mulig å melde seg på enten via epost til turnering@nsku.no, eller direkte ved lenken nedenfor.

For å unngå forhøyet startavgift må påmeldinger være oss i hende innen 2009.11.12. Vi lukker online-påmeldingen 2009.11.12 22:00:00.

Her er påmelding på turneringsservice.

Nedenfor er litt informasjon om turneringen som er skrevet tidligere:

Klubbmesterskapet 2009 blir arrangert søndag 15. november på Lambertseter gård.

Kartbeskrivelse for Lamertseter gård er her.

Oppmøte for registrering er senest 10.30. Spillestart er satt til 11.00.

Det vil bli spilt 6 runder, med 25 minutters betenkningstid pr runde. Premieutdeling er beregnet til å starte senest 16.30.

NSKU vil som vanlig ha Café som åpner kl 11.00. Her vil det være mulig å få kjøpt mat og drikke for nesten enhver smak.

Hele invitasjonen finnes her.

Photo by FreeTheJellyFish

Skrevet 08. november 2009

Candy  Bilder fra BNBank Blitz 2009 på Oslo S

Nyheten om BNBank Blitz er oppdatert med noen av de offisielle bildene.

Bildene fra det offisielle albumet finnes her.

Skrevet 06. november 2009

Candy  Oppdatert: Assistanse Ønskes...

chef

Vi har fremdeles noen ledige oppgaver i forbindelse med Klubbmesterskap (KM) søndag 15. november på Lambertseter gård.

Status for ledige oppgaver pr i dag er vist nedenfor:

arrow  Sette i stand søndag morgen fra 08.30 (2 stk)

arrow  Rydding søndag etter arrangementet (1 stk)

Interesserte bes fremdeles melde seg til Vivi.Volden@hf.hio.no

Skrevet 05. november 2009

Candy  Sjakkhuset BGP 1. november

20091102pic

Sjakkhusets BGP ble arrangert på NTG i Bærum. Etter en lang rekke med ikke påmeldte deltagere startet turneringen over en halv time forsinket. Det er bare å oppfordre alle som skal delta på turneringer å melde seg på innen de fristene som er satt. Dette gjør jobben for arrangørene veldig mye enklere, og sparer alle for irriterende forsinkelser.

I kadettklassen, som var slått sammen Lilleputt, vant Petter Martin. NSKU hadde ingen deltagere i Lilleputtklassen.

NSKU viste god bredde i Miniputtklassen, hvor Andreas kom på 5. plass, Cornelius kom på 6. plass, etterfulgt av Didrik på 9. plass og Thomas på 10. plass. Aschmirthan var den siste deltageren i gruppen fra NSKU.

Daniel og Pradheeban var eneste deltagere fra NSKU i Mikroputt. Daniel kom med 14 av 18 mulige poeng kom på 6. plass.

I Begynnerklassen var Thyra eneste deltager fra NSKU. I hennes aller første turnering, ble det 9 av 18 poeng og mye erfaring å ta med seg.

Til sist var det en "på sparket"-turnering for foreldre. Her deltok Mona, mammaen til Didrik.

(Petter Martin var ikke tilstede da bildet ble tatt.)

Hele resultatlisten finnes her.

Skrevet 02. november 2009

Candy  BNBank Blitz på Oslo S

20091101pic

Lynsjakk turneringen BNBank Blitz ble arrangert på Café Opus på Oslo S lørdag 31. oktober. NSKU hadde med deltagere både i Gruppe A, og Gruppe B (som var barneturneringen).

I Gruppe B deltok Andreas, Cornelius og Didrik. Det gikk veldig bra, Cornelius tok 1. plass, Didrik tok 2. plassen, og Andreas 3.plassen. Totalt ble det spilt 14 (!) runder i gruppe B.

Markus (5p), Eivind (4,5p) og Johan (5p) deltok i Gruppe A. Det ble spilt 9 runder.

Hele resultatlisten finnes her.

Omtalen hos 1911 finnes her.

Vi har fått tilgang de offisielle bildene fra turneringen, tatt av fotograf SED.

Bildene fra det offisielle albumet finnes her.

Skrevet 01. november 2009

Candy  NSKU.NO oppdatert

Nettsiden er nå oppdatert med funksjon for bildegalleri. Først ut er bildene fra Oslomesterskapet 2009 på Skøyenåsen.

Husk å melde fra til web@nsku.no dersom det ikke er ønsket å bli avbildet på nett eller i aviser.

Sjekk bildegalleriet for OM-2009 her.

Skrevet 28. oktober 2009

Candy  Assistanse Ønskes...

chef

Som kjent arrangerer vi Klubbmesterskap (KM) søndag 15. november på Lambertseter gård. Dessverre flytter ikke bord, stoler, brett og brikker seg på plass av seg selv, ikke selger kaker og annet i kantinen seg selv heller...

Dette innebærer at vi er avhengig av noe frivillig innsats fra dere foresatte. Til tross for stor pågang av interesserte, har vi enda noen få oppgaver igjen som kan fordeles blant noen heldige foreldre. Vær raske, dette er et sjeldent tilbud!

arrow  Kantinenhjelp fra kl 13.30-1630 (2 stk)

arrow  Sette i stand søndag morgen fra 08.30 (3-4 stk)

arrow  Rydding søndag etter arrangementet (3-4 stk)

Interesserte bes melde seg til Vivi.Volden@hf.hio.no

Skrevet 23. oktober 2009

Candy  Endelige resultater TW Cup 2009

Onsdag 21. oktober ble siste runde i Årets Trygve Waage Cup spilt i OSS sine lokaler i Bogstadveien.

NSKU hadde med 4 lag i turneringen, best plassert ble NSKU 9702 som kom på 3. plass. På dette laget spilte Johan, Johannes, Lars Erik og Andreas.

I tillegg ble både Johannes og Andreas ble kåret til bestebordspillere etter å ha vunnet 5 av 5 mulige.

Resultatlisten finnes her.

Skrevet 23. oktober 2009

Candy  Deltagelse i NM for ungdom i Trondheim

Et meget vellykket OM er over (se forrige nyhet). Som de fleste vet, var OM kvalifisering til NM for ungdom i Trondheim 20.-22. november.

Merk! All påmelding skal sendes til styret@nsku.no.

Vi ber de som kvalifiserte seg gi beskjed om at de skal delta til styret@nsku.no innen lørdag 24. oktober.

De som ikke kvalifiserte seg, men allikevel ønsker å delta, bes også sende beskjed/søknad til styret@nsku.no innen lørdag 24. oktober.

Husk å gi beskjed hvis det skal bestilles overnatting på skolen.

Overnatting på Adolf Øien skole

Pris inkludert frokost: 350,-
Mer informasjon kommer snart. Først til mølla!

Detaljer ang. bestilling av mat samt støttebeløp kommer vi tilbake til på et senere tidspunkt.

Skrevet 20. oktober 2009

Candy  NSKU best i Oslo - 3 Oslomestere!

20091019pic

Oslomesterskapet ble arrangert lørdag og søndag (fredag til søndag for de eldste gruppene) på Skøyenåsen skole.

Med totalt 119 deltagere var oppmøtet litt lavere enn i fjor (130). Fra NSKU deltok 31, mot 26 i 2008. Alle gjorde en god innsats, og størst uttelling fikk Johan S., Johannes og Andreas som ble Oslomestere. NSKU gratulerer, og er stolte over å være klubben med flest spillere øverst på seierspallen. Når det gjelder bredden, stilte NSKU meget sterkt i gruppe C (født 94) og gruppe F (født 99)

Resultatene for NSKU ble som følger (Poengskala 3 p for seier, 2 for remis, 1 for tap):

Gruppe B: Knut kom på 2. plass med 12 av 15 poeng. Markus kom på 3. plass med 11 poeng. Johan F. kom på 4. plass med dårligere kvalitet enn Markus. Paul Oskar var siste NSKUer i gruppen på 6. plass med 9 poeng.

Gruppe C: Eivind tok 20 av 27 mulige poeng og kom på 6. plass. Egil og Kristian fikk 18 poeng og kom på hhv 8. og 10. plass. Kristen, Even og Petter M. var de andre fra NSKU i denne gruppen.

Gruppe D: Oslomester Johan S. tok 25 poeng, hvilket holdt til seier i den kombinerte D/E Gruppen. Manchutan kom på 6. plass.

Gruppe E: Lars Erik tok 19 poeng og 5. plass. Aschmirthan og Christian M. var de andre fra NSKU i denne gruppen.

Gruppe F: Cornelius tok 20 poeng og 5. plass. Thomas og Axel tok begge 19 poeng og hhv 7. og 8. plass. Didrik kom på 10.plass. Steffen, Vilius, Andrea og Barnabas var de andre fra NSKU i denne gruppen.

Gruppe G: Oslomester Johannes H. tok 26 av 27 mulige poeng, Christian H. L. fulgte opp med 19 poeng og en 6. plass. Saumiyan var den siste fra NSKU i denne gruppen

Gruppe H: Oslomester Andreas tok utrolige 27 av 27 mulige poeng. Pradheeban og Daniel tok begge 19 poeng og kom på hhv 8. og 10. plass. David og Michael var de andre fra NSKU i denne gruppen.

Hele resultatlisten finnes her.

Sjekk bildegalleriet vårt for OM-2009 her.

Sjekk bildegalleri fra OSSU for OM-2009 her.

Skrevet 19. oktober 2009

Candy  2. omgang TW Cup

Onsdag 14. oktober var NSKU (teknisk) arrangør av 2. runde i Trygve Waage Cup på Lambertseter Gård.

Resultatlisten etter 4 runder finnes her.

Siste runde er onsdag 21. oktober på Oslo Schakselskaps lokaler i Bogstadvn. 30, 7. etasje, rundestart kl. 18.00 presis.

Skrevet 16. oktober 2009

Candy  Påmeldingen til Klubbmesterskapet 15. november er åpnet

Da har vi åpnet online påmelding til Klubbmesterskapet. Følg lenken nedenfor (Klikk på det Norske flagget hvis teksten er på engelsk) og velg "Påmelding"

For å unngå forhøyet startavgift må påmeldinger være oss i hende innen 2009.11.12. Vi lukker online-påmeldingen 2009.11.12 22:00:00.

Her finner du påmeldingen.

Klubbmesterskapet 2009 blir arrangert søndag 15. november på Lambertseter gård.

Kartbeskrivelse for Lamertseter gård er her.

Oppmøte for registrering er senest 10.30. Spillestart er satt til 11.00.

Det vil bli spilt 6 runder, med 25 minutters betenkningstid pr runde. Premieutdeling er beregnet til å starte senest 16.30.

NSKU vil som vanlig ha Café som åpner kl 11.00. Her vil det være mulig å få kjøpt mat og drikke for nesten enhver smak.

Hele invitasjonen finnes her.

Skrevet 13. oktober 2009

Candy  Reportasje fra Lambertseter Gård i Nordstrand Blad

Nordstrand Blad hadde mandag 12. oktober en reportasje fra gruppen på Lambertseter Gård.

Her finner du artiklen.

Skrevet 13. oktober 2009

Candy  Winterthurer Schachwoche

Markus gjorde et meget sterkt resultat i Winterthurer Schachwoche i Sveits. Han ble nr 39 (av 58) med 3,5 poeng i toppgruppen. 1 seier, 5 remis og 3 tap mot sterk motstand lar seg absolutt høre.

Som en kuriositet nevnes at Arne-Birger kjenner både han som tok andreplass i Markus' gruppe og han som tok tredjeplassen i barne/ungdomsgruppen.

Resultatlisten finnes her.

Skrevet 12. oktober 2009

Candy  Sandefjord VGP 9. - 11. oktober

En delegasjon fra voksenklubben spilte Sandefjord VGP i helgen. Johannes var ikke snauere enn at han ble tredje beste Nordstrandspiller!

Resultatlisten finnes her.

Skrevet 12. oktober 2009

Candy  Omtale av NSKU i Nordstrand Blad

Nordstrand Blad har et intervju med Generalsekretær i Norges Sjakkforbund, Dag Danielsen, hvor også NSKU nevnes.

Her finner du artiklen.

Skrevet 09. oktober 2009

Candy  Nordstrand Blad på besøk til Lambertseter Gård 8. oktober

Vi har blitt tipset om at Nordstrand Blad trolig kommer på besøk til sjakk spillingen på Lambertseter Gård i dag torsdag 8. oktober ifbm Magnus Carlsens suksess i Nanjing Pearl Spring i Kina.

Skrevet 08. oktober 2009

Candy  Invitasjon til Oslomesterskapet 16. - 18. oktober

Da er invitasjonene for Oslomesterskapet kommet fra OSU:

Hei alle lokallag i Oslo Sjakkrets Ungdom!

Oslomesterskapet indivuduelt for barn og ungdom, som kvalifiserer til deltakelse i NM i Trondheim den 20-22/11, finner sted på Skøyenåsen skole (16.,) 17. og18. oktober:

Vedlagt er:
Invitasjon til klassene A - B (født 1983 -1994) den 16. til 18. oktober.
Invitasjon til klassene C - H (født 1995 og seinere) den 17. og 18. oktober.

Og da er det opp til dere å sørge for at invitasjonene når fram til medlemmene!


Med vennleg helsing
Oslo Sjakkrets Ungdom (OSU) Hjemmeside: http://ungdom.oslosjakk.no/
Johs. R. Kjeken
adm.sekr.

Skrevet 06. oktober 2009

Candy  Ny invitasjon for Sjakkhusets BGP/UGP 1. november

Den oppdaterte invitasjonen ligger i huskelisten. Informasjonen på USF terminliste er pr. dags dato fortsatt ikke oppdatert.

Edit: Riktig informasjon på USF nå.

Skrevet 05. oktober 2009

Candy  Åpent Oslomesterskap i hurtigsjakk 3. oktober

Åpent Oslomesterskap i hurtigsjakk ble arrangert på Haraldsheim i Oslo søndag 3. oktober.

Johan var eneste deltaker fra NSKU og endte på 3. plass i gruppe B-3 med 4 av 6 mulige poeng. Dette holdt til en 6. plass i Gruppe B totalt.

Resultatlisten finnes her.

Skrevet 04. oktober 2009

Candy  Høstsjakkskolen BGP/UGP 2. oktober

Som avslutning på Høstsjakkskolen ble den vanlige BGP/UGP turneringen arrangert fredag 2. oktober på Bygdøy skole.

Fra NSKU var det 14 deltagere spredd utover alle gruppene.

I Kadett (som spilte sammen med Lilleputt) vant Eivind S. med 15 av 21 mulige poeng. I den sammenslåtte gruppen holdt dette til 3. plass.

I Lilleputt vant Johan med 19 poeng.

I Miniputt deltok Didrik, Cornelius, Lars Erik, Aschmirthan, Andreas, Thomas og Andrea. Beste plassering ble en 9. plass.

I Mikroputt deltok Pradheeban og Michael. Beste plassering ble en 9. plass.

I Begynner deltok Daniel, Jørund og Eivind Xu. Her vant Daniel med 18 av 18 mulige poeng.

Meget bra innsats!

Dessverre ikke noe bilde denne gangen....

Resultatlisten finnes her.

Skrevet 03. oktober 2009

Candy  Invitasjon til Klubbmesterskapet 2009

Klubbmesterskapet 2009 blir arrangert søndag 15. november på Lambertseter gård.

Kartbeskrivelse for Lamertseter gård er her.

Oppmøte for registrering er senest 10.30, deltagerene må på forhånd ha meldt seg på til turnering@nsku.no senest torsdag 12. november. Spillestart er satt til 11.00.

Det vil bli spilt 6 runder, med 25 minutters betenkningstid pr runde. Premieutdeling er beregnet til å starte senest 16.30.

NSKU vil som vanlig ha Café som åpner kl 11.00. Her vil det være mulig å få kjøpt mat og drikke for nesten enhver smak.

Hele invitasjonen finnes her.

Skrevet 02. oktober 2009

Candy  Starttidspunkt Sjakkskolen BGP

Vær oppmerksom på at Sjakkskolen BGP har siste oppmøte kl 0900, og ikke 0930 slik det har stått i den invitasjonen vi hadde linket til.

Invitasjonen er tydeligvis blitt oppdatert etter at vi la ut informasjonen, uten at dette ble sendt til alle...

Skrevet 01. oktober 2009

Candy  SpareBank1 Nordvest Grand Prix 2009

Markus, Johan S. og Johannes hadde tatt turen til den store og sterke VGP-turneringen i Kristiansund i helgen. Ut fra resultatene å dømme var det en vellykket tur: Markus vant klasse 2 med 3 poeng (og et parti mot en stormester (GM)), Johannes ble nr 2 i klasse 3 med 2,5 poeng. Johan fikk 2 poeng. Markus og Johan møttes i siste runde.

Se forøvrig Nettavisens reportasje fra turneringen.

Resultatlisten finnes her.

Bilder fra arrangementet

Thumbnail example Thumbnail example Thumbnail example Thumbnail example

Komplett bildegalleri fra turneringen

Skrevet 30. september 2009

Candy  Resultatlisten for Skiensjakken BGP/UGP er tilgjengelig

Da er endelig den fulle resultatlisten offentliggjort. Layout i filen er likt det som ble offentliggjort(!), men den er konvertert til pdf. Nyheten fra 13. september er også oppdatert.

Resultatlisten finnes her.

Skrevet 27. september 2009

Candy  1. omgang TW Cup

Onsdag 23. september startet årets utgave av Trygve Waage Cup på Tonsenhagen.

Dette er en lagturnering med 4 deltagere på hvert lag. Det skal spilles totalt 5 partier.

NSKU stilte med 4 lag, 2 fulle og 2 som dessverre manglet en spiller hver seg.

Resultatlisten etter 2 runder finnes her.

Neste omgang er onsdag 14. oktober på Lambertseter gård, oppmøte 17.30 for NSKUere - Spillestart 18.00 presis.

Skrevet 24. september 2009

Candy  Rælingen BGP 19. september

20090912pic

Under strålende høstvær ble Rælingen BGP Høst 2009 arrangert på Sandbekken ungdomskole. Fra NSKU deltok Eivind, Didrik, Lars Erik, Johannes, Petter Martin, Cornelius, Aschmirthan, Pradheeban, Michael, Thomas og Andreas. NSKU stilte mao. med en solid 11-manns tropp, størst etter arrangøren! Totalt var det 55 deltagere i turneringen.

NSKU forsynte seg godt av premiebordet:

I Kadett ble det dobbelt NSKU i toppen, med seier til Eivind og 2. plass til Petter Martin.

Mikroputt ble vunnet av Andreas Tryggestad. Han sanket 5,5 av 6 mulige poeng.

I Miniputt endte Lars Erik på 2. plass med 5 av 6 mulige poeng - bare kvalitet unna seieren. Cornelius kom på 4. plass og Thomas på 5. plass.

Johannes var eneste deltager fra NSKU i Lilleputt, hvor Aryan Tari i siste runde ble for sterk og ødela litt for sammenlagtresultatet.

(Eivind og Petter Martin hadde allerede dratt da bildet ble tatt.)

Resultatlisten finnes her.

Stor takk til Lars Eriks pappa for tekst og bilde!

Skrevet 21. september 2009

Candy  OBS! Endringer i oppsett for TW Cup

OSU har byttet tidspunkt og spillested for 3. og 4. runde av TW Cup.

Datoene (og stedene) er nå 23. september (Tonsenhagen), 14. oktober (Lambertseter gård) og 21. oktober (OSS Lokaler).

Husk påmeldingsfristen fredag 18. september. Påmelding til twc2009@nsku.no.

Skrevet 15. september 2009

Candy  Åpent Oslomesterskap for jenter BGP/UGP

I helgen ble det arrangert Åpent Oslomesterskap for jenter BGP/UGP på Sjakkhuset. Fra NSKU stilte Andrea, som endte på 9. plass uansett klasse.

Resultatlisten finnes her.

Skrevet 14. september 2009

Candy  Skiensjakken BGP 12. september

20090912pic

Skiensjakken BGP ble arrangert på Kjørbekkhøgda Barneskole i strålende solskinn, med muligheter for pauseaktiviteter både ute og inne. Fra NSKU hadde Lars Erik, Andreas og Cornelius tatt turen. Totalt var det 28 deltagere i turneringen.

Andreas tok en solid 1. plass i Mikroputt med 6 av 6 mulige poeng.

I Miniputt endte Lars Erik på 2. plass med 5 av 6 mulig poeng. Cornelius kom på 5. plass.

Resultatlisten finnes her.

Skrevet 13. september 2009

Candy  Sarpsborg SK Høsthurtigsjakk NVGP 11. september

Sarpsborg SK høsthurtigsjakk NVGP 2009 ble spilt fredag kveld. Markus tok en sterk 5. plass i Gruppe A (vinner av klasse 2, 3. plass i klasse 1) og Johan endte på 4. plass i gruppe B, etter tap i siste runde

Resultatlisten finnes her.

Utfyllende informasjon finnes her.

Skrevet 11. september 2009

Candy  Sjakk med Simen Agdestein på Lambertseter

20090910pic

NSKUs moderklubb Nordstrand SK inviterte 10. september sine medlemmer til en kveld med leder for sjakklinjen på NTG, stormester (GM), tidligere A-landslagsspiller i fotball og mye mer: Simen Agdestein. Noen av NSKUs ivrigste var så heldige å bli invitert, og det endte med at vi var så heldige å få 16 av 20 plasser i simultanen som ble spilt etter at Simen hadde fortalt hvordan man blir god i sjakk (Her er oppskriften: spille mye, lese sjakkbøker (IKKE fra perm til perm) og tenke på hva man LÆRER, ikke resultatet av partiet/turneringen). De fire siste plassene gikk til Nordstrand SKs fire siste formenn.

Simultanen ble spilt med 40 min. til Simen og 20 min. til oss. Simens klokke gikk imidlertid på 20 steder samtidig.... Simen vant likevel klart 17,5-2,5, etter at Johan S., Lars Erik og Arne-Birger spilte remis, mens Knut vant fullt fortjent. Dette var langt fra Knuts første stormesterskalp i simultaner! Cornelius var sistemann som satt igjen, og ble etter god kjemping sjakk matt når Simen hadde ett eneste sekund igjen!

Bilder fra arrangementet

Thumbnail example Thumbnail example Thumbnail example Thumbnail example Thumbnail example

Skrevet 10. september 2009

Candy  Invitasjon til Trygve Waage Cup er kommet

Da er invitasjonen til årets utgave av Trygve Waage Cup kommet. Datoene i år er 23. september (Tonsenhagen), 6. oktober (Korsvoll) og 21. oktober (OSS Lokaler).

Vær oppmerksom på at påmelding skjer til twc2009@nsku.no snarest mulig, og senest fredag 18. september.

NSKU vil deretter sette sammen lag.

Invitasjonen er her.

Skrevet 10. september 2009

Candy  Nye kveldskurs Høsten 2009

Tirsdag 15. september starter kveldskurset på Stenbråten.

Mandag 21. september starter kveldskurset på Ekeberg.

Mandag 21. september starter kveldskurset på Østensjø.

Sjekk Kurssiden for mer informasjon.

Skrevet 09. september 2009

Candy  Kurs på Aktivitesskolene Høsten 2009

Da er en god del av kurstilbudet fra NSKU kommet på plass. Vi kommer som tidligere til å tilby kurs på mange av aktivitetsskolene i vårt område.

Kurs vil bli arrangert på følgende steder:

Nøklevann, Prinsdal, Lambertseter, Ekeberg, Oppsal, Ljan, Bøler og Bekkelaget. Nøklevann starter uke 36, de andre starter uke 41.

Sjekk Kurssiden for mer informasjon.

Skrevet 09. september 2009

Candy  Resultater Barometerturneringen Høsten 2009

Da var høstens Barometerturnering over. Det var litt færre deltagere denne gangen, men det ble mye god sjakk på Nordstrand mandagskveldene.

Resultatene ble som følger:

1.Cornelius Kvendseth13 poeng
2.Andreas G. Tryggestad12 poeng
3.Barnabas Gergely10 poeng
4.Daniel Nordguelle9 poeng
5.Didrik Braaten8 poeng
6.Steffen Lundeby7 poeng
7.Axel Sit7 poeng
8.Thomas Solem7 poeng
9.Christian Michalsen3 poeng
10.Vilius Baltrukoniene3 poeng
11.David Runde3 poeng
12.Anton Anda2 poeng
13.Michael Solem2 poeng

Skrevet 09. september 2009

Candy  OSS september rating GP 5. -6. september

OSS arrangerte turnering i helgen ("Langsjakk"). Fra NSKU stilte Johan og Eivind i den kombinerte gruppe B + C. Johan tok 2. plassen i klasse 3 (rating 1250 - 1500) med 2,5/5 poeng.

Resultatlisten finnes her.

Skrevet 07. september 2009

Candy  Konnerud BGP 5. september

20090905pic

Konnerud BGP ble arrangert på Konnerud Gamle samfunnshus lørdag 5. september.

Fra NSKU deltok Lars Erik og Cornelius i Miniputt, og Petter Martin i den kombinerte Lilleputt/Kadett klassen. Totalt samlet turneringen 35 deltagere, som "slappet" av mellom sjakkrundene med bla. fotball.

Petter Martin var eneste Kadett og vant dermed den klassen.

I Miniputt endte Cornelius på 6. plass, og Lars Erik på 8. plass.

Resultatlisten finnes her.

Skrevet 06. september 2009

Candy  Kragerø Vandrerhjem GP 2009, 28. - 30. august

En gjeng var i Kragerø i helgen.

Dette var en NSKU tur, med bred deltagelse i Gruppe B.

Johan vant Gruppe B med 5/5!

Vi legger spesielt merke til unge Ola og Vetle som prøvde seg i voksenturnering, til dels med bravur!

Resultatlistene finnes her.

Skrevet 04. september 2009

Candy  Konnerud BGP blir arrangert allikevel...

Det hadde skjedd en glipp hos Konnerud Sjakklubb: Turneringen Lørdag 5. september blir arrangert.

Skrevet 03. september 2009

Candy  Omlegging av NSKU.NO

Vi har nå foretatt endringer i oppbyggingen av Hoved og Arkiv sidene våre, og det kan hende det fremdeles er noen feil der. Vennligst gi beskjed hvis linker ikke fungerer, sidene ser gale ut osv.

Skrevet 01. september 2009

Candy  Siste runde i høstens Barometerturnering

Siste runde i Barometerturneringen blir Mandag 7. september på Nordstrand skole.

Skrevet 01. september 2009

Candy  Sjakkhusets Lynsjakk for barn

Sjakkhuset arrangerte Lynsjakkturnering for de under 15 år fredag 28. august. Fra NSKU deltok Andreas, Barnabas, Cornelius og Markus. Til sammen var det 16 spillere.

Markus endte på 2. plass, Cornelius på 6. plass, Andreas på 9. plass. Barnabas fikk dessverre bare spilt 6 av 8 runder, og kom på 16. plass.

Flott innsats!

Resultatlistene finnes her.

Skrevet 28. august 2009

Candy  Fortsatt mulig å bli med på Høstens Barometerturnering

Første runde i Barometerturneringen ble spilt mandag på Nordstrand skole. Neste runde er mandag 31. august. Turneringen er åpen for alle våre medlemmer som har gått på kurs i vår, eller har tenkt å gå på kurs i høst.

Gå ikke glipp av denne sjansen til å komme i gang etter sommeren, det er plass til flere!

Påmelding sendes til styret.

Vel møtt!

Skrevet 25. august 2009

Candy  Nordstrand GP Hurtigsjakk 2009

Noen av de eldre NSKU spillerene stilte opptil dyst i denne turneringen.

Espen kom på 7. plass i Gruppe A1.

Markus tok en meget god 2. plass i Gruppe B2 med 5,5 av 7 mulige poeng.

Eivind tok 2. plass i Gruppe C4 med 5 av 7 poeng. Det samme hadde Paul Oskar på 4. plass.

Andreas kom også på 2. plass i Gruppe C5.

Kjempeflott innsats!

Resultatlistene finnes her.

Skrevet 25. august 2009

Candy  Høstens Barometerturnering starter 24. august

NSKU inviterer med dette til turnering for de av våre medlemmer som har vært på kurs arrangert av NSKU.

Spillestedet er Nordstrand skole, tidspunkt er kl. 18 - ca. 19.45.

Møt opp i klasserom 1 i SFO-bygget (store, gule vinduskarmer). Inngang fra byggets langside (mot Agnes Thorsens plass), klasserom 1 er innerst i gangen på høyre hånd.

Turneringen vil gå over fire kvelder, 24. august, 31. august, 7. september og muligens 21.september. Endelig beskjed kommer senere.

Påmelding sendes til styret innen søndag 23. august.

Vel møtt!

Skrevet 19. august 2009

Candy  Arrangementer i NSK

Fra vår moderklubb NSK har vi mottatt følgende:

Sesongstart Høsten 2009 Nordstrand Sjakklubb

ÆREDE MEDLEMMER

Nordstrand Sjakklubbs Terminliste for høsten-09 kan du snart se på våre hjemmesider.

Vi starter spilling Torsdag 20/8 kl 18:30 med en HURTIGSJAKKTURNERING.

Dette er trening før vår store hurtigsjakkturnering NORDSTRAND GP som spilles på Lambertseter gård LØRDAG 22/8 KL 11. (seineste oppmøte 10:30, INFO og PÅMELDING på sjakklubbens hjemmeside)

HØSTTURNERINGEN starter 10/9. Påmelding til formannen.

Her er TERMINLISTE for kommende uker:

TORSDAG 20/8 HURTIGSJAKKTURNERING
LØRDAG 22/8 NORDSTRAND GP HURTIGSJAKK
TORSDAG 27/8 LYNSJAKKTURNERING
TORSDAG 3/9 KLUBBAFTEN
TORSDAG 10/9 1. runde HØSTTURNERINGEN

VELKOMMEN!

MVH

STYRET

NORDSTRAND SJAKKLUBB

Arrangementene 20., 22. og 27. august foreslås for bla. våre rutinerte BGP-spillere.

Skrevet 14. august 2009

Candy  Minner om Kragerø Vandrerhjem GP 28. - 30. august

Se hovednyhet skrevet 18. mai i Arkivet.

Har du lyst å være med, ta kontakt, dette blir en flott helg!

Informasjon om turneringen er her.

Skrevet 13. august 2009

Candy  Artemis Cup 2009

I sommer (11-19.juli) så deltok 2 av våre medlemmer Johan og Espen i en internasjonal sjakkturnering i Hellas - Artemis cup på en øy som heter Leros. Tilsammen 70 deltagere fra mange land, totalt 7 deltagere fra Norge.

Motstanden var til tider tøff, bla møtte Johan en GM i første runde men begge guttene syns det var lærerikt og spennende. I 8 runde møttes de to NSKU'erne til et jevnt oppgjør som tilslutt vippet Espen sin vei.

Johan vant U12 klassen, Espen vant U16 klassen og fikk premie for beste spiller uten international rating.

Resultater her.

Alle - ikke bare spilere var veldig fornøyd med oppholdet - sol og varme og kulturopplevelser i tillegg til masse sjakk. Turen anbefales - det er bare å begynne å planlegge, turneringen gjentas trolig neste år

Bilder fra turneringen

Thumbnail example Thumbnail example

Skrevet 27. juli 2009

Candy  Landsturneringen 2009

Her er resultater fra Landsturneringen i Bergen, som ble avsluttet søndag:

Johannes tok en sterk 4. plass (6 poeng) i klasse Lilleputt (selv om han holder miniputtalder i et par år til), Markus en fin 9. plass (5 p) i den sterke Kadettklassen og Andreas 15. plass (5 poeng) som en av de yngste (den yngste?) i Miniputt.

Egil (Lilleputt), Petter Martin (Kadett) og Knut (klasse 3) var de andre fra NSKU som hadde en fin sommeruke i Bergen.

Vi vil også gratulere faren til Andreas med seier i NM i lynsjakk, kl. 3.

Resultatlistene finnes her.

Bilder fra turneringen

Thumbnail example Thumbnail example Thumbnail example Thumbnail example Thumbnail example

Skrevet 14. juli 2009

Candy  Oppdatert: Norske Vandrerhjem Grand Prix 2008/2009

Resultatene for NVGP er blitt justert.

I klasse 2 kom Espen på 6. plass sammenlagt, i klasse 3 stakk Markus av med 4. plassen og i klasse 4 tok Johan 1. plassen og Knut 4. plassen.

Gratulerer fortsatt med flott innsats!

Resultatlistene finnes her.

Skrevet 11. juli 2009

Candy  Sommerhilsen

Styret i NSKU ønsker alle klubbens deltagere i Landsturneringen 2009 i Bergen lykke til! Over 500 sjakkspillere, mange med familie, i alle aldre fra hele landet er samlet i Bergen 4.-12. juli.

Lykke til også til de som deltar i andre turneringer, innenlands som utenlands.

Nsku.no tar nå ferie i noen uker.

God sommer!

Skrevet 03. juli 2009

Candy  Nye invitasjoner

Vi har mottatt nye invitasjoner for "Sjakkuke for ungdom" og "OM for jenter". Sjekk Huskelisten for oppdaterte lenker.

Skrevet 03. juli 2009

Candy  Norske Vandrerhjem Grand Prix 2008/2009

Da er NVGP slutt for denne gang med mange gode sammenlagtresultater for NSKU.

I klasse 2 kom Espen på 5. plass sammenlagt, i klasse 3 stakk Markus av med 3. plassen og i klasse 4 tok Johan 1. plassen og Knut 3. plassen.

Gratulerer med flott innsats!

Resultatlistene finnes her.

Skrevet 01. juli 2009

Candy  Sommersjakkskolen BGP/UGP 26. juni

Som avslutning på Sommersjakkskolen ble den vanlige BGP/UGP turneringen arrangert fredag 26. juni på Bygdøy skole.

I Miniputt deltok Cornelius, Thomas, Steffen, Axel, Felix og Didrik fra NSKU. Beste plassering ble en 7. plass.

I Mikroputt var Andreas NSKUs eneste deltager, og endte på en 4. plass.

I Begynner deltok Philip og Michael. Her tok Philip en meget bra 3. plass.

Resultatlisten finnes her.

Skrevet 28. juni 2009

Candy  Sjakkhusets NM-trening 27. - 28. juni

Fra NSKU deltok Markus, Knut, Egil, Thomas, Andreas og Didrik. Dette var ingen BGP/UGP/VGP turnering, men det er lagt ut resultater av partiene her.

Skrevet 28. juni 2009

Candy  ENDRET OPPMØTETID Sommersjakkskolen BGP/UGP

I følge oppdatert informasjon hos OSU starter de ikke 0930, men kl 0900!

Oppdatert informasjon finnes her.

Skrevet 25. juni 2009

Candy  ENDRET OPPMØTETID Sommersjakkskolen

I følge oppdatert informasjon hos OSU starter de ikke 0900, men kl 0830!

Oppdatert informasjon finnes her.

Skrevet 22. juni 2009

Candy  Barometerturnering Høsten 2009

Vi følger opp suksessen fra våren og arrangerer en ny Barometerturnering for de som følger undervisning på kveldskurs.

Planlagt start er Mandag 24. august, stedet er som sist Nordstrand skole.

Skrevet 16. juni 2009

Candy  Turneringer i 13. - 14. juni

OSS juni hurtig-GP 13. juni

Lørdag arrangerte OSS GP med sterk deltagelse fra NSKU: Espen P tok 2. plass i Gruppe B, med 5 av 6 poeng, mens Johan med 4 av 6 poeng vant klart i gruppe C med sin sterke 5. plass totalt.

Resultatliste med forklaring finnes her.

Sjakkhusets Ratingturnering 13. juni

Her kom Barnabas på 6. og Andreas på 7. plass. Begge med 2 av 4 poeng.

Resultatlisten finnes her.

Skrevet 15. juni 2009

Candy  Sommerfesten 13. juni

20090615pic

Lørdag 13. juni inviterte NSKU til arrangementer i og ved Speiderhytta på Ekeberg. Vi hadde vært spent på været, men i god tid før festen tittet en varmende sol frem, for første gang på flere dager. For seks av NSKUs beste (noen av dem som vant pokalkampen i mai, se nyhet 15. mai) startet dagen kl. 12.30 med 2,5 timers kurs med Torbjørn R. Hansen. Temaet var viktige ting å huske på i midtspillet, og de som fulgte med fikk med seg MANGE gode tips.

Kl. 15 hadde fam. Hestvik og Sæteren Berntsen sørget for fyr på grillen og at alt annet var i orden, og nærmere 30 små og store strømmet på. Vi koste oss med grillmat, frukt og deilige kaker før Nordstrand SKs formann Jussi Dyrnes delte ut premier fra sesongens turneringer i voksenklubben. NSKUere hevdet seg meget godt både i høstturneringen og enda bedre i klubbmesterskapet, så det var mange premier å dele ut til dem som er store og gode nok til å utfordre voksne sjakkspillere. Deretter delte Arne-Birger ut mange diplomer og tre pokaler for sammenlagtresultatene i Barnas GP 2008, der både Johannes og Eivind tok full pott med 100 poeng i hhv. klassene Miniputt og Lilleputt.

Etter premieutdelingen delte vi oss inn i fire lag, alle med voksne og barn side om side. Konkurransen var en improvisert 4-kamp med øvelsene kubb, tallkubb, boule (nesten likt boccia) og stafettsjakk, der hele laget deltok i alle øvelsene. Etter åtte harde fighter vant alle lagene minst en kamp, mens lag 1 vant hele fire. Vinnerlaget, som høster heder og ære, bestod av: Dheeban, Lars Erik, Ola, Kjell Berntsen, Tore Garberg og Kari Helene Hestvik. Vi gratulerer!

Det er flere arrangementer de neste ukene, som vi vet mange skal være med på, men i NSKU-regi skjer det ikke mer før skolen starter i august. Følg med på denne siden for informasjon, og nye oppgaver annenhver uke.

GOD SOMMER!

Bilder fra festen

Thumbnail example Thumbnail example Thumbnail example Thumbnail example Thumbnail example

Skrevet 15. juni 2009

Candy  Sjakkhusets "Lær sjakk på en kveld" 16./17./18. juni

Fra Sjakkhuset har vi mottatt følgende:

Lær sjakk på en kveld!

Sjakkhuset inviterer til tre énkveldskurs for voksne og barn. Alle kursene avholdes i Sjakkhusets lokaler på Sagene i Oslo.

Nybegynnerkurs for barn
Tirsdag 16. juni kl 18-20. Kursleder er Silje Bjerke, kvinnelig internasjonal mester.

Begynnerkurs for voksne
Onsdag 17. juni kl 18-20. Kursleder er Torstein Bae, internasjonal mester.

Viderekommendekurs for voksne
Torsdag 18. juni kl 18-20. Kursleder er Torbjørn R. Hansen, internasjonal mester og tidligere trener for Magnus Carlsen.

Pris er kr 250, hvilket inkluderer boken Kongenes spill av Knut Bøckman.

Mer informasjon og kart: http://tinyurl.com/nnx6ew (PDF)

Mvh
Sjakkhuset v/ Torstein

Skrevet 11. juni 2009

Candy  Husk Sommerfesten 13. juni

20090606pic

Vi vil med dette minne om NSKU's sommerfest som arrangeres lørdag 13. juni 15-18 ved Speiderhytta Barnehage på ballsletta.

NSKU stiller med grill, kaffe og noe å bite i, samt sjakkmateriell. Resten må dere ta med selv.

Det vil være utdeling av BGP diplomer og pokaler, samt premier for de som var med i Klubbmesterskapet for NSK.

Dårlig vær er ingen grunn til å bli hjemme, da flytter vi innendørs og fortsetter festen der.

Invitasjonen finnes her.

Velkommen!

Skrevet 06. juni 2009

Candy  Turneringer i pinsen 29. mai - 1. juni

Sarpsborg SK sommerlyn NVGP 2009 29. mai

Fredag kveld spilte Johan lynsjakk i Sarpsborg. Turneringen hadde samlet et felt med flere 2000+ spillere. Johan spilte i klasse 4 og vant klassen. Det holdt også til en sammenlagt 12. plass uansett klasse.

Resultatliste med forklaring finnes her.

ASKO pinseturnering 30. mai - 1. juni

Her hadde NSKU med deltagere i både klasse A og B. I klasse A endte Espen på en fin 8. plass med 4/6 poeng, og Markus på 20. plass med 3 poeng. I klasse B kom Knut på 5 og Johan på 8. plass med hhv 4/6 og 3,5/6 poeng.

Resultatlisten finnes her.

Sommersjakken 2009 Kjørbekkhøgda 30. mai

Så vidt vi vet hadde ikke NSKU med noen deltagere her, tips oss hvis dette ikke er riktig.

Skrevet 04. juni 2009

Candy  Vårens Barometerturnering

Turneringen ble arrangert på Nordstrand skole over 4 uker i april/mai. Det var meget bra oppmøte med tilsammen 23 spillere som spilte en eller flere dager.

Sluttresultatet var at Cornelius vant foran Andreas og Didrik.

Fullstendig resultatlisten finnes her.

Skrevet 29. mai 2009

Candy  Det Åpne NM 21. - 24. mai

Turneringen ble arrangert i Fredrikstad Lisleby Samfunnshus. Fra NSKU deltok Johannes i gruppe A, og Knut og Johan i gruppe B. Resultatlisten finnes her.

Skrevet 26. mai 2009

Candy  Søknadsfrist for støtte til fullførte sjakkturneringer er 1. juni

Da er det den tiden på året igjen. Se her for informasjon om ordningen.

I søknaden må dere skrive

  • Dato
  • Turneringens/Arrangementets navn
  • Startkontigent

Husk også å oppgi informasjon om konto eventuell støtte skal utbetales til.

Søknad sendes styret.

Skrevet 26. mai 2009

Candy  Kragerø Vandrerhjem GP 28. - 30. august

Også i år håper vi på å få med oss en gjeng til Kragerø NVGP helgen 28. - 30. august.

Vi vet det er mange som har meldt sin interesse og ønsker å reise på denne turneringen. Nå er det bare å sette av helgen! NSKU v/Sissel Haagaas har pr. 15/5 reservert 10 leilgheter på Kragerø Sportell.

Hver leilighet har 4 senger fordelt på to soverom, ett med dobbeltseng og ett med køyeseng. Vi må gi beskjed om hvor mange leiligheter vi trenger, så påmeldingsfrist tirsdag 26/5! Påmelding på mail til Sissel.

Prisen pr leilighet, pr natt er 895,- dette er eks. sengetøy og frokost. (kjøkken i leiligheter og butikk rett i nærheten.) Prisen pr leilighet blir da 1790,- for helgen, noe som tilsvarer rett under 450,- pr person  dersom det blir 4 i hver leilighet. Påmeldingsavgift til turneringen er kr 200 for junior

NSKU sponser overnatting + påmeldingsavgift, totalt 650,- pr deltager.

Vi legger opp til en felles pizzakveld på lørdagen, så får vi se hva det ellers blir tid og rom til. Det skal jo spilles sjakk også. Vi håper i alle fall på en flott og spennende helg for de som vil være med!

Det vi trenger fra hver enkelt, er en oversikt over hvem som vil være med, med eller uten følge, evt hele familien. Vi må vite hvem som kjører og hvem som trenger plass i bilene og hvem som evt har plass til å ta med seg noen i bilen.

NB! Hver enkelt må selv melde seg på til selve turneringen.

Har du lyst å være med, ta kontakt, dette blir en flott helg!

Informasjon om turneringen er her.

Skrevet 18. mai 2009

Candy  NSKU vant pokalkampen mot Nordstrand SK!

20090515pic

Torsdag kveld ble den tradisjonelle pokalkampen mellom NSKU og moder (fader!)klubben Nordstrand SK spilt på Lambertseter gård. Kampen ble, som vanlig, spilt over 2 hurtigsjakkpartier. I år gikk kampen over 9 bord, og Nordstrand SK stilte med et fryktinngytende jevnt lag mot våre unge og meget lovende. Vi klamret oss til tanken på fordelen av å bli ett år eldre og bedre for hvert år som går, mens motstanderne bare blir ett år eldre…

I tillegg til tenåringene og et par yngre enn som så, hadde vi hentet inn 30 år unge Stig Tjomsland, Nordstrands beste spiller de siste 10-15 årene, som velvillig stilte opp i spissen for gjengen.

1. runde tapte vi 3,5-5,5 (etter at vi hadde holdt 3,5-3,5 lenge), ganske fortjent, og det så ut til å gå nok et år før vi kunne overta vandrepokalen (som ingen vet hvor har vandret…). Etter 15 minutters pause startet siste runde. Som det heter i fotball; et helt annet lag kom på banen i 2. omgang, og etter et par tap og stillingen 2-2, så det lovende ut på de resterende bordene. Samtlige vant sine partier, og plutselig hadde vi vunnet 2. runde 7-2 og totalt 10,5-7,5!

På bildet er NSKUs glade lag etter at seieren var sikret. Johannes, lagets yngste, måtte gå før bildet ble tatt.

I tillegg til Stig var NSKUs toppscorere Markus og Petter Martin, og også Johan F.E. må nevnes med 1,5 poeng mot en meget god motstander.

Ved siden av pokalkampen spilte 6 unge en uformell lagkamp, og vi hadde besøk av noen foreldre, men ikke mange andre tok turen til Lambertseter gård en før-17.mai-torsdag.

Resultatlisten finnes her.

NSKU ønsker velkommen til neste arrangement: 13. juni på Ekeberg. Husk påmelding!

Skrevet 15. mai 2009

Candy  Sjakkhusets Sjakkuke for ungdom 10. - 14. august

Fra Sjakkhuset har vi mottatt følgende:

Sjakkhusets Sjakkuke for ungdom 10. - 14. august

Kjære sjakkspiller,

Oslo Sjakkrets Ungdom og Sjakkhuset inviterer til sjakkuke for ungdom, 10.-14. august. Dette blir en uke med sjakktrening, uteaktiviteter og en turnering som blir ratet både nasjonalt og internasjonalt. Uka finner sted på Sjakkhuset på Sagene/Torshov og er åpen for dem født 1990-1997. Les mer i invitasjonen.

Merk at det kun er plass til 30 deltagere, så meld deg på så snart du vet du skal være med!

Mvh Sjakkhuset v/Silje Bjerke

For mer informasjon se her.

Skrevet 13. mai 2009

Candy  Sjakkhusets Ratingturnering 13. - 14. juni

Merk: Siden dette tilbudet arrangeres samtidig med NSKUs sommerfest, vil vi gjøre oppmerksom på at Torbjørn R. Hansen kommer til å undervise NSKUs "eksperter" på Ekeberg i 2-3 timer før NSKUs sommerfest.

Fra Sjakkhuset har vi mottatt følgende:

Sjakkhusets Ratingturnering 13. - 14. juni

Kjære sjakkspiller,

Sjakkhuset inviterer barn og foreldre til ratingturnering 13.-14. juni. Turneringen gir deg mulighet til å få rating eller forbedre ratingen du allerede har. Både barn og foreldre er velkomne til å delta. Barn kan også komme uten at foreldrene er med.

Mer informasjon finner du i den vedlagte invitasjonen. Husk å melde deg på så snart som mulig, da det kun er 30 plasser tilgjengelig!

Mvh Sjakkhuset v/Silje Bjerke

For mer informasjon se her.

Bemerk at dette nok bør ansees som et tilbud til de som er over 12 år.

Skrevet 12. mai 2009

Candy  Grasrotandelen

Styret i NSKU har besluttet å oppfordre våre medlemmer og andre som føler for å støtte sjakk i nærmiljøet til å registrere seg og støtte moderklubben NSK. Mer informasjon om hva som trengs og forskjellige måter å registrere seg på finnes her.

Skrevet 11. mai 2009

Candy  Turneringer 9. -10. mai

20090503pic

Tiger BGP 9. mai

Tiger BGP ble arrangert på Tonsenhagen skole lørdag, med rundt 130 deltagere. Turneringen fikk også med seg deltagerene fra Jentebrigaden som holdt samling samme helgen.

I den kombinerte Lilleputt/Kadett/Ungdom deltok Manchuthan fra NSKU.

I Miniputt gjorde NSKU det bra med Lars Erik på 5. plass, Thomas på 6. og Didrik på 8. plass. I alt hadde NSKU 7 deltagere i denne klassen.

I Mikroputt kom Andreas på 5. plass.

I klasse Begynner vil vi nevne Haavard som kom på en flott 8. plass. Andre deltagere i denne klassen var Michael og Saumiyan.

Resultatlisten finnes her.

Sandefjord BGP 2009 10. mai

Her deltok Eivind og Petter Martin i den kombinerte Lilleputt/Kadett/Ungdom klassen. Sett med NSKU øyne gikk dette riktig bra; Eivind og Petter Martin tok hhv. 1. og 2. plass i Kadett.

Resultatlisten finnes her.

Skrevet 10. mai 2009

Candy  NSKU vant klasse E i Gøteborg Cup 1. - 3. mai

20090503pic

I år som i fjor dro en gjeng fra NSKU til Gøteborg Cup for 3 dagers harde kamper ved sjakkbrettet, og utforskning av hva Gøteborg ellers har å by på på fritiden. I år var det tur til Liseberg, Lynsjakkturnering (Som vi tar en halv ære for siden Pappaen til Andreas vant!) og NSKU minigolfturnering.

I år deltok Aschmirthan, Pradheeban, Kristian, Egil, Petter Martin, Kristen, Eivind, Lars Erik, Cornelius, Vetle og Andreas.

Etter 15 runder var Cornelius en klar vinner i klasse E med 13.5 poeng. Dette var den største seiersmarginen i årets turnering. En kjempeinnsats av Cornelius!

Av andre resultater nevnes Egil, Kristian og Eivind som kom på hhv 11., 12. og 13. plass i klasseC, og Lars Erik som kom på 14. plass i klasse D.

Til sammen var innsatsen god nok til at NSKU ble 5. beste klubb i turneringen.

Norge gjorde det ellers godt i turneringen, Sander fra 1911U vant klasse D.

Resultatlisten finnes her.

Resultatlisten for Lynsjakkturneringen finnes her.

Bilder fra Turneringen

Thumbnail example Thumbnail example Thumbnail example Thumbnail example Thumbnail example Thumbnail example Thumbnail example Thumbnail example

Skrevet 05. mai 2009

Candy  Turneringer 2. mai

Hønefoss NVGP - Åpent Buskerudmesterskap 2009: I denne turneringen deltok Espen Baastø og Johannes Haug i klasse B. Espen kom på en fin 5. plass. Resultatlisten finnes her.

Rælingen BGP/UGP vår 2009: Her var Didrik eneste deltager fra NSKU. 4,0 poeng holdt til en 4. plass i Miniputt. Resultatlisten finnes her.

Skrevet 05. mai 2009

Candy  Turneringer for kursdeltagere

Vi tar sikte på å tilby alle som har vært på kurs arrangert av NSKU i vinter/vår muligheten til å spille en uhøytidelig turnering mandagene i mai kl. 18 - ca. 19.45 på Nordstrand skole.

For NSKUs eldre medlemmer som har vært på kurs i vinter/vår, tar vi sikte på et tilbud onsdagene i mai kl. 18 - ca. 19.45 på Skullerud Aktivitetshus.

Mer informasjon kommer når vi vet mer.

Skrevet 29. april 2009

Candy  Halden BGP 25. april

20090418pic

I strålende solskinn og med internasjonal deltagelse ble Halden BGP arrangert på Fredriksten Kro. Fra NSKU stilte Andreas i Mikroputt, og Axel, Cornelius, Didrik, Steffen og Thomas i Miniputt.

I Mikroputt var det spenning til siste slutt med den avgjørende kampen om 1. plassen. Andreas tapte den kampen og havnet på 2. plass.

I Miniputt ble det en strålende laginnsats. Cornelius tapte hårfint på kvalitet og fikk 2. plass, etterfulgt av Axel på 3., Thomas på 5., Didrik på 6. og Steffen på 7. plass.

Resultatlisten finnes her.

Flere bilder fra turneringen finnes her.

Skrevet 28. april 2009

Candy  NM for skolelag, 17. - 19. april, Alta

NM for skolelag ble arrangert i Alta, med 14 skoler som deltagere. NSKU var representert ved Nordstrand skole. På laget spilte Lars Erik L. Halbrendt, Andrea Salomon, Christian H. Lothe og Eivind Lunaas.

Resultatlisten finnes her.

Skrevet 22. april 2009

Candy  Turneringer 17. - 19. april

20090418pic

Fredag 17. april var det Sarpsborg Sjakklubb vårhurtigsjakk NVGP 2009. Her kom Johan på 2. plass i Gruppe B. Resultatlisten finnes her.

Lørdag 18. april ble 3. runde i Eidsiva Cup 2009 -Hamar BGP arrangert av Ridabu SSL på SFOen på Ridabu Skole. Et kjempefint arrangement med mer enn nok å gjøre for de minste som ikke spilte sjakk.

Fra NSKU deltok Eivind, Cornelius, Andreas og Didrik. Som turnering sett gikk det meget godt, Eivind kom på delt 1. plass i den kombinerte Kadett/Lilleputt-klassen. Cornelius vant Miniputt klassen med Didrik på 4. plass, og Andreas vant Mikroputt/Nybegynner klassen.
Resultatlisten finnes her.

Søndag 19. april var det OSS april Hurtig-GP i OSSs lokaler på Majorstuen i Oslo. Fra NSKU deltok Markus og Espen i Gruppe A og B hvor de kom på hhv 9. og 13. plass. Johan kom på 3. plass i Gruppe C. Resultatlisten finnes her.

Gratulerer med flott innsats!

Skrevet 19. april 2009

Candy  Knut Bøckman Cup, 06. - 12. april

Turneringen gikk av stabelen i OSS sin regi i lokalene på Majorstuen. Fra NSKU deltok Johannes Haug.

Resultatlisten finnes her.

Skrevet 13. april 2009

Candy  Sjakktrening i påsken?

Har du god tid i påsken? Å løse oppgaver er kanskje den beste måten å bli en bedre sjakkspiller på. Gå inn på http://chess.emrald.net/ (ligger også i lenker til høyre som "Chess Tactics Server") og sett igang! Oppgavene blir tilpasset etter hvor god du er.

NSKU ønsker alle medlemmer med familie god påske!

Skrevet 06. april 2009

Candy  NSKU BGP/UGP 28. mars

Nordstrand BGP ble arrangert på Skøyenåsen skole lørdag 28. mars. Med 96 deltagere var oppmøtet noe lavere enn vanlig.

Knut Ø. Abrahamsen vant klasse Kadett foran Petter Martin Hestvik og Paul Oskar Baltzersen. Andreas Tryggestad tok 2. plassen i Klasse Mikroputt. Vi nevner også Phillip Liabø og Tollef Lunaas som kom på hhv 2. og 3. plass i klasse Nybegynner.

Resultatlisten finnes her.

Skrevet 02. april 2009

Candy  Vil du spille sjakk i Ungarn i sommer?

Gjennom NSKUs meget gode kontakter med sjakklubben Geniusz SE i Ungarn har vi i år to tilbud NSKU sine medlemmer.

Først er det muligheten til å delta på sjakkleir i byen Balatonlelle ved Balatonsjøen onsdag 17. til mandag 22. juni.

Undervisningen skjer på ungarsk. Men dette er ikke så vanskelig som det høres ut hvis man kan navn på brikkene, bokstavene a-h og tallene 1-8, samt "bra" og "dårlig".

I utgangspunktet er dette et tilbud til NSKUs medlemmer under 12 år, men hvis det er stor interesse blant de eldre, finnes det muligheter. Mer informasjon om sjakkleiren finnes her.
(Alternative version here.)

For de eldre anbefaler vi turnering i Balatonalmádi 29. juli – 2. august. Informasjon om turneringen finnes her.

Skrevet 22. mars 2009

Candy  Nordstrand skole klare for NM

Oslomesterskapet for skolelag ble arrangert på Korsvoll skole i 21. - 22. mars. Nordstrand skole kom på 6. plass og er dermed klare for NM for skolelag som blir arrangert 17. - 19. april i Alta.

Fra NSKU deltok totalt 4 lag:
Ekeberg skole (Cornelius, Aschmirthan, Henrik, Dheeban)
Nordstrand skole (Johan, Lars Erik, Andrea, Eivind, Christian)
Stenbråten skole (Anton, Thomas, Kim-Arne, Manchu, Vilius)
NSKU Supermix (Johannes, Didrik, Andreas, Barnabas)

NSKUs beste poengplukkere ble Lars Erik (8), Johan (8) og unge Andreas (7) av 9 mulige poeng.

Takk til alle for bra innsats!

Resultatlisten finnes her.

Skrevet 22. mars 2009

Candy  MELD DERE PÅ!! Nordstrand BGP-UGP 28. mars 2009

Husk å oppgi fødselsdato ved påmelding.

Påmelding på Turneringsservice skjer her. (Fødselsdato som melding til arrangør)
Påmelding på email skjer her.

Årets BGP-UGP vil bli arrangert lørdag 28. mars på Skøyenåsen skole som vanlig. Gå ikke glipp av vår egen turnering!

Sted: Skøyenåsen skole, Haakon Tveters vei 75 (T-banens linje 3 til Oppsal)
Tid: Oppmøte/registrering helst innen kl. 10.15. Senest 10.30. Første runde starter kl. 11.00.
Avslutning: Premieutdelingen starter ca. kl. 16.20 og tidligst kl. 16.00.
Klasser
• Klasse Ungdom (født 1983 – 1992)
• Klasse Kadett (født 1993 – 1995)
• Klasse Lilleputt (født 1996 – 1997)
• Klasse Miniputt (født 1998 – 1999)
• Klasse Mikroputt (født 2000 og senere)
• Nybegynnerklasse (for dem som har deltatt i maksimalt 1 turnering tidligere). Uten klokke, hvis partiet varer lenge, setter vi inn klokke)

Det spilles 6 runder Monrads system, d.v.s. alle spiller 6 partier mot en motstander som har like mange poeng som en selv. 25 minutter pr. spiller pr. parti.

Startavgift
Kr. 100,- betales ved registrering. Søskenmoderasjon, 50,-.

Invitasjonen er her.

Skrevet 21. mars 2009

Candy  NSKU Gensere

Da har vi fått inn en ny ladning med NSKU College gensere!

De er svarte med NSKU's logo i "gull" på fronten. Supre å bruke på turneringer for å vise tilhørighet til klubben.

Vi vil selge disse på turneringer fremover, (og på Lambertseter Gård torsdag 18:15 til 20.45).

Vi har størrelser fra 6 år til Voksen, pris er kr 170,-

Skrevet 17. mars 2009

Candy  Åpent Ringeriksmesterskap 7. mars

20090307pic

Lørdag 7. mars ble det arrangert Åpent Ringeriksmesterskap i regi av Veien Skolesjakklubb.

Fra NSKU deltok Lars Erik, Thomas, Cornelius og Didrik i Miniputt, og Eivind i Kadett.

Eivind vant den kombinerte Lilleputt/Kadett klassen med full pott. I Miniputt klassen var det meget jevnt helt til siste runde hvor det ble store endringer i teten. Cornelius fikk en sterk og god avslutning på turneringen og endte på 2. plass, pga. dårligere kvalitet enn vinneren. Lars Erik kom på 4. plass, Didrik på 5. og Thomas på 7. plass.

Gratulerer med flott innsats!

Resultatlisten finnes her.

Skrevet 09. mars 2009

Candy  Korsvoll BGP/UGP 8. mars

Som en avslutning på en allerede travel helg arrangerte 1911U BGP på Korsvoll skole. Denne gangen var det totalt 144 deltagere. NSKU hadde med 14 deltagere som var med og kjempet om poengene.

Ungdom, Kadett og Lilleputt klassene var slått sammen. I Kadett deltok Markus og Kristen, og endte på hhv 3. og 5. plass.
I Lilleputt deltok Johan og Egil. Johan vant klassen, med kun et tap mot Markus. Egil kom på 5. plass.
I Miniputt deltok Barnabas, Didrik, Thomas, Steffen, Axel S. og Cornelius.
I Mikroputt var Andreas eneste deltager fra NSKU. Han endte tilslutt på 4 plass etter 2 tap underveis.
I Begynner klassene deltok Haavard Hagen, Oda Eline Bauger og Dag Endre Bauger.

Resultatlisten finnes her.

Skrevet 09. mars 2009

Candy  Jentebrigadesamling 8. - 10. mai

Jentebrigaden har årets første samling på NTG 8. - 10. mai. Dette er et tilbud til alle jenter som spiller sjakk. Dette arrangementet kvalifiserer til støtte for medlemmer av NSKU etter søknad.

Invitasjon og informasjon om påmelding mm. finnes her (Word.doc).

Skrevet 07. mars 2009

Candy  Invitasjon til Gøteborg Cup 1. - 3. mai

Da er informasjonen om et av vårens store arrangement kommet, Sjakkturneringen i Gøteborg. NSKU satser på en gjentagelse av suksessen fra i fjor, da deltagerene hadde det kjempeflott. Spillelokalet ligger rett ved Liseberg, sjekk websiden til turneringen for nærmere informasjon om dette.

NB!! Bindende påmelding (husk å oppgi fødselsdato) og spørsmål til Merethe Aarstad (Kontakt info i invitasjonen) innen 12. mars!

Invitasjon og informasjon om påmelding mm. finnes her.

Skrevet 03. mars 2009

Candy  Oslomesterskap for Skolelag 21. - 22. mars

Fra OSU har vi mottatt følgende:

STED:Korsvoll skole i Peder Ankers vei 23 i Oslo.

TID:Frammøte lørdag 21/3 innen kl. 10.15!!, 1. runde kl. 11.00.
Ferdig for dagen ca. kl. 15.00.
Søndag 22/3 starter vi kl. 10.00 presis, premieutdeling ca. kl. 15.30.

KLASSEINNDELING/LAG:Klasse A for barneskoler og ungdomsskoler. Hvert lag består av fire spillere pluss eventuelt inntil to innbyttere som alle er elever på samme skole. Vinnerne blir "Oslomester for skolelag" og de beste lagene er kvalifisert til NM for skolelag i Alta den 17.-19. april.
Bare rene skolelag kjemper om Oslomesterskapet og rett til å delta i NM, men for at alle skal få spille i OM er det også Klasse B for blandingslag (lag med spillere fra flere skoler).

BETENKNINGSTID OG SPILLESYSTEM:Det spilles 9 runder etter NSFs Monradsystem eller Berger system avhengig av deltakerantall. Betenkningstid 30 minutter pr spiller og parti. (I U-skoleklassen kan rundeantall og betenkningstid bli justert i forhold til antall påmeldte lag.)

PREMIERING:Deltakerpremier til alle spillere på alle lag. I klasse A er det lagpremier til de tre beste lagene. Vinnerne blir Oslomester for skolelag 2009.

Se fullstendig invitasjonen for opplysninger om pris og påmelding her.

Skrevet 02. mars 2009

Candy  Eidsiva EnergiCup 28. februar

Lørdag 28. februar ble 2. runde i Eidsiva Cup for 2009 arrangert. Stedet var Hanstad Barne og Ungdomsskole på Elverum. Turneringen var dedikert som minneturnering for Carl Henrik Amundsen (Tildelt USFs hederstegn i gull 1999).

Fra NSKU deltok Andreas i Mikroputt, Cornelius og Didrik i Miniputt, og Eivind i Kadett.

I Mikroputt spilte Andreas nok en gang meget bra, og sikret full pott og 1. plass. Gratulerer!

I Kadett klassen, som var slått sammen med Lilleputt og Ungdom kom Eivind på 4. plass. I Miniputt endte Cornelius på 6. og Didrik på 7. plass.

Resultatlisten finnes her.

Skrevet 02. mars 2009

Candy  Sjakkartikkel i Dagsavisen

Vil du forstå mer av sjakkspillet generelt og Magnus Carlsens prestasjoner? Da anbefales denne artikkelen av IM Atle Grønn i Dagsavisen.

Skrevet 01. mars 2009

Candy  Ekstraordinært Årsmøte NSKU 8. mars 2009

Da det ikke lyktes å få på plass et fulltallig styre på Årsmøtet 5. februar 2009, innkalles det herved til ekstraordinært Årsmøte i NSKU. Det vil bli avholdt samtidig med Korsvollsjakken BGP/UGP.

STED:Korsvoll skole i Peder Ankers vei 23 i Oslo.

TID:kl. 11.15!!

Dagsorden:
1. Valg av møteleder og referent
2. Godkjennelse av innkallelse og dagsorden
3. Referat fra forrige årsmøte
4. Årsberetning 2008
5. Valg av styre

Årsberetning, referat vil være tilgjengelig. Ingen forslagsmuligheter.

Referat fra Årsmøtet 7. februar 2008 finnes her.
Foreløpig årsberetning for 2008 finnes her.
Foreløpig referat fra Årsmøtet 5. februar finnes her.
Frist for kommentarer er Torsdag 5. mars 2009.

Vi trenger nye medlemmer til styret. Dette er en ypperlig sjanse til å ta del i barnas fritidsaktivitet.

Skrevet 26. februar 2009

Candy  Sjakkskolen BGP 20. februar

Vintersjakkskolen 2009 ble avholdt på Bygdøy skole i venterferien, og som vanlig ble den avsluttet med en BGP turnering. Fra NSKU var det 11 deltagere.
Petter Martin Hestvik og Kristen Nyhamar var våre deltagere i gruppe kadett, hvor de endte på hhv 3. og 4. plass.
Pradheeban Sivaranjan var eneste NSKU deltager i gruppe Mikroputt.
I gruppe Miniputt hadde vi med 8 deltagere, hvor Thomas Solem ble best med en 11. plass.

Resultatlisten finnes her(Turneringsservice) eller her(usf).
Merk at det er forskjellig poengberegning for tap, remi og seier på de to listene...!

Skrevet 23. februar 2009

Candy  Gibraltar's Gibtelecom Chess Festival

Den 7. utgaven av Gibraltar's Gibtelecom Chess Festival finner sted Tirsdag 27. januar til Torsdag 5. februar 2009. Her er Johan Salomon fra NSKU med. Hittil er gruppen Amatør 1 ferdigspilt (27. - 31. januar). Med en uttelling på 3 av 5 mulige poeng holdt det til en 16. plass. Det er også bilder fra rundene i gruppen her.

Resultatlisten finnes her.

I Amatør 2. runde endte tok Johan 2 poeng. Resultatlisten finnes her.

Skrevet 09. februar 2009

Candy  Dobbeltseier i OSS februar Hurtig GP 8. februar

Fra NSKU deltok Espen Peder Baastø og Markus Moripen i Gruppe B, hvor de tok henholdsvis 1. og 2. plass - Begge med 4,5 poeng. Didrik Braathen deltok i Gruppe C. Turneringen inngår i NVGP.

Vi gratulerer med flott innsats!

Resultatlisten finnes her.

Skrevet 09. februar 2009

Candy  Påminnelse: Årsmøte NSKU 5. februar 2009

Årsmøtet 2009 nærmer seg. Det vil bli arrangert på Lambertseter gård Torsdag 5. februar kl 18.00. Sett kryss i kalenderen!

Innkallelse finnes her.

Skrevet 04. februar 2009

Candy  ASKO international GP, 23. - 25. januar

Denne turneringen gikk av stabelen på Haraldsheim i Oslo. Fra NSKU deltok Johan Salomon, Knut Ø. Abrahamsen, Petter Martin Hestvik og Johannes Haug.

Resultatlisten finnes her.

Skrevet 30. januar 2009

Candy  Nye kveldskurs Våren 2009

Onsdag 4. februar starter kveldskurset på Stenbråten.

Torsdag 5. februar starter kveldskurset på Ekeberg

Sjekk Kurs siden for mer informasjon.

Skrevet 28. januar 2009

Candy  Eidsiva Energi Cup 24. januar

20090124pic

Lørdag 24. januar var det første runde i Eidsiva Cup for 2009. Det var Nord-Odal som sto som arrangør, og stedet var Gardvik Ungdomsskole.

Fra NSKU deltok Andreas i Mikroputt, Thomas og Didrik i Miniputt, og Eivind i Kadett.

Andreas gjorde nok en gang en meget sterk turnering, og vant Mikroputt med full pott. I den kombinerte Lilleputt/Kadett klassen var det uhyre jevnt, kun kvalitet skilte mellom 2. til 5. plass. Her kom Eivind på 5.plass. I Miniputt endte Thomas på 3. og Didrik på 7. plass.
(Eivind var dratt når bildet ble tatt.)

Resultatlisten finnes her.

Skrevet 26. januar 2009

Candy  Turneringene på Gjøvik 29 desember 2008 - 7. januar 2009

Når Gjøvik Sjakklubb hadde 100 års jubileum arrangerte de et stort antall turneringer. Nedenfor følger en (forhåpentligvis fullstendig) liste over NSKUs deltagere i de forskjellige turneringene. Dersom noen fremdeles er utelatt, så gi beskjed til Webmaster. (Se link til høyre over oppgavene)

I Gjøvik Grand Prix, Klasse B hadde vi med 2 deltagere; Knut Ø Abrahamsen og Johan Salomon. Det endte med at Knut stakk av med seieren i klassen, med 4,5 av 5 mulige poeng. Resultatlisten finnes her.

I Åpent NM i hurtigsjakk, Klasse B kom Markus Moripen på 3. plass. I Klasse C hadde vi med 4 deltagere; Johan Salomon, Petter Martin Hestvik, Eivind S. Berntsen og Didrik Braathen. Her ble Johan best med en 8. plass. Resultatlistene finnes her.

I Gjøvik 100 års jubileumslyn, Klasse B hadde vi med 2 deltagere; Markus Moripen og Johan Salomon. Her kom Markus på 2., og Johan på 4. plass. Resultatlisten finnes her.

Og til slutt i selve hovedturneringen, Gjøvik Sjakklubbs 100 års jubileumsturnering, Klasse B kom Johannes Haug på en 14. plass. Resultatlisten finnes her.

Gratulerer med flott innsats alle sammen!

Skrevet 18. januar 2009

Candy  SFO og kveldskurs Våren 2009

Sjekk Kurs siden for informasjon om kurssteder, tider og annen informasjon relatert til kurs.

Denne siden vil bli oppdatert etterhvert som ting faller på plass, så klikk innom mer enn en gang...

Skrevet 15. januar 2009

Candy  Godt Nytt År!!!!

Et riktig Godt Nytt År med mange nye, spennende sjakkopplevelser ønskes dere alle!

Skrevet 05. januar 2009

Candy  Gjøvik Sjakkfestival BGP'er

20081215pic

30. desember ble årets siste BGP turnering arrangert i forbindelse med Sjakkfestivalen på Gjøvik. Det ble spilt i Mikroputt og kombinert Miniputt/Lilleputt klasse. NSKU gjorde det meget bra i Mikroputt, Andreas vant med bedre kvalitet enn Thomas, Didrik kom på 5. plass og Andrea på 7. plass. Dette var siste turnering som Mikroputt for mange av våre ivrigste BGP-spillere.
Resultatlistene finnes her. (Turneringsservice er ikke oppdatert ennå.)

2. januar ble årets første BGP arrangert samme sted. Eneste deltager denne dagen var Andrea.
Resultatlistene finnes bla. her.

Skrevet 05. januar 2009